Już wiem ! Znalazłąm Twój post na ,,Kaliński -audytor....,,
Dziękuję.

Moderator: Moderatorzy
Danielu;Casthaluth pisze:Mam prośbę, czy sprawdzi Pan takie nazwiska w NKW?: - Janisz, - Niwiński/a, - Sierota, - Tomczuk
Józef Górski, urzędnik przybocznej kancelarii dyrektora głównego prezydującego w Komisji Rządowej Przychodów i Skarbu; zm. 02.05.1837 w domu przy ul. Miodowej nr 495 w Warszawie w 20 roku życia, eksp. 04.05.1837 na cm. Powązkowski, nab. żał. 06.05.1837 w kośc. Kapucynów, zapr. rodzice. (837;117, 118)Kuba_Wojtczak pisze:Witam![]()
Czy mógłbyś sprawdzić osoby:
Józef Górski
Lucyna Aniela Maria z Marcinkowskich Górska
Z góry serdecznie dziękuję
Byłaby taka możliwość? Niwińscy, z tego co wiem, niewiele mówili o swoich korzeniachCasthaluth pisze:Dla mnie każda informacja o tym nazwisku się przydaMoi Niwińscy pochodzą z dawnego województwa łomżyńskiego
Proszę jeszcze sprawdzić nazwisko Góral.
Marcinie;Marcin_Luziński pisze:... Bartłomiej Liżeński/Luziński/Luzyński/Lużyński
Franciszek Liżeński/Luziński/Luzyński/Lużyński (przepraszam za taką różnorodność, ale z takimi wariantami się spotkałem, ewentualnie prosiłbym też o inne osoby o takim nazwisku, nie powinno ich być wiele)
Michał Ostrowski (może być wielu, więc dodam, że z okolic Skierniewic)
Ignacy Zwierzchowski, zm. przed 1833 r.
Marcin Luziński
Elżbieto;eldroza54 pisze:... proszę o sprawdzenie w NKW nazwisk :Zawadzki / a z okolic Bydgoszczy i Bydgoszczy , oraz Droździński /a z okolic Środy Wlkp i Poznania.Bardzo dziękuję i pozdrawiam. Elżbieta
eldroza54 pisze:Witaj Krzysztofie!!!!!!![]()
Ośmielona Twoją życzliwością proszę o sprawdzenie w NKW nazwisk :Zawadzki / a z okolic Bydgoszczy i Bydgoszczy , oraz Droździński /a z okolic Środy Wlkp i Poznania.Bardzo dziękuję i pozdrawiam.Elżbieta![]()
![]()
Elżbieto;eldroza54 pisze:Witam serdecznie!!!!!!
Imiona Zawadzkich to Franciszek,Wiktor,Maksymilian i Mieczysław - a także Marianna Zawadzka z domu Biniakowska zmarła w 1890 lub 1891r.Serdecznie dziękuję za poświęcony mi czas.Elżbieta