UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Family Tree Builder - MyHeritage
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękowano: 1 raz
Re: Family Tree Builder - MyHeritage
Witam! Mam pytanie do użytkowników prog. FTB. Dotyczy generowania raportów książkowych: mam podstawową wersję 3.0.0.820. Tworzę raport dla jakiejś osoby, ale gdy go otwieram to zamiast imion i nazwisk jest tylko "unknown". Reszta danych jest zapisana normalnie. Czy ktoś miał już taki problem i zna jego rozwiązanie?
Pozdrawiam Dominika Sobczak
-
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 8 razy
Dominiko, bedac w raportach sprawdz w ustawieniach (w opcjach raportu) jaki jezyk jest wybrany jako podstawowy, aby moc zobaczyc pelne imiona i nazwiska jezyk raportu powinien byc taki sam jak jezyk wpisywanych danych.dominikasolo150 pisze:Witam! Mam pytanie do użytkowników prog. FTB. Dotyczy generowania raportów książkowych: mam podstawową wersję 3.0.0.820. Tworzę raport dla jakiejś osoby, ale gdy go otwieram to zamiast imion i nazwisk jest tylko "unknown". Reszta danych jest zapisana normalnie. Czy ktoś miał już taki problem i zna jego rozwiązanie?
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Ślęzak-MP
Majewski,Domownik,Szczubelski-LB
"moje biedy"
Żinówka, Ostrowscy, Tyborowscy - PL
Koziołkiewicz,Rudniccy-WP
Maciejewscy, Byczkowscy, Karscy- LD
http://www.mizgalska.com/genealogy
Szukam:
Ślęzak-MP
"moje biedy"
Witam czy może ktoś wie jak usunąc witrynę w tym programie 

Pozdrawiam serdecznie
Jarek :-)
Jarek :-)
-
Zmieniam swoja wersjeDominiko, bedac w raportach sprawdz w ustawieniach (w opcjach raportu) jaki jezyk jest wybrany jako podstawowy, aby moc zobaczyc pelne imiona i nazwiska jezyk raportu powinien byc taki sam jak jezyk wpisywanych danych.

Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Ślęzak-MP
"moje biedy"
Szukam:
Ślęzak-MP
"moje biedy"
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 5 razy
Witam.
Nie bardzo rozumię o co chodzi z tym raportem książkowym.
Ja mogę generować takie raporty;
Raport zależności
Pokaż zależności między dwoma osobami z drzewa rodziny.
Raport miejsca
Miejsca gdzie ludzie z drzewa rodziny się urodzili, żyli, zostali pochowani i dotyczące inne okoliczności.
Raport o przodkach
Wykres przodków osoby w drzewie genealogicznym
Statystyki
Wybrane statystyki osób z drzewa rodziny.
Raport o zstępnych
Wykres potomków osoby w drzewie genealogicznym
Nie mam problemów z polskimi literkami a wyrazy; Łątka, Hyżne, itd pokazuje bezbłędnie.
Wcześniej gedcom ściągnąłem z PAF do Moi krewni wersja domowa. Ten sam plik zaimportowałem do My Heritage. W jednym miejscu nie wprowadzilem współmałżonka i widnieje tam napis; Nieznany (w polskim języku).
Na dole strony do wydruku jest napis; Wyprodukowano przez Family Tree Builder, prawa autorskie@ 2005-2009 My Heritage Ltd.
Pozdrawiam Bolek Majchrowski
Nie bardzo rozumię o co chodzi z tym raportem książkowym.
Ja mogę generować takie raporty;
Raport zależności
Raport miejsca
Miejsca gdzie ludzie z drzewa rodziny się urodzili, żyli, zostali pochowani i dotyczące inne okoliczności.
Raport o przodkach
Statystyki
Raport o zstępnych
Nie mam problemów z polskimi literkami a wyrazy; Łątka, Hyżne, itd pokazuje bezbłędnie.
Wcześniej gedcom ściągnąłem z PAF do Moi krewni wersja domowa. Ten sam plik zaimportowałem do My Heritage. W jednym miejscu nie wprowadzilem współmałżonka i widnieje tam napis; Nieznany (w polskim języku).
Na dole strony do wydruku jest napis; Wyprodukowano przez Family Tree Builder, prawa autorskie@ 2005-2009 My Heritage Ltd.
Pozdrawiam Bolek Majchrowski
Główne nazwiska w moim drzewie; Majchrowski,Janik,Błoński,Ziemirowski.
bmajchrowski@o2.pl
------------------------
Bolek Majchrowski
bmajchrowski@o2.pl
------------------------
Bolek Majchrowski
-
Witam. Wydeje mi się, że piszesz o samej witrynie internetowej MyHeritage, a mnie chodzi o program Family Tree Builder. U mnie, poza raportem książkowym, wszystkie inne generowane są bezbłędnie.Bolek92 pisze:Ja mogę generować takie raporty;
Raport zależności
Raport miejsca
Raport o przodkach
Statystyki
Raport o zstępnych
Pozdrawiam Dominika Sobczak
-
Witam, wyglada na to, ze strona myheritage juz dziala, tak na przyszlosc jak sie wylaczy znowu i program nie bedzie sie Wam otwieral w komputerze przez to, ze strona nie dziala, zauwazylam, ze jak sie odlaczylam od internetu, program otwiera sie bez problemu 

Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Ślęzak-MP
"moje biedy"
Szukam:
Ślęzak-MP
"moje biedy"
-
- Podziękował/a: 22 razy
Witaj Agnieszko!
W tej chwili problem polega na tym,że nie mogę wejść na jedną ze stron rodzinnych.
Konkretnie na
rzybyłowicz Web Site.Wchodzi mi natomiast na dwie inne strony.Boje się,że
moja praca pójdzie na marne.Nie wiem,gdzie tkwi błąd.Przed tym myślałem,że gdy nie można
wejść na stronę myheritage,to może być coś z serwerem,ale teraz?
Pozdrawiam
W tej chwili problem polega na tym,że nie mogę wejść na jedną ze stron rodzinnych.
Konkretnie na

moja praca pójdzie na marne.Nie wiem,gdzie tkwi błąd.Przed tym myślałem,że gdy nie można
wejść na stronę myheritage,to może być coś z serwerem,ale teraz?
Pozdrawiam
Roman Przybyłowicz
-
Z tego co zauwazylam robili jakies prace w kodach strony... moze to tylko kwestia chwilowa... poczekaj... a swoja droga to tylko wprowadzasz na stronie? Moze uda Ci sie sciagnac ged na twoj komputer i jezeli nadal nie bedziesz mogl wejsc, trzeba bedzie na nowo zaladowac...
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Ślęzak-MP
"moje biedy"
Szukam:
Ślęzak-MP
"moje biedy"
-
Agnieszko dzięki za wszelkie porady.Niestety nie wszystko zrozumiałem z ostatniego Twojego
postu.Jeśli chodzi o dane,to najpierw wprowadzam do programu FTB,a póżniej eksportuję na
stronę Myheritage.Powiedz,jak ściągnąć ged na mój komputer,skoro nie mogę wejść na stronę?
Może ja coś żle rozumuję.Jakbyś mogła łopatologicznie to wyjaśnić,bardzo Cię proszę.Nie jestem
tak biegły w tym,jak Ty.
Pozdrawiam
postu.Jeśli chodzi o dane,to najpierw wprowadzam do programu FTB,a póżniej eksportuję na
stronę Myheritage.Powiedz,jak ściągnąć ged na mój komputer,skoro nie mogę wejść na stronę?
Może ja coś żle rozumuję.Jakbyś mogła łopatologicznie to wyjaśnić,bardzo Cię proszę.Nie jestem
tak biegły w tym,jak Ty.
Pozdrawiam
Roman Przybyłowicz
-
Agnieszko,już wszystko w porządku.Problem dotyczył wielu stron.Napisali do mnie
i przeprosili.Strona się otwiera.Jeszcze raz dziękuję.
Pozdrawiam
i przeprosili.Strona się otwiera.Jeszcze raz dziękuję.
Pozdrawiam
Roman Przybyłowicz
-
- Podziękował/a: 151 razy
- Podziękowano: 28 razy
- Kontakt:
Chciałabym wydrukować sobie wykres rodziny na ładnym tle.
Kiedy tworze wykres wybieram sobie z katalogu plik jpg jednak zdjęcie jakie zostaje wklejone nie rozszerza sie na całą strone jedynie na jej środek. Zaznaczoną mam opcje "rozciągaj aby dopasować " i nic. ktoś mi pomoże ?
i jeszcze jedna spraw gdzie znajdę jakieś ładne tła do FTB??
Kiedy tworze wykres wybieram sobie z katalogu plik jpg jednak zdjęcie jakie zostaje wklejone nie rozszerza sie na całą strone jedynie na jej środek. Zaznaczoną mam opcje "rozciągaj aby dopasować " i nic. ktoś mi pomoże ?
i jeszcze jedna spraw gdzie znajdę jakieś ładne tła do FTB??
Pozdrawiam Żaneta
Indeksuję Bejsce, Kazimierzę Wielką i Małą -pomogę odnaleźć przodków w tych parafiach
Szukam ślubu Andrzeja Otwinowskiego z Marianną Ekielman
mój blog http://korzenieprzodkow.blogspot.com/
Indeksuję Bejsce, Kazimierzę Wielką i Małą -pomogę odnaleźć przodków w tych parafiach
Szukam ślubu Andrzeja Otwinowskiego z Marianną Ekielman
mój blog http://korzenieprzodkow.blogspot.com/
-
- Podziękował/a: 2 razy
Witam!
Myślę, że aby dobrze dopasować tło do wydruku należy je "ręcznie" w programie graficznym porozciągać. FTB rozciąga "proporcjonalnie" do krawędzi, to znaczy w momencie gdy jedna z krawędzi obrazka dotknie do marginesu wtedy algorytm rozciągania jest przerywany.
Najlepiej w jakimś IrfanView dobrać odpowiednie rozmiary i dopiero wtedy wrzucić obrazek do FTB.
Myślę, że aby dobrze dopasować tło do wydruku należy je "ręcznie" w programie graficznym porozciągać. FTB rozciąga "proporcjonalnie" do krawędzi, to znaczy w momencie gdy jedna z krawędzi obrazka dotknie do marginesu wtedy algorytm rozciągania jest przerywany.
Najlepiej w jakimś IrfanView dobrać odpowiednie rozmiary i dopiero wtedy wrzucić obrazek do FTB.
Pozdrawiam!
Łukasz Rzeszotek
Poszukuję informacji na temat osób o nazwiskach: Rzeszotek, Krakowiak, Kłosowicz, Kiemona, Kemona
Łukasz Rzeszotek
Poszukuję informacji na temat osób o nazwiskach: Rzeszotek, Krakowiak, Kłosowicz, Kiemona, Kemona