UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Dla starych-nowych znajomych...
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 75 razy
- Podziękowano: 5 razy
- Kontakt:
I ja witam wszystkich...
Niewątpliwie zamknięcie GenPolu było dla mnie szokiem (takim z otwartymi ustami), ale po kilku godzinach mogę "odpowiedzieć" tak.
Tomku -- dzięki Ci za wszystko, za te 5 lat z genpolem (to już tyle...?), liczymy na Twoją współpracę w przyszłości.
A jak w prawdziwej rodzinie nasi bliscy umierają, a po nich przychodzą na świat nowi członkowie, czyli rodzina żyje, a drzewo rośnie --- tak po Genpolu najwyraźniej przyszedł czas na nowe forum internetowej współpracy genealogów, i oby nim Forgen pozostał.
Z genealogicznym pozdrowieniem,
MR
Niewątpliwie zamknięcie GenPolu było dla mnie szokiem (takim z otwartymi ustami), ale po kilku godzinach mogę "odpowiedzieć" tak.
Tomku -- dzięki Ci za wszystko, za te 5 lat z genpolem (to już tyle...?), liczymy na Twoją współpracę w przyszłości.
A jak w prawdziwej rodzinie nasi bliscy umierają, a po nich przychodzą na świat nowi członkowie, czyli rodzina żyje, a drzewo rośnie --- tak po Genpolu najwyraźniej przyszedł czas na nowe forum internetowej współpracy genealogów, i oby nim Forgen pozostał.
Z genealogicznym pozdrowieniem,
MR
-
- Podziękowano: 11 razy
A jednak jest ciągłość. Natura nie znosi próżni. Popatrzcie Mili jak wielu z nas dziś obecnych tutaj jest jeszcze z pokolenia pl.soc.genealogia. Potem nastąpił okres Yakiego i epoka Genpolu. Dziś jesteśmy tu. A więc ciągłość.
Z drugiej strony szok po zamknięciu GP nie chce minąć. Może dlatego, że byłem wśród najstarszych stażem (numer 13). Może dlatego, że moja ówczesna "twórczość" przyczyniała się do jego rozwoju.
Największe wrażenie w tym wczesnym okresie wywarł na mnie tekst Małgosi - Lekcja genealogii nad jeziorem Huron.
No cóż, było, minęło, szkoda, bardzo szkoda - ale życie idzie naprzód, a żałoba nie może trwać wiecznie . Więc sami musimy uczynić to miejsce naszym nowym domem i nie dopuścić, żeby było zaledwie przytułkiem dla sierot.
Natomiast forum, jak to forum, ma swoje żelazne zasady, a naczelną jest trzymanie się tematyki, a więc pewna formalizacja.
Jest za to miejsce, które wielu z nas udało się przekształcić w nasz własny klub przyjaciół, gdzie genealogia, choć przecie ważna, jest tylko pretekstem do spotkań codziennych. Myślę, że potwierdzą to choćby Duszek, Jola, Darek, Małgosia i wiele innych osób.
Jednym słowem chodźcie do nas na GeneBase.
Z drugiej strony szok po zamknięciu GP nie chce minąć. Może dlatego, że byłem wśród najstarszych stażem (numer 13). Może dlatego, że moja ówczesna "twórczość" przyczyniała się do jego rozwoju.
Największe wrażenie w tym wczesnym okresie wywarł na mnie tekst Małgosi - Lekcja genealogii nad jeziorem Huron.
No cóż, było, minęło, szkoda, bardzo szkoda - ale życie idzie naprzód, a żałoba nie może trwać wiecznie . Więc sami musimy uczynić to miejsce naszym nowym domem i nie dopuścić, żeby było zaledwie przytułkiem dla sierot.
Natomiast forum, jak to forum, ma swoje żelazne zasady, a naczelną jest trzymanie się tematyki, a więc pewna formalizacja.
Jest za to miejsce, które wielu z nas udało się przekształcić w nasz własny klub przyjaciół, gdzie genealogia, choć przecie ważna, jest tylko pretekstem do spotkań codziennych. Myślę, że potwierdzą to choćby Duszek, Jola, Darek, Małgosia i wiele innych osób.
Jednym słowem chodźcie do nas na GeneBase.
-
uff jak miło kochani widzieć znajome twarze, choc przerwę w moim genowirusie mam kilkumiesięczną, ale miłość jest silniejsza niz rozłąki...
jestem i cieszę się ogromnie!!!!!

zmieniłam nick, starego zdjęcia nie umiem znaleźć...ale jak znajdę wkleję!
narazie takie.
pa
mimo nadmiaru pracy wyciągam dziś karton z genealogią...
jestem i cieszę się ogromnie!!!!!

zmieniłam nick, starego zdjęcia nie umiem znaleźć...ale jak znajdę wkleję!
narazie takie.
pa
mimo nadmiaru pracy wyciągam dziś karton z genealogią...
pozdrawiam serdecznie
Alina Kowalska (Sobolewska)
albo alikowa :-)
Alina Kowalska (Sobolewska)
albo alikowa :-)
-
- Podziękował/a: 14 razy
- Podziękowano: 8 razy
-
- Podziękował/a: 20 razy
- Podziękowano: 52 razy
Witam i pozdrawiam!
Spowodowałem krach na poprzednim portalu
, gdyż po zarejestrowaniu się i zamieszczeniu pierwszego tematu łupnęło i już nie udało się uzyskać odpowiedzi
Ale wiosna się rozkręca, więc na pewno na moim podwórku też zaświeci słoneczko, gdy powtórnie tu wstawię swój temat.
Ja też się rozkręciłem i dokonałem dwukrotnej rejestracji. W odróżnieniu od Waszych, często bardzo długich 'nicków', u mnie system obciął po 15 znakach i poszło.
Spowodowałem krach na poprzednim portalu
Ale wiosna się rozkręca, więc na pewno na moim podwórku też zaświeci słoneczko, gdy powtórnie tu wstawię swój temat.
Ja też się rozkręciłem i dokonałem dwukrotnej rejestracji. W odróżnieniu od Waszych, często bardzo długich 'nicków', u mnie system obciął po 15 znakach i poszło.
Pozdrawiam serdecznie,
Krzysztof Wasyluk
Krzysztof Wasyluk
-
- Podziękował/a: 13 razy
- Podziękowano: 15 razy
Witam i ja. Dostałam wiadomość od Włodka Macewicza o tym forum, zajrzałam z pewną taka nieśmiałością... i aż podskoczyłam z radości, że tyle tu znajomych twarzy. Moja tez sie ukaże niebawem ( Ci, którzy mnie znają wiedzą, że komputerowe triki to nie moja specjalność, a metoda prób i błędów bywa czasochłonna). Myślę, ze to forum choć częściowo będzie kontynuacją GenPolu. Przynajmniej jeśli chodzi o niektóre niepisane zasady bywania na nim i tak jak u Tomka, tu poczujemy się bezpieczni i potrzebni. :oops:
Pozdrawiam - Jola Ilnicka
http://potyczkizgenealogia.blogspot.com/
http://genealodzy.opole.pl/
Ilnicki, Żmurkiewicz, Lorenz, Swaryczewski - powiat Dolina(Stanisławów)
Jenek, Wilk,Szafarczyk, Miczka - opolskie
Sendek, Skupień, Ociepka - Zagłębie
http://potyczkizgenealogia.blogspot.com/
http://genealodzy.opole.pl/
Ilnicki, Żmurkiewicz, Lorenz, Swaryczewski - powiat Dolina(Stanisławów)
Jenek, Wilk,Szafarczyk, Miczka - opolskie
Sendek, Skupień, Ociepka - Zagłębie
-
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 235 razy
- Kontakt:
-
AUTOR TEMATU - Posty: 1348
- Podziękował/a: 145 razy
- Podziękowano: 322 razy
- Kontakt:
Podany adres mailowy nie odpowiada. Notoryczne błędy. Usuwam konto. Proszę przeprowadzić jeszcze raz procedurę rejestracji.janat pisze: Do Admina: stracilam moje haslo do logowania (mlody ukochany piesek pogryzl strone z zapiskiem, naprawde!). Pisalam wczoraj i dzis pod "zapomnialam haslo" i nie dostalam odpowiedzi. Zapisalam sie jak "janat" z e-mail janatMALPAsbcglobal.net Adminie, moj e-mail na Twoj e-mail adres wrocil sie jako "556 Filter reject." Moze zle e-mail podalam przy rejestracji a moze funkcja "zapomialam haslo" jescze nie funkcjonuje poprawnie. Prosze o pomoc. Wolalabym nie rejestrowac sie ponownie z nowym nikiem.
Jana Tusk