UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Badania y-dna37 +mtdna

Wolne forum wymiany myśli, doświadczeń i wiedzy

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
misty69
Podziękował/a: 1 raz
Podziękowano: 5 razy

Re: Promocja badanie y-dna37 +mtdna za 119 $ 9-24 czerwca

Post autor: misty69 » wt cze 16, 2009 1:03 pm

AUTOR TEMATU
misty69

Post autor: misty69 » śr cze 17, 2009 12:50 am

schymek2

Post autor: schymek2 » czw cze 18, 2009 11:49 am

No to zamowilem KIT. Mam pytanie ile trwa cala procedura do otrzymania wynikow?

Szymon

Awatar użytkownika

Miraś
Podziękowano: 66 razy
Kontakt:

Post autor: Miraś » czw cze 18, 2009 2:58 pm

Klamka zapadła. Również zamówiłem 8)
Pozdrawiam

Ireneusz Miraś

www.genopolis.pl

grzechuk

Post autor: grzechuk » czw cze 18, 2009 3:29 pm

schymek2 pisze:No to zamowilem KIT. Mam pytanie ile trwa cala procedura do otrzymania wynikow?

Szymon
8-10 tygodni

AUTOR TEMATU
misty69

Post autor: misty69 » sob cze 20, 2009 10:32 am

A ja wlasnie wczoraj dostalem kit, wypelnilem dokumenty i dzis wyslalem kit z probkami DNA. Placilem paypalem
Zamowienie z 10 czerwca, faktura wystawiona na 11 czerwca a u mnie w skrzynce pocztowej 19 czerwca.
misty

AUTOR TEMATU
misty69

Post autor: misty69 » śr cze 24, 2009 12:27 pm

Do 30 czerwca z platnoscia do 7 lipca mozna jeszcze zamawiac test y-dna37 +mtdna w tej promocji
http://genealem-geneticgenealogy.blogsp ... chive.html

misty69

AUTOR TEMATU
misty69

Post autor: misty69 » sob cze 27, 2009 12:11 pm

Instrukcja Pobrania Próbki

Uwaga: Prosimy przeczytać całą ulotkę przed rozpoczęciem pobierania próbki. Pobieranie próbki DNA powinno odbyć się przed jedzeniem i piciem lub co najmniej jedną godzinę po jedzeniu i piciu. Prosimy unikać ciepłych bądź gorących napojów przed pobieraniem próbki.

1. Przesyłamy 3 zestawy do pobierania próbki (przyborniki wymazowe i tubki do przechowywania próbek) w celu zapewnienia dokładności badań.
2. Numer na tubce powinien być taki sam jak na formularzu zezwolenia i torebce plastykowej.
3. Otwórz plastykowe opakowanie czystymi rękoma tak, aby nie uszkodzić skrobaka. Zachowaj torebkę plastykową z numerem zestawu do zapakowania pobranej próbki.
4. Użyj skrobaka do pobrania próbki z policzka. Prosimy wielokrotnie szczotkować wewnętrzne powierzchnie policzka (przez około 60 sekund). Staranne pobranie próbki ułatwia uzyskanie pozytywnego rezultatu badania, w przeciwnym razie pobrana ilość DNA może być niewystarczająca, co prowadzić może do opóźnienia w uzyskaniu wyniku badania.
5. Wyjmij małą tubkę z zestawu oznakowaną numerem. Delikatnie odkręć zakrętkę i umieść skrobak wewątrz roztworu uwalniając go poprzez łagodne naciśnięcie szczytu rączki aplikatora. Prosimy nie przyciskać skrobaka do dna tubki gdyż utrudnia to jego wyjęcie.
6. Wyjmij rączkę aplikatora z tubki po odłączeniu skrobaka i pozostawieniu go w tubce. Starannie zakręć zakrętkę tak, aby tubka była szczelnie zamknięta. Tubka powinna być przechowywana w temperaturze pokojowej. W przypadku wysyłki zwykłą pocztą DNA nie zostanie uszkodzona z powodu wysokiej bądź niskiej temperatury.
7. Odczekaj 3-4 godziny i wykonaj ponownie czynności według punktów 4-6 w celu pobrania próbki DNA z policzka do drugiej, a następnie do trzeciej tubki, oznakowanych również numerem zestawu.
8. Włóż wszystkie trzy tubki z próbkami DNA do torebki plastykowej oznakowanej numerem zestawu i zamknij ją. Włóż torebkę plastykową wraz z formularzem zezwolenia do zaadresowanej koperty zwrotnej i odeślij ją do Family Tree DNA (opłata pocztowa wewnątrz USA wynosi 1.13 USD). Jeżeli opłata za badanie nie została jeszcze uiszczona prosimy podać numer zestawu wraz z numerem rachunku na czeku, co zapewni właściwe zaksięgowanie zamówienia.

AUTOR TEMATU
misty69

Post autor: misty69 » sob cze 27, 2009 12:11 pm

Formularz Zgłoszeniowy ( opcja nie obowiązkowa)

( Uwaga: Formularz w języku polskim wysyłamy jedynie w celu informacyjnym. Jeżeli wybiorą Państwo te opcje, prosimy o przysłanie do Family Tree DNA podpisanego formularza jedynie w języku angielskim.)

Ja, ( imię i nazwisko), Zestaw nr ( numer/ kod zestawu), wyrażam niniejszym zgodę, aby Family Tree DNA (FTDNA) przetwarzało moje wyniki badań, w celu ich porównywania i poszukiwania osób z podobnymi wynikami, według wytycznych opisanych w zakładce „prawne” („legal”) na stronie internetowej http://FamilyTreeDNA.com/legal.html, znajomość których, po ich uprzednim przeczytaniu i zrozumieniu, potwierdzam swoim podpisem.
Jeżeli wyniki badań innej osoby będą zgodne z moimi, upoważniam FTDNA do ujawnienia tej osobie mojego nazwiska i adresu e-mail lub adresu pocztowego, o ile adres e-mail jest nieznany.
Moje dane osobowe nie będą ujawniane nikomu, kto będzie miał taki sam wynik badania DNA w jakikolwiek sposób, tak teraz, jak i w przyszłości, w przypadku nie podpisania tego formularza zgłoszeniowego. W przypadku jego podpisania oświadczam, że rozumiem, iż FTDNA udostępni jedynie moje nazwisko i adres e-mail osobie, której wyniki badań DNA zgadzają się z moimi, i ze nie będę dochodził od FTDNA jakichkolwiek roszczeń wynikających z konsekwencji ujawnienia moich danych.

FTDNA założyło bazę danych na temat pochodzenia etnicznego rodzin. Jeżeli chce Pan/ Pani umieścić swoje dane ( bez nazwiska) w tej bazie, dostępnej na stronie internetowej, zawierającej jedynie dane o kraju pochodzenia najstarszego znanego przodka (Y-DNA dla mężczyzny, mt-DNA dla kobiety), prosimy o wpisanie kraju ich pochodzenia poniżej:

Kraj pochodzenia przodka męskiego_____________________

Kraj pochodzenia przodka żeńskiego_____________________

( Uwaga: Jeżeli nie jesteś Indianinem i Indianin nie jest Twoim przodkiem, to krajem pochodzenia nie jest USA. Prosimy wpisać nazwę kraju, z którego Twój przodek przybył do USA.)

Podpis_____________________________ Data_____________________

Uwaga:
Kopie tego formularza dołączamy do każdego zamówienia. W przypadku, gdy formularz zgłoszeniowy został już podpisany przy poprzednim zamówieniu, nie ma potrzeby wysyłać go ponownie.

Awatar użytkownika

Łucja
Podziękował/a: 36 razy
Podziękowano: 72 razy
Kontakt:

Post autor: Łucja » sob cze 27, 2009 2:11 pm

Wczoraj wysłane (ojca). Jeszcze "paypal" dobrze żeby ktoś kawa na ławę wyjaśnił. Niby proste, ale .. np. nie mogłam się zorientować ile mam wpłacić w złotówkach. Dopiero po wpłaceniu na konto paypal złotówek, okazało się, że to jest 415 zł (125 USD), ale to może się zmieniać ta kwota, zależnie od kursu.

Łucja
Ostatnio zmieniony sob cze 27, 2009 7:04 pm przez Łucja, łącznie zmieniany 1 raz.
Wierzycki, Satalecki, Tyrkalski, Hertel. Rościszewski, Ostrowski, Umiński, Mellin, Kiełczewski, Znaniecki. Domański, Sawicki, Bohusz, Doronicz. Maziarz. Stec, Winiarz, Rusin, Szałda, Fryz. Saja, Dec, Rak, Burdzy, Duma.

Dziennik genealogiczny

AUTOR TEMATU
misty69

Post autor: misty69 » sob cze 27, 2009 6:41 pm

Pani Lucjo.
Wszystko zalezy od kursu z danego dnia. Ale srednio wychodzilo to okolo 423 zl (119$ + 6$ za przesylke). Zlotowki mozna zamienic na $ w kazdym momencie, tak wiec spodziewajac sie wzrostu kursu $ mozna przekonwertowac zlotowki na $ juz nawet dzis. Trzeba kliknac na konwerter walut.
misty69

Awatar użytkownika

mrozenbe
Podziękował/a: 4 razy

Post autor: mrozenbe » sob cze 27, 2009 9:28 pm

Witam

Moja faktura opiewa na 123 $, 119 $ + 4 $

Czy oprócz tego należy doliczać jakieś kwoty?
Dziwi mnie te 6 $ za przesyłkę.

Pozdrawiam
Michał

Awatar użytkownika

Miraś
Podziękowano: 66 razy
Kontakt:

Post autor: Miraś » ndz cze 28, 2009 10:16 pm

Właśnie pobrałem ostatnią próbkę :) Jutro wysyłka i pozostanie jedynie czekać na wyniki.
Pozdrawiam

Ireneusz Miraś

www.genopolis.pl

Awatar użytkownika

rudzik6
Podziękowano: 1 raz

Post autor: rudzik6 » pn cze 29, 2009 2:44 am

Hi hi, własnie sie dzisiaj dowiedziałem, że prawdopodobnie moja rodzina pochodzi z Rudnika pod Krakowem rodzinnego gniazda Rudnickich herbu Prus I, czyli pochodze z rodów pruskich :) Gdyby to była prawda to byłoby zabawnie...znowu jestem mieszkańcem Prus...mieszkam pod Olsztynem;)

Pozdrawiam

Wiesiek
Szukam przodków z rodziny Rudnicckich i Jaworskich na Wołyniu. Może ktoś słyszał o Alojzym Rudnickim , szukam jego przodków, jego ojciec to Piotr ożeniony z Agatą z Wojtkowskich. Gniazdo rodzinne to Rudniki pod Krakowem, prawdopodobnie herbu Prus

AUTOR TEMATU
misty69

Post autor: misty69 » pn cze 29, 2009 11:33 am

mrozenbe pisze:Witam

Moja faktura opiewa na 123 $, 119 $ + 4 $

Czy oprócz tego należy doliczać jakieś kwoty?
Dziwi mnie te 6 $ za przesyłkę.

Pozdrawiam
Michał
Wszystko pewnie zalezy gdzie przesylka ma zostac wyslana. Koszt 4$ za przesylke to raczej na USA, a do Europy 6$. Jesli mieszkasz w PL a policzyli Cie na 4$ to tylko sie cieszyc:-)

Dodam jeszcze ze jesli kit'y dotra w koncu na ich adres to oni i tak zbiorczo wysylaja pakiety w srody do laboratorium universyteckiego w Arizona Labs. Wtedy dostajemy od nich haslo i mozemy sie juz logowac na numer naszego kit'u
misty69

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wymiana doświadczeń”