UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Dla starych-nowych znajomych...

Luźne dyskusje na każdy temat (prawie nie moderowane)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika

beatab
Podziękował/a: 17 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: beatab » pt kwie 11, 2008 1:22 pm

Witam wszystkich i pozdrawiam
Beata

Awatar użytkownika

Grażyna Anna
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Grażyna Anna » pt kwie 11, 2008 2:23 pm

Witam starych i nowych znajomych. Przez parę ładnych lat przymierzałam się do zamieszczenia swojej fotki na Genpolu i nie zdążyłam. Wchodząc tu postanowiłam zacząć od tego najtrudniejszego dla mnie zadania.
genpolowa grazynaanna

Awatar użytkownika

Młynarka
Podziękował/a: 7 razy
Podziękowano: 30 razy
Kontakt:

Post autor: Młynarka » pt kwie 11, 2008 2:37 pm

Witam wszystkich serdecznie.
Jak miło Was znowu spotkać i przekonać sie, że nasza rodzina znów ma swoje miejsce do dyskusji!
Pozdrawiam
Lila Molenda

http://www.molendowie.eu
http://www.rychwiccy.eu
Fornalik-Stęszew,okol. Chełmży
Jezierski,Osses-Szreniawa,Modrze,Poznań

Awatar użytkownika

kufferka
Podziękował/a: 6 razy
Podziękowano: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kufferka » pt kwie 11, 2008 2:43 pm

A ja do dziś żyłam w błogiej nieświadomości, bo nie wiedziałam, że Gen-pol zamknął swoje podwoje. Kłopoty rodzinne sprawiły, że od kilku dni nie zaglądałam do netu. Dziękuję Waldkowi za informację i namiary na to forum, teraz już NASZE. Mam nadzieję, że przeprowadzka i małe przemeblowanie nie będą miały wpływu na naszą społeczność i powoli wszyscy tu dotrą.
Cieszę się, że większość z Was zachowała swoje dotychczasowe nicki i zdjęcia w profilach, choć u amatora brakuje mi "OR" ;)
pozdrawiam
Magda Koffnyt

Awatar użytkownika

Fronczak Waldemar
Podziękował/a: 15 razy
Podziękowano: 235 razy
Kontakt:

Post autor: Fronczak Waldemar » pt kwie 11, 2008 4:06 pm

Moi Drodzy
Zrobiliśmy to forum, aby mieć swój własny kąt. Jest tu miejsce dla wszystkich i mamy nadzieję, że niebawem poczujemy się nie gorzej niż na Genpolu.
Forum to nie jest konkurencją dla genealogów.pl, chociaż niektórzy mogą to tak odbierać. Nie był konkurencją Genpol, bo stanowił miejsce nie tylko wymiany doświadczeń genealogicznych, ale także spotkań towarzyskich. Mamy nadzieję, że to nowe forum stanie się niebawem, takim właśnie klubem, do którego będą zaglądali zarówno ludzie zrzeszeni w Towarzystwach genealogicznych, jak i wolni strzelcy.
Genealodzy.pl to portal genealogiczny mający wyspecjalizowane zadania i będący czymś więcej niż zwykłe forum. Podobnie w terenie funkcjonują strony regionalne. Działają liczne strony prywatne, które również mają zarówno spory zasób informacji, jak i fora. Działa strona Kresowa i trudno tu mówić o tym, że te wszystkie strony drenują pozostałe z uczestników.
Nasze forum ma być miejscem spotkań ogółu. Poruszane tematy mogą dotyczyć zarówno spraw tych poważnych, jak i bardziej prywatnej wymiany informacji. To miejsce spotkań przyjaciół, to miejsce w którym można będzie znaleźć pomoc i zaprezentować swoje przemyślenia.
Można się zastanawiać, czy powinniśmy poddać propozycję powstania nowego portalu pod dyskusję?
Tego nigdy jeszcze nie praktykowano. Żaden z portali czy for nie zaczynał się od publicznego dyskutowania zasadności jego powstania. Nie pytał o to Rafał Prinke, który wraz z kolegami w 1993 roku założył pierwszą listę dyskusyjną GENPOL !!!, nie pytał Tomek Bębenek, gdy zakładał Genotype, Jacek Kubis gdy tworzył Polgen. Nie pytał nikogo Tomek Nitsch, gdy zakładał GenPol. Nie rozpisywał w końcu zapytań Jacek Młochowski gdy zaczynał portal Genealodzy.pl
Nasze nowe forum oddane jest do dyspozycji uczestników. Jest niekomercyjne, a koszt utrzymania spada na towarzystwo genealogiczne.
Nie jest więc to strona prywatna, ale pod kontrolą towarzystwa.
O dalszych jej losach będziemy chcieli rozmawiać na spotkaniu Towarzystw w Łodzi 19 bm.
Nie podajemy autorów forum, bo nie to jest tu najważniejsze. Nikt nie chce zastępować Tomka Nitscha, bo tego się nie da. Dlatego uznaliśmy, że nazwiska nie są tu najważniejsze, bo nie o laury tu chodzi. Ktoś musiał podjąć to wyzwanie.
To co stworzyliśmy, to jedynie miejsce, bo zaistniała taka potrzeba. Gdybyśmy tego nie zrobili my, to za dzień lub dwa, ktoś nie związany z naszym środowiskiem wpadłby na ten pomysł, bo natura próżni nie znosi.
Wówczas nie genealodzy by mieli wpływ na kształt forum, tylko obcy, których interesy nie zawsze muszą być zbieżne z naszymi.
Dzisiaj mamy do dyspozycji miejsce, które nie aspiruje do bycia Genpolem bis, a będzie takim, jakie go sami stworzymy.
Pozdrawiam serdecznie
Waldemar Fronczak

Sebi
Podziękował/a: 2 razy

Post autor: Sebi » pt kwie 11, 2008 5:22 pm

Witam wszystkich może tutaj będzie mój nowy dom, ponieważ Genealodzy.pl (z całym szacunkiem) nie bardzo mi odpowiada.

Pozdrawiam
Sebastian
Ostatnio zmieniony pt kwie 11, 2008 5:26 pm przez Sebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

joculus

Post autor: joculus » pt kwie 11, 2008 5:26 pm

Witam wszystkie znajome twarze. Mam nadzieję, że to miejsce będzie podobnie jak GenPol miejscem ożywionej i treściwej dyskusji.
Pozdrawiam
Jacek B. Okulus

"Nie podam ręki nikomu kto nie wie jak jego prababka z domu"
- M. Wańkowicz

Awatar użytkownika

jolaTL
Podziękowano: 130 razy

Post autor: jolaTL » pt kwie 11, 2008 6:09 pm

Witam i ja , choć jeszcze nie doszłam do siebie.
Pozdrawiam Jola TL

Krystyna Runowska
Podziękował/a: 2 razy

Witam,

Post autor: Krystyna Runowska » pt kwie 11, 2008 6:19 pm

witam wszystkich i starych(byłych GENPOL-owiczów) i nowych.
Pisałam i pytałam rzadko, ale czytałam każdego dnia i dzięki Wam mam pewne sukcesy w poszukiwaniach krewnych.
Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich a szczególnie "BAYERKA" za wieści o nowym forum

Krystyna Runowska :D

Awatar użytkownika

jolaTL
Podziękowano: 130 razy

Post autor: jolaTL » pt kwie 11, 2008 6:25 pm

No tak i ja pozdrawiam szczególnie Monikę za przekazanie wiadomosci.
Pozdrawiam Jola TLipińska

Pitka, Kurzweil, Gaberle, Faszowicz-Farensbach,Grohmann.
Córka Włodzimierza, wnuczka Stanisława, prawnuczka Franciszka, 2xprawnuczka Stanisława, 3xpra Franciszka, 4xpra Tomasza, 5xprawnuczka Leona, 6xpra Ignacego

Awatar użytkownika

Darek_S
Podziękował/a: 3 razy
Podziękowano: 21 razy
Kontakt:

Post autor: Darek_S » pt kwie 11, 2008 6:31 pm

Witam wszystkich. Na Genpolu pisałem dość rzadko, ale starałem się śledzić wszystkie wątki. Mam nadzieje, że tu będzie panowała podobna atmosfera.
Darek

EwaH
Podziękował/a: 8 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: EwaH » pt kwie 11, 2008 6:52 pm

I ja się melduję. Życzę nam nowego, ciepłego, serdecznego domu.
Pozdrawiam
Ewa

Awatar użytkownika

AniaG
Podziękował/a: 13 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: AniaG » pt kwie 11, 2008 7:00 pm

Witam!

Kochani, cieszę się, że znów się zbieramy i tworzymy zespół przyjaciół. Bardzo mi żal tego co było. Najbardziej mnie boli, że okazuje się, że w takich sytuacjach jest zawsze jakieś drugie dno. Dziękuję Osobom, które podjęły się odbudować nasz przytulny domek.

Pozdrawiam serdecznie
Ania Gabor

Awatar użytkownika

ewaduch
Podziękował/a: 7 razy
Podziękowano: 262 razy

Post autor: ewaduch » pt kwie 11, 2008 7:33 pm

Witam :D

Miło mi widzieć tyle znajomych twarzy i nicków. To właśnie pomogło mi zakończyć żałobę po GenPol- u.
Wkraczam tu z nadzieją na przyjemne z pożytecznym.

No i widzę, że praca już na mnie czeka :wink:
Pozdrawiam cieplutko,

Ewa Szczodruch

http://kptg.pl/

AlinaSobolewska

Post autor: AlinaSobolewska » pt kwie 11, 2008 7:38 pm

:shock: własnie dostałam maila od Moniko Smykowskiej i ...jestem w szoku.....

nie ma genpolu? :shock:

pozdrowienia

zamurowana alina

albo alikowa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”