A że należy starać się rozwijać i wdrażać nowe wersje nie ma dwóch zdań

Więc czas zacząć testy....
Moderator: Moderatorzy
Nie denerwuję się, ale widzisz, ja przez ostatni miesiąc dużo czasu spędziłem siedząc nad PGV.szefi pisze:Łukaszu... nie denerwuj się... ja po prostu na co dzień siedzę przy testach softu... i już takie mam spaczenie zawodowe.
Definitywnie błąd PGV.andrzejg pisze:Witam
Pytanie dotyczące PGV. Chodzi mi o sposób pokazywania realacji. Mojego zięcia przedstawia dobrze natomiast ojca zięcia pokazuje jako mojego przyrodniego brata. Czy to błąd w moim pliku ged. czy też błąd skryptu?
Sam wykres jest w porządku ja - córka - mąż - ojciec . Tylko opis jest błędny.
Szefi możesz sprawdzić u siebie
A jaki jednym słowem określiłbyś tą relację?andrzejg pisze: Po zamianie nie ma żadnego opisu tej relacji. Tak ma być?
Ależ nie to było moim celem po prostu wskazałem zauważone błędy. Do tej pory korzystałem z DGII Gold, ale od kiedy "opanowałem" podstawy instalacji PHPGedView uważam ten skrypt za bombowy jeżeli mogę się tak wyrazićszefi pisze:nie chciałbym aby osoby postronne odniosły błędne wrażenie że phpgedview nie jest godne zaufania bo posiada błędy....
Za Wikipediąwooc pisze:A jaki jednym słowem określiłbyś tą relację?
błąd wskazuje na brak reimportu gedcom - nowa wersja ma nowe pola w bazie i muszą zostać utworzone przez reimportrrafaell pisze:Baza jest kodowana UTF-8, zrobiłem reimport pliku ged. Gdy wpisuję w wyszukiwarce hasło "czerwiń" i po wybraniu SZUKAJ to pokazuje się "czerwiÅ�s"
A po wgraniu nowej wersji pokazał się błąd "ERROR:-19 DB Error: no such field ..."
ERROR:-1 DB Error: unknown error
SQL:SELECT COUNT(*) FROM pgv_link, pgv_media WHERE m_gedfile=l_file AND m_media=l_from AND l_file=1 AND l_type='SOUR' AND l_to='S1' [nativecode=1267 ** Illegal mix of collations (utf8_general_ci,IMPLICIT) and (utf8_unicode_ci,IMPLICIT) for operation '=']