Witam !danisha pisze:Władysławie przepięknie dziękuję!!!
Paweł Mędrek s.Kazimierza i Marianny z Kumów to starszy brat mojego 3xpradziadka.Właśnie zaczęłam oglądać mikrofilmy z Wąwolnicy w AP Lublin.Trochę to jeszcze potrwa ale z ciekawości pytam czy przypadkiem wcześniej w XVIII wieku ktoś nie zawędrował w Twoje strony.
Jeszcze raz prześliczne dzięki!!!
Chciałabym jeszcze zapytać(może wiesz),
czy kontakt z kancelarią parafialną w Wąwolnicy jest bezproblemowy?
Pozdrawiam serdecznie
Danka(Wasilewska)Lenart
Niestety,nic więcej nie mam.Ostatnie zapiski zdobyłem podczas drugiego pobytu bezpośrednio w Wąwolnicy.Kontaktowałem się bezposrednio z panem organistą :wczesniej dzwoniłem ,żeby się umówić na konkretny dzień(tylko on prowadzi te sprawy metrykalne i jest bardzo zajęty innymi obowiązkami). Jak już dojdzie do bezpośredniego spotkania to jest bardzo pomocny i życzliwy.
Pozdrawiam serdecznie !
Władysław
PS.Jestem bardzo ciekaw,w jaki sposób dotarłaś do AP Lublin(sposób zamówienia,koszt,czas itp.-napisz więcej to może sie przyda innym,a może i kiedyś mi ) i gdzie oglądasz te mikrofilmy- może w domu ? Może przez internet ?.Czy są to tylko twoje wybrane konkretne zapisy ,czy też jest to jakiś zbiór z konkretnych lat ?Jak długo możesz je przeglądać-jestem tym zainteresowany bezpośrednio .Zapewne lepiej oglądac dokumenty w domu aniżeli w parafii(tam czas strasznie szybko mija i jest ograniczony). A kilka osób o nazwisku Mędrek znam osobiście(pochodzą oczywiście z Kowali).
Władysław