Proszę o tłumaczenie aktu małżeństwa
Rok aktu: 1862
Miejscowość (parafia): Grębów
Imię (dziecka|pana młodego|zmarłego): Wawrzyniec
Nazwisko (dziecka|pana młodego|zmarłego): Jasiński
Link do zdjecia: https://drive.google.com/file/d/0B1vU2s ... sp=sharing
Dzień dobry,
proszę o pomoc w odczytaniu i przetłumaczeniu aktu małżeństwa.
Dziękuję,
Arek
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Grębów-Jasiński-Wawrzyniec-1862
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 3
-
- Podziękował/a: 36 razy
- Podziękowano: 72 razy
- Kontakt:
Re: Grębów-Jasiński-Wawrzyniec-1862
Skąd jest ta księga?? Czy ja o czymś nie wiem? 1862 r. w Grębowie?? Nazwiska grębowskie, widzę przecież, SKĄD to masz, czyżby Przemyśl?
Łucja
Łucja
Wierzycki, Satalecki, Tyrkalski, Hertel. Rościszewski, Ostrowski, Umiński, Mellin, Kiełczewski, Znaniecki. Domański, Sawicki, Bohusz, Doronicz. Maziarz. Stec, Winiarz, Rusin, Szałda, Fryz. Saja, Dec, Rak, Burdzy, Duma.
Dziennik genealogiczny
Dziennik genealogiczny
-
AUTOR TEMATU - Posty: 3
Re: Grębów-Jasiński-Wawrzyniec-1862
Pani Łucjo,
sporo wyjaśniliśmy w prywatnej korespondencji
niemniej warto napisać. Księgi (odpisy) z parafii Grębów sporządzone od roku 1826 znajdują się w Archiwum Archidiecezjalnym w Przemyślu. Podobnie księgi z większości parafii wideł Wisły i Sanu. Polecam zainteresowanym Państwu książkę dostępną w wersji cyfrowej w internecie:
Rejestr ekstraktów ksiąg metrykalnych Archiwum Archidiecezjalnego w Przemyślu (spis zrobiony w roku 1928) Tytuł: Ekstrakty metrykalne w Archiwum Diecezjalnem Przemyskiem, oryginał w Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna w Rzeszowie.
Proszę o kontakt osoby poszukujące Jasińskich na terenie Podkarpacia. Moja rodzina mieszkała w I poł. XIX w. w Stanach a w II poł. XIX w. w Grębowie.
Najstarszy znany przodek do Walenty Jasiński, zamieszkały ok. 1808 w parafii Stany.
Pozdrawiam serdecznie,
Arek
sporo wyjaśniliśmy w prywatnej korespondencji

Rejestr ekstraktów ksiąg metrykalnych Archiwum Archidiecezjalnego w Przemyślu (spis zrobiony w roku 1928) Tytuł: Ekstrakty metrykalne w Archiwum Diecezjalnem Przemyskiem, oryginał w Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna w Rzeszowie.
Proszę o kontakt osoby poszukujące Jasińskich na terenie Podkarpacia. Moja rodzina mieszkała w I poł. XIX w. w Stanach a w II poł. XIX w. w Grębowie.
Najstarszy znany przodek do Walenty Jasiński, zamieszkały ok. 1808 w parafii Stany.
Pozdrawiam serdecznie,
Arek