Nie bardzo zrozumiałem o co chodzi... Jakie zmiany w kolorystyce zdjęć? Chodzi Ci o zmiany w pliku względem oryginału? Jakby co, już się tłumaczę

Nie dokonuję żadnych zmian w plikach foto poza dwoma: zrównoważeniem balansu kolorów (raczej dla zrównoważenia świateł i barw niż wyostrzania jakiejkolwiek barwy, ew. dla rozjaśnienia zbyt ciemnych zdjęć) i dodaniem logo strony. Logo dodaję wyłącznie po to, by ograniczyć ew. wykorzystanie Waszych zdjęć na innych stronach bez niczyjej wiedzy i zgody. Jeśli ktoś ma życzenie dodać własne nazwisko na zdjęciach, pozostawiam je bez dodawania logo strony. Należy jednak pamiętać, że zmniejszam zdjęcia do rozmiarów 600x450 (450x600) dla oszczędzenia miejsca na serwerze.
W każdej sprawie można się ze mną porozumieć. Jeśli wg autora cokolwiek jest nie tak, proszę pisać mi maile. Wszystko da się poprawić, zmienić, ulepszyć.
Jednocześnie prośba WIELKA do autorów. W zasadzie 2 prośby:
1) gubię się czasami i może powstać zamieszanie jeśli podsyłacie mi lokalizacje ze skąpym opisem, zwłaszcza jeśli jest to kolejna lokalizacja w tej samej miejscowości lub nawet nowe miejsce na tym samym cmentarzu. Prosiłbym zatem o jasne określenie, czy dane są nowymi danymi, czy jest to uzupełnienie i rozszerzenie wzmiankowanego już w bazie miejsca - w takim wypadku proszę podawać np. w treści maila numer cmentarza (miejsca), który widoczny jest w pasku adresu po wejściu w opis każdej z lokalizacji.
2) druga prośba dotyczy literalnie wyrażonej zgody na zamieszczenie nazwiska w bazie i zgody na podanie nazwiska w formie odsyłacza z adresem e-mail. Pozwala to na bezpośrednie kontaktowanie się osób zainteresowanych daną miejscowością z autorem jej opisu, co wybawia mnie z niezręcznej sytuacji pośrednika, w której nie wiem czy mogę podawać adres mailowy autora. Może ktoś sobie tego nie życzyć dlatego osoby, których do tej pory nie pytałem odrębnym mailem proszę o przesyłanie jasnej informacji w tej sprawie w następnych mailach z danymi, bądź też odrębnym mailem.
Ufff...
Pozdrawiam