Wykryto AdBlocka: Nasze forum utrzymywane jest z funduszy prywatnych a jego działanie może wesprzeć wyświetlanie reklam. Wesprzyj forum i wyłącz AdBlocka na tej stronie.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Zajmuję się aktualnie indeksacją jednej z parafii i mam problem z odczytaniem imion i nazwisk z tego skanu. Może znalazłby się ktoś, kto mógłby mi pomóc.
Jestem za za opcją
1/ Luca Chmiliski i Wiktoria Visz
2/Corneliusz Barch i Anna Kruczkoszonka
Przy indeksacjach trzeba wziąć pod uwagę pisownię fonetyczną-np. Wisz, Fisz itp. oraz zamianę liter w zaborze rosyjskim np. 'B' jako 'W'
Z pierwszego skanu był Luca Chmielewski. Znalazłam go 10 lat później gdy był już wdowcem i brał kolejny ślub. W nowym akcie była wymieniona również jego była żona Wiktoria Wisz. Tak więc macie naprawdę dobry wzrok
W drugim akcie wpisałam tak jak mi podaliście Corneliusz Barch i Anna Kruczkoszonka.