Jak to naprawić?
Moderator: Moderatorzy
w podanym pliku i linii zmień isSeparator na isSeperatorrrafaell pisze:Namieszałem coś przy wgrywaniu nowej wersji PGV. Przegrałem ponownie pliki z wersji 4.1.6 i teraz po zalogowaniu wyskakuje mi taki błąd
Kod: Zaznacz cały
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 40 bytes) in /home/rrafaell/ftp/phpgedview/includes/functions/functions_db.php on line 161
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 52 bytes) in /home/rrafaell/ftp/phpgedview/includes/functions/functions_privacy.php on line 372
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 408 bytes) in /home/rrafaell/ftp/phpgedview/includes/functions/functions_date.php on line 191
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 44 bytes) in /home/rrafaell/ftp/phpgedview/includes/functions/functions.php on line 1226
a plik .ged edytowałem i są poprawne wpisy.Brak dostępu
Nie masz uprawnień dostępu do tego zasobu.
Ustawienia poufności uniemożliwiają edycję tego wpisu.
Brak dostępu do pid I605.
Nie znaleziono szukanego wpisu GEDCOM. Błąd mógł nastąpić w przypadku, kiedy odnośnik prowadzi do nieistniejącej osoby, lub plik GEDCOM jest uszkodzony.
A Asystent badań na dole strony wyświetla:Fatal error: Call to a member function getIndiFacts() on a non-object in /home/.../phpgedview/edit_quickupdate.php on line 1404
Czy ktos ma pomysł co tu jeszcze edytować?Fatal error: Call to a member function getSpouseFamilies() on a non-object in /home/...../phpgedview/modules/research_assistant/forms/ra_RSFunction.php on line 79
W jaki sposób straciłeś ciągłość pokoleń?...straciłem kilka identyfikatorów, a przez to ciągłość pokoleń.
kod html w notatkach nie jest dozwolony z uwagi na ochronę przed "złymi linkami"tomarek pisze:Mam jeszcze wiele problemów z tym serwisem np.
1 - jak wpisać link do innej strony w sieci np w notatkach, aby ukazywał sie na stronie tylko klikalny opis do strony, a nie cały adres www.
wyświetlanie jeden raz osoby wiązało by się z krzyżowaniem linii. To bardziej utrudnia odczytanie drzewa.tomarek pisze:2 - pradziadek babci i pradziadek dziadka, to jest ta sama osoba i na widoku drzewa ich pradziadek i wszystkie poprzednie pokolenia wyswietlane są dwa razy (dwie gałęzie tych samych osób)
dla języka polskiego zdecydowanie utf8_polish_ci, jeśli nie zależy na rozróżnianiu ogonków utf8_unicode_citomarek pisze:3 - ustawienia kodowania bazy danych - są do wyboru nast.:
utf8_bin - dopisek jako binarny
utf8_polish_ci - dopisek bez rozróżniania wielkości znaków
utf8_general_ci - dopisek j.w.
utf8_unicode_ci - dopisek j.w.
uważam to za przesadną dbałośćwooc pisze: kod html w notatkach nie jest dozwolony z uwagi na ochronę przed "złymi linkami"
Tu się całkowicie nie zgadzam. W końcu to nie jest nagminny przypadek.wooc pisze: wyświetlanie jeden raz osoby wiązało by się z krzyżowaniem linii. To bardziej utrudnia odczytanie drzewa.
doszedłem że nie importuj, ale wczytaj nową wersję.wooc pisze: Można ręcznie zmienić identyfikatory w pliku a nstępnie ponownie importować do PGV.