http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec4 ... 542e8.html
Tyle udało mi się odczytac:
1. Zgorsko
Akta Małżeństw na Rok 1866
Działo się w mieście Chęcinach dnia piętnastego stycznia tysiąc osiemset sześciedziątego szóstego roku o godzinie dwunastej w południe wiadomo czynimy że w przytomności świadków Piotra Krajeńskiego lat czterdzieści rolnika ze Zgorska i Jana Kozala lat lat siedemdziesiąt wyrobnika ze ................... na dniu dzisiejszym zawarte zostało Religijne małżeństwo między Pawłem Kanarek wdowcem po zmarłej Zofii z Piłaków miesięcy cztery w ................ będącymi Rolnikiem lat pięcdziesiąt mającym urodzonym i zamieszkałym w Zgorsku synem niegdyś ........... i Maryanny małżonków Kanarków a Franciszką Rzenicką ............ po zmarłym w Kielcach Franciszku Rzenieckim lat pięc i miesięcy sześc w ............ będącą urodzoną w Zagrodzie lat czterdzieści mającą a od lat trzech w Chęcinach na służbie zamieszkałą córka niegdyś Franciszka i Maryanny małżonków ............... Zmarłych w Zagrodzie. Małżeństwo to poprzedziły trzy Zapowiedzi ...........................................................................................
Małżonkowie oświadczają że umowy przed ślubnej nie zawarli . ...........................................................................................
Akt ten stawającym i świadkom przeczytany a pisac nie umieją przez na tylko podpisany został..................................
Za pomoc z góry dziękuję
POZDRAWIAM
Notatka administratora |
Proszę nie używać formatowań i znaków psujących układ strony. Układ tekstu na zdjęciu nie uzasadnia tak długich "wykropkowań". Wyciąłem |