UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
AP Konin
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 719
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 8 razy
AP Konin
Czy może znajdzie się ktoś kto zagląda do archiwum w Koninie? i mógłby mi pomóc?
Poszukuje jednej metryki urodzenia (a dokladnie spisanie z niej imiona rodzicow)
Dziekuje bardzo za pomoc
Poszukuje jednej metryki urodzenia (a dokladnie spisanie z niej imiona rodzicow)
Dziekuje bardzo za pomoc
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Ślęzak-MP
Majewski,Domownik,Szczubelski-LB
"moje biedy"
Żinówka, Ostrowscy, Tyborowscy - PL
Koziołkiewicz,Rudniccy-WP
Maciejewscy, Byczkowscy, Karscy- LD
http://www.mizgalska.com/genealogy
Szukam:
Ślęzak-MP
"moje biedy"
-
- Kontakt:
-
- Podziękował/a: 12 razy
Re: AP Konin
Mam wielką prośbę
Czy bywa ktoś czasami w AP Konin.
Miałbym wielką prośbę o sprawdzenie dwóch aktów ( znam daty i miejsca )
POZDRAWIAM
Czy bywa ktoś czasami w AP Konin.
Miałbym wielką prośbę o sprawdzenie dwóch aktów ( znam daty i miejsca )
POZDRAWIAM

Przemorski Artur
ja też się przyłączam z moją prośbą.
Jeśli ktoś by mógł sprawdzić i spisać informacje to będę bardzo wdzieczna
ślub w 1908r Pelagia Bartkowiak i Jan Łodziewski. Pelagia urodziła sie we wsi Borki k Słupcy. I ta wieś należała chyba do parafi słupeckiej.
Informacje te mam ze znalezionego na strychu czegoś w rodzaju intercyzy przedmałżeńskiej sporządzonej w styczniu 1908r
Jakie to skarby kryją nasze strychy 
Jeśli ktoś by mógł sprawdzić i spisać informacje to będę bardzo wdzieczna

ślub w 1908r Pelagia Bartkowiak i Jan Łodziewski. Pelagia urodziła sie we wsi Borki k Słupcy. I ta wieś należała chyba do parafi słupeckiej.
Informacje te mam ze znalezionego na strychu czegoś w rodzaju intercyzy przedmałżeńskiej sporządzonej w styczniu 1908r

Pozdrawiam
Basia Nowak
Basia Nowak
-
AUTOR TEMATU - Posty: 719
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 8 razy
DD, jezeli chodzi o AP Konin, od. Pinczow to majac wszystkie dane sprawa jest bardzo latwa i mozna zalatwic wszystko emailem. Wyslalam wypelniony formularz (mozna od nich sciagnac wzor), podpisany (plik w pdf), okreslilam ktorego aktu szukam, przyblizona date i imie i nazwisko osoby poszukiwanej. Dwa dni potem dostalam odpowiedz na email, ze metryka zostala znaleziona i moge ja otrzymac za cale 6,7 zl (kopia plus przesylka). Wyslalam, emailem kopie przelewu, dwa tygodnie pozniej w poczcie dostalam kopie metryki... z bonusem, bo dostalam nawet date slubu (a pytalam sie o metryke urodzenia tylko) po prostu luks!!! Gratulacje dla AP Konin, od. Pinczow. Szkoda, ze pozostale archiwa nie sa takie przystepne...
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Ślęzak-MP
"moje biedy"
Szukam:
Ślęzak-MP
"moje biedy"
Ponawiam prosbę o pomoc w AP Konin. Czy ktoś się tam wybiera w najbliższym czasie?
Tomek
Tomek
-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 1 raz
Mam prośbę, poszukuję aktu urodzenia mojej babci urodzonej w wiosce Gozd parafia Malanów około 1870-1872 r.Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc będę wdzięczny. Jurek
-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 1 raz
Prawdopodobieństwo jest, że może być w AP Kalisz akt urodzenia mojej babci. Urodziła się w 1870-72 r. w miejscowości Gozd parafia Malanów. Urzędniczka z UG Malanów potwierdziła, że dokumenty mogą być w AP Kalisz lub Poznań.
Po rozmowie z przedstawicielem AP Kalisz stwierdzili, że Malanowa nigdy nie mieli i jeśli to tylko Poznań.
Natomiast Poznań odpowiedział, że akta są przekazane dwa lata temu do AP Konin, akta metrykalne z lat 1808 -1906 r.Będę wdzięczny jeżeli ktoś mógł by mi pomóc, dane babci podam na maila lub PW.
Po rozmowie z przedstawicielem AP Kalisz stwierdzili, że Malanowa nigdy nie mieli i jeśli to tylko Poznań.
Natomiast Poznań odpowiedział, że akta są przekazane dwa lata temu do AP Konin, akta metrykalne z lat 1808 -1906 r.Będę wdzięczny jeżeli ktoś mógł by mi pomóc, dane babci podam na maila lub PW.
-
- Podziękował/a: 75 razy
- Podziękowano: 41 razy
Baza Pradziad potwierdza ze akta urodzenia Malanowa z interesującego cie okeru sa tylko w AP Konin . Moze sa tez w Parafii w Malanowie.jurek49 pisze: akt urodzenia mojej babci. Urodziła się w 1870-72 r. w miejscowości Gozd parafia Malanów. .
Ostatnio zmieniony śr mar 11, 2009 8:36 pm przez hykiel, łącznie zmieniany 3 razy.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
Dzień dobry,
poszukuję osoby, która odpłatnie podjęłaby się kwerendy w metrykliach z AP w Koninie ( chodzi o parafię Rzgów i sąsiednie ).
Pozdrawiam
Marcin Nawrocki
poszukuję osoby, która odpłatnie podjęłaby się kwerendy w metrykliach z AP w Koninie ( chodzi o parafię Rzgów i sąsiednie ).
Pozdrawiam
Marcin Nawrocki
Nazwiska: Schielmann, Schwebs, Kaczorowski, Koza, Kmiotek, Licznerski, Rudzki, Hurnicki, Waliszewski, Nawrocki, Murawski, Nowak, Neumann, Seeling,
Miejsca: Piłka, Pęckowo, Bobrowo, Żmijewo, Zbiczno, Wąbrzeźno, Rzgów, Wielichowo, Żerków, Lgów, Brzostków.
Miejsca: Piłka, Pęckowo, Bobrowo, Żmijewo, Zbiczno, Wąbrzeźno, Rzgów, Wielichowo, Żerków, Lgów, Brzostków.
-
- Podziękował/a: 52 razy
- Podziękowano: 26 razy
Witam
Mam wielką prośbę do osób korzystających z zasobów AP w Koninie. Moja sytuacja materialna nie pozwala mi na podróż do Konina. Mam do sprawdzenia dwa akty chrztu i ew. dwa akty małżeństw:
1.Akt chrztu/urodzenia Jana Kowalskiego ur.Wierzbie Parafia Mąkolno lata 1821-22
2.Akt chrztu/urodzenia Petronelli Porządnej ur.Sompolno Parafia Sompolno lata 1819-1821
3.Akt małżeństwa Andrzej Kowalski i Marianna Parafia Mąkolno przed 1822
4.Akt małżeństwa Jan Porządny i Zofia Parafia Sompolno przed 1821
Mogę odwdzięczyć się pomocą w AP w Łodzi.
Z góry dziękuję za pomoc
Piotrek Kowalski
Mam wielką prośbę do osób korzystających z zasobów AP w Koninie. Moja sytuacja materialna nie pozwala mi na podróż do Konina. Mam do sprawdzenia dwa akty chrztu i ew. dwa akty małżeństw:
1.Akt chrztu/urodzenia Jana Kowalskiego ur.Wierzbie Parafia Mąkolno lata 1821-22
2.Akt chrztu/urodzenia Petronelli Porządnej ur.Sompolno Parafia Sompolno lata 1819-1821
3.Akt małżeństwa Andrzej Kowalski i Marianna Parafia Mąkolno przed 1822
4.Akt małżeństwa Jan Porządny i Zofia Parafia Sompolno przed 1821
Mogę odwdzięczyć się pomocą w AP w Łodzi.
Z góry dziękuję za pomoc

Piotrek Kowalski
Szukam:
ch Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r
ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej -przed 1800 r
zg Ludwika Kowalskiego - po 1819 r
zgony Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1819 r
Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
ch Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r
ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej -przed 1800 r
zg Ludwika Kowalskiego - po 1819 r
zgony Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1819 r
Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
-
A ja dziś otrzymałem odpowiedź z AP w Koninie, że oczekwianie na ewentualne rozpoczęcie kwerendy będzie trwało... 50 dni i termin ten może ulec zmianie. Uff!
Może ktoś by mógł mi pomóc, bo sam do Konina raczej nie pojadę.
pozdrawiam
Marek
Może ktoś by mógł mi pomóc, bo sam do Konina raczej nie pojadę.
pozdrawiam
Marek
-
- Podziękował/a: 49 razy
- Podziękowano: 32 razy
- Kontakt:
Nieaktualne.
Ostatnio zmieniony śr sie 24, 2011 2:58 pm przez Czyżewski_Bartłomiej, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Bartłomiej Czyżewski
Zapraszam na bloga:
http://mojagenealogia.blogspot.com/
Moje biedy:
http://mojagenealogia.blogspot.com/2011 ... hiwum.html
Bartłomiej Czyżewski
Zapraszam na bloga:
http://mojagenealogia.blogspot.com/
Moje biedy:
http://mojagenealogia.blogspot.com/2011 ... hiwum.html