UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Dla starych-nowych znajomych...
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 21 razy
- Podziękowano: 31 razy
-
- Podziękował/a: 22 razy
- Podziękowano: 1 raz
Powitanie
Serdecznie witam wszystkich znajomych genpolowiczów na tym forum,
oraz również nowych.Liczę na dalszą miłą współpracę miłych Koleżanek
i Kolegów.
Pozdrawiam
Roman
oraz również nowych.Liczę na dalszą miłą współpracę miłych Koleżanek
i Kolegów.
Pozdrawiam
Roman
Roman Przybyłowicz
-
- Podziękował/a: 5 razy
- Podziękowano: 6 razy
- Kontakt:
Witam!
Witam wszystkich serdecznie!
Cieszę się niezmiernie, że mogę spotkać tu wielu znajomych. To dobrze, że nie pozwoliliśmy na rozsypanie się naszego "genpolowego" środowiska. Myślę, że nie jest najważniejsze kto jest Adminem, ważne jest to, aby to forum żyło swoim życiem, ale chyba już na innych zasadach. Takie jak Genpol nie będzie, ale może to i dobrze. Jest okazja, aby zrobić je całkiem inaczej. Nie twierdzę, że formuła Genpolu się wypaliła, ale sami wiecie... lepsze jest wrogiem dobrego.
Trochę będzie ograniczać nas szablon tego forum, ale może z czasem pomyślimy o jakiejś grafice? Zobaczymy. Tymczasem pozdrawiam i liczę na ciekawą jak dotąd współpracę między nami.
Pozdrawiam serdecznie
Józek
Cieszę się niezmiernie, że mogę spotkać tu wielu znajomych. To dobrze, że nie pozwoliliśmy na rozsypanie się naszego "genpolowego" środowiska. Myślę, że nie jest najważniejsze kto jest Adminem, ważne jest to, aby to forum żyło swoim życiem, ale chyba już na innych zasadach. Takie jak Genpol nie będzie, ale może to i dobrze. Jest okazja, aby zrobić je całkiem inaczej. Nie twierdzę, że formuła Genpolu się wypaliła, ale sami wiecie... lepsze jest wrogiem dobrego.
Trochę będzie ograniczać nas szablon tego forum, ale może z czasem pomyślimy o jakiejś grafice? Zobaczymy. Tymczasem pozdrawiam i liczę na ciekawą jak dotąd współpracę między nami.
Pozdrawiam serdecznie
Józek
Józek-Lubuskie Towarzystwo Genealogiczne
....................................
szukam:
Pławski, Butrym, Pawłowski,
Wenne, Studziński, Costazza
....................................
szukam:
Pławski, Butrym, Pawłowski,
Wenne, Studziński, Costazza
-
- Podziękował/a: 32 razy
- Podziękowano: 26 razy
Dla starych-nowych znajomych
Witam serdecznie - bardzo mnie zmartwił brak GENPOL-u tym bardziej ucieszyła możliwość spotkań w nowym miejscu. Chęci pomocy nie brakuje nikomu oby dobrej atmosfery starczyło na długo. Grażyna Cieniewska-Rebell
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 36 razy
Witajcie ponownie!
Wczoraj wogóle miałem głupi dzień i gdy na dodatek dowiedziałem się,że umarł mój najukochańszy portal....
no to już kompletnie mnie to rozbiło...Zżyłem się z tymi wirtualnymi stronami niesamowicie i strasznie się cieszę,że znów się mogę z Wami(tymi prawdziwymi,życzliwymi i bezinteresownymi) spotkać
Tym razem tutaj.I wielkie dzięki dla ,,wskrzesicieli!'' A szkodnikom ban.Zero litości.
Ps.pozdruffka dla Janeczki za info o nowej lokalizacji stronki
Wczoraj wogóle miałem głupi dzień i gdy na dodatek dowiedziałem się,że umarł mój najukochańszy portal....

Ps.pozdruffka dla Janeczki za info o nowej lokalizacji stronki

...Bo miłość nie zna pór dnia, a nadzieja nie ma końca,
tylko wiedza i niewiedza skrępowane są czasem i granicami.
tylko wiedza i niewiedza skrępowane są czasem i granicami.
To i ja się przyznam do uzależnienia od GenPolu, z którego zdałam sobie sprawę dopiero, jak go zabrakło. Do tej pory tkwię w szoku - jak będę żyć bez codziennego wertowania forum. Zaczynałam 30.10.2005 r. jako osóbka zieloniutka. Wszystko, co teraz wiem, zawdzięczam GenPolowi, czyli Wam, Waszej wiedzy, życzliwości. Może i nie udzielałam się zbytnio, ale zawsze miałam poczucie, że jak gdzieś utknę, mam kogo poprosić o pomoc. Z tego miejsca bardzo Wam wszystkim dziękuję - zrobiliście ze mnie średniozaawansowanego genealoga amatora 
I dziękuję Ani (anusia1610) za zaproszenie
Nawet nie wiecie, jak się cieszę, że tu tyle znajomych nazwisk i nicków
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Justyna Dragan

I dziękuję Ani (anusia1610) za zaproszenie

Nawet nie wiecie, jak się cieszę, że tu tyle znajomych nazwisk i nicków

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Justyna Dragan
Ostatnio zmieniony sob kwie 12, 2008 9:12 am przez misia.j, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 235 razy
- Kontakt:
To bardzo miłe znów Was widzieć razem. Przez dzień, czułem się jak sierota. Jakby mi ktoś zabrał kawałek życia. Stąd natychmiastowa reakcja samoobronna w postaci tego forum.
Konstrukcja tego forum jest troszkę inna niż Genpolu. Wprowadziliśmy trochę podziałów na "szufladki" tak, aby łatwiej było odszukać interesujące wątki z danej dziedziny.
Ten podział zaczerpnęliśmy z propozycji, jakie kiedyś padały na Genpolu w sprawie usprawnień tamtego forum.
Przyznam, że też się muszę przyzwyczaić do tego i jeszcze się łapię na tym, że wszystko chcę pisać do działu "Wymiana doświadczeń"
Później poprosi się Admina to posprząta i poukłada na swoje miejsca. Z czasem sami będziemy wiedzieli gdzie, co jest.
Że to się sprawdza, to potwierdzi każdy, kto wchodził na fora korzystające z podobnego szablonu. Po jakimś czasie chodzi się tam w ciemno i nie można sobie wyobrazić jak to było, gdy wszystkie wątki wpisywane były w jednym dziale.
Zefirku (to do Józka) nad grafiką i ewentualnymi usprawnieniami, będziemy wspólnie myśleć, jak już się rozgościmy i zwiedzimy wszystkie kąty. Ten szablon jest dynamiczny i daje się modelować. Ale będziemy musieli to robić etapami, bo inaczej zamęczymy Admina. Później mamy pole do popisu. W końcu ten dom należy do Nas. Został całkowicie oddany w nasze ręce. Ani Admin, ani moderatorzy nie są właścicielami forum, a jedynie działają jako administratorzy-wolontariusze.
Forum, to jedynie miejsce, o jego kształcie, jakości, atmosferze decydują uczestnicy.
Marzy mi się, aby stało się ono naszym drugim domem, klubem przyjaciół, gdzie chętnie wpada się co dzień. Choć na kilka minut.
Pozdrawiam serdecznie
Waldek Fronczak
Konstrukcja tego forum jest troszkę inna niż Genpolu. Wprowadziliśmy trochę podziałów na "szufladki" tak, aby łatwiej było odszukać interesujące wątki z danej dziedziny.
Ten podział zaczerpnęliśmy z propozycji, jakie kiedyś padały na Genpolu w sprawie usprawnień tamtego forum.
Przyznam, że też się muszę przyzwyczaić do tego i jeszcze się łapię na tym, że wszystko chcę pisać do działu "Wymiana doświadczeń"

Później poprosi się Admina to posprząta i poukłada na swoje miejsca. Z czasem sami będziemy wiedzieli gdzie, co jest.
Że to się sprawdza, to potwierdzi każdy, kto wchodził na fora korzystające z podobnego szablonu. Po jakimś czasie chodzi się tam w ciemno i nie można sobie wyobrazić jak to było, gdy wszystkie wątki wpisywane były w jednym dziale.
Zefirku (to do Józka) nad grafiką i ewentualnymi usprawnieniami, będziemy wspólnie myśleć, jak już się rozgościmy i zwiedzimy wszystkie kąty. Ten szablon jest dynamiczny i daje się modelować. Ale będziemy musieli to robić etapami, bo inaczej zamęczymy Admina. Później mamy pole do popisu. W końcu ten dom należy do Nas. Został całkowicie oddany w nasze ręce. Ani Admin, ani moderatorzy nie są właścicielami forum, a jedynie działają jako administratorzy-wolontariusze.
Forum, to jedynie miejsce, o jego kształcie, jakości, atmosferze decydują uczestnicy.
Marzy mi się, aby stało się ono naszym drugim domem, klubem przyjaciół, gdzie chętnie wpada się co dzień. Choć na kilka minut.
Pozdrawiam serdecznie
Waldek Fronczak
-
- Podziękowano: 8 razy
Waldku!
Poruszyłeś powyżej wiele spraw nas nurtujących . Brakuje tylko jednego. Pomny ostatnich wydarzeń zadaję pytanie. Czy nie zdarzy sie kiedyś tak iż komuś coś nie będzie pasowało i zlikwiduje to Forum. Jakie są gwarancje ,że tak nie będzie.
Piszesz , że ani Admin. , ani nikt nie jest właścicielem forum. Że forum jest wszystkich. Co to naprawdę znaczy?
Bardzo cieszy mnie tak szybka inicjatywa. Cieszą plany i cieszy wielkie już zainteresowanie powstającym forum.
To była bardzo potrzebna i słuszna decyzja.
Tym bardziej zasadne jest powyższe pytanie.
Pozdrawiam
Wojtek
Poruszyłeś powyżej wiele spraw nas nurtujących . Brakuje tylko jednego. Pomny ostatnich wydarzeń zadaję pytanie. Czy nie zdarzy sie kiedyś tak iż komuś coś nie będzie pasowało i zlikwiduje to Forum. Jakie są gwarancje ,że tak nie będzie.
Piszesz , że ani Admin. , ani nikt nie jest właścicielem forum. Że forum jest wszystkich. Co to naprawdę znaczy?
Bardzo cieszy mnie tak szybka inicjatywa. Cieszą plany i cieszy wielkie już zainteresowanie powstającym forum.
To była bardzo potrzebna i słuszna decyzja.
Tym bardziej zasadne jest powyższe pytanie.
Pozdrawiam
Wojtek
-
- Podziękował/a: 144 razy
- Podziękowano: 55 razy
Witam serdecznie znajome twarze!
Tak napisałam jeszcze 6 kwietnia na forum GenPolu:
Witam serdecznie!
Nawet nie zauważyłam, że wczoraj minął rok, od kiedy tu jestem.
Bardzo miło i owocnie spędziłam ten okres czasu tutaj z Wami !
Nadal czuję się tu jak w rodzinie, czerpię też wiedzę z dostępnych zasobów na tym portalu.
Korzystam też z porad udzielanych innym przez bardzo aktywnych genpolowiczów,
których nazwiska mogę wymienić jednym tchem.
Nie chcę jednak nikogo pominąć,
więc dziękuję Wam wszystkim za udzielone wskazówki i porady.
Dzień bez GenPolu, jest dniem straconym.
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Pozdrawiam.
Donata
Wczoraj wirus chciał pożreć moje zasoby zgromadzone w moim komputerze. Ponieważ w sprawach technicznych jestem "mniej niż zero"
czekam jutro na "uleczenie" moich materiałów przez fachowca.
W tej chwili korzystając z tego urządzenia gościnnie, zamarłam z
przerażenia, nie znajdując mojego forum! Nieszczęścia chodzą parami! Lecz moja konsternacja nie trwała długo. Znalazłam Was dzięki portalowi Genealodzy, gdzie też bywam. Różnorodność poruszanych tematów i odpowiednio umieszczonych, sprawiła, że lepiej się czułam na Genpolu. Nic nie mam do zarzucenia Genealogom! Pozdrawiam znajome twarze! Ja "spojrzę Wam w oczy", gdy będę "u siebie!"
Tak napisałam jeszcze 6 kwietnia na forum GenPolu:
Witam serdecznie!
Nawet nie zauważyłam, że wczoraj minął rok, od kiedy tu jestem.
Bardzo miło i owocnie spędziłam ten okres czasu tutaj z Wami !
Nadal czuję się tu jak w rodzinie, czerpię też wiedzę z dostępnych zasobów na tym portalu.
Korzystam też z porad udzielanych innym przez bardzo aktywnych genpolowiczów,
których nazwiska mogę wymienić jednym tchem.
Nie chcę jednak nikogo pominąć,
więc dziękuję Wam wszystkim za udzielone wskazówki i porady.
Dzień bez GenPolu, jest dniem straconym.
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Pozdrawiam.
Donata
Wczoraj wirus chciał pożreć moje zasoby zgromadzone w moim komputerze. Ponieważ w sprawach technicznych jestem "mniej niż zero"
czekam jutro na "uleczenie" moich materiałów przez fachowca.
W tej chwili korzystając z tego urządzenia gościnnie, zamarłam z
przerażenia, nie znajdując mojego forum! Nieszczęścia chodzą parami! Lecz moja konsternacja nie trwała długo. Znalazłam Was dzięki portalowi Genealodzy, gdzie też bywam. Różnorodność poruszanych tematów i odpowiednio umieszczonych, sprawiła, że lepiej się czułam na Genpolu. Nic nie mam do zarzucenia Genealogom! Pozdrawiam znajome twarze! Ja "spojrzę Wam w oczy", gdy będę "u siebie!"

-
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 235 razy
- Kontakt:
Wojtku, Mój Przyjacielu
Miło Cię widzieć i słyszeć od Ciebie pochwały, choć nie dla pochwał to zrobiliśmy.
Ciśnie mi cię na uta dewiza zakonu Templariuszy: NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS SED NOMINI TUO DA GLORIAM
Ale do rzeczy. Forum nie może być zamknięte decyzją jednostkową. Powiem więcej, nie mogą zamknąć go nawet jego twórcy, którzy chcą pozostawać w cieniu. A to z prostej przyczyny.
Właśnie nauczeni przykładem Genpolu, zdecydowaliśmy, że forum musi być niezależne od woli jednego, czy trzech ludzi.
Przekonaliśmy kierownictwo TGCP, aby zgodziło się wykupić domenę i ponosić ciężar utrzymania całego forum. W ten sposób formalnie jest to własność osoby prawnej -towarzystwa genealogicznego. Decyzję o zamknięciu musi podjąć chyba walne zgromadzenie członków, albo przynajmniej Zarząd.
Jak widzisz Wojtku, rola towarzystwa sprowadza się jedynie do roli sponsora i formalnego właściciela, bo zdecydowaliśmy, że nie będzie tu żadnych elementów lokalnych, preferencji, czy bonusów dla towarzystwa.
Towarzystwo nie ma tu jakichkolwiek profitów czy specjalnego traktowania.
Nie ma nawet logo naszego towarzystwa, bo forum oddane jest dla społeczności, która będzie decydowała o tym jak się zagospodaruje w tym nowym miejscu. Przyjęliśmy zasadę minimum ingerencji. Będzie jedynie standardowy regulamin, który określi ramy dopuszczalnych zachowań i treści.
Pozdrawiam serdecznie
Waldek Fronczak
Miło Cię widzieć i słyszeć od Ciebie pochwały, choć nie dla pochwał to zrobiliśmy.
Ciśnie mi cię na uta dewiza zakonu Templariuszy: NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS SED NOMINI TUO DA GLORIAM
Ale do rzeczy. Forum nie może być zamknięte decyzją jednostkową. Powiem więcej, nie mogą zamknąć go nawet jego twórcy, którzy chcą pozostawać w cieniu. A to z prostej przyczyny.
Właśnie nauczeni przykładem Genpolu, zdecydowaliśmy, że forum musi być niezależne od woli jednego, czy trzech ludzi.
Przekonaliśmy kierownictwo TGCP, aby zgodziło się wykupić domenę i ponosić ciężar utrzymania całego forum. W ten sposób formalnie jest to własność osoby prawnej -towarzystwa genealogicznego. Decyzję o zamknięciu musi podjąć chyba walne zgromadzenie członków, albo przynajmniej Zarząd.
Jak widzisz Wojtku, rola towarzystwa sprowadza się jedynie do roli sponsora i formalnego właściciela, bo zdecydowaliśmy, że nie będzie tu żadnych elementów lokalnych, preferencji, czy bonusów dla towarzystwa.
Towarzystwo nie ma tu jakichkolwiek profitów czy specjalnego traktowania.
Nie ma nawet logo naszego towarzystwa, bo forum oddane jest dla społeczności, która będzie decydowała o tym jak się zagospodaruje w tym nowym miejscu. Przyjęliśmy zasadę minimum ingerencji. Będzie jedynie standardowy regulamin, który określi ramy dopuszczalnych zachowań i treści.
Pozdrawiam serdecznie
Waldek Fronczak
-
- Podziękował/a: 70 razy
- Podziękowano: 169 razy
Waldek,
Ja sie tutaj dobrze czuje,
To Forum bedzie takie jakie je stworzymy. Bedziemy pilnowac, porzadkowac i dbac o to "nasze dziecko" i "nie wylejemy brudnej wody po kapieli razem z dzidziusiem" (zarcik).
A teraz do pracy !
Usmiechy dla wszystkich
Bozenna
Ja sie tutaj dobrze czuje,
To Forum bedzie takie jakie je stworzymy. Bedziemy pilnowac, porzadkowac i dbac o to "nasze dziecko" i "nie wylejemy brudnej wody po kapieli razem z dzidziusiem" (zarcik).
A teraz do pracy !
Usmiechy dla wszystkich
Bozenna
Ostatnio zmieniony pt kwie 18, 2008 10:00 am przez Bozenna, łącznie zmieniany 1 raz.