tulipan pisze:Witam Ciebie Agnieszko,
ZnalazLam w Trzebuchowie informację. Faktycznie miał żonę i dwoje dzieci.
Niestety nazwiska rodziców są inne. Poszukuję pomocy w adresach gdzie mogę ustalić dane brata dziadka.
Dziękuję za poświęcony mi czas
Z poważaniem
Grażyna
Grazyno, ja teraz troche nie rozumiem, moze to byc spowodowane moim blond kolorem wlosow lub twoim postem
Podsumowujac...
Szukasz Stanislawa Kaczorowskiego ale nie tego ktorego Ci podeslalam, tak? Innego Stanislawa jadacego do Winnipeg na ancestry nie widzialam. Czy mial drugie imie, ktorym sie poslugiwal?
Inny Stanislaw
Guide Stanislaw Kaczprowski
[Stanislaw Kaczorowski]
Estimated birth year: abt 1905
Birth Country: Poland
Date of Arrival: 23 Aug 1930
Vessel: Antonia
Search Ship Database: View the 'Antonia' in the 'Passenger Ships and Images' database
Port of Arrival: Montreal, Quebec
Port of Departure: Liverpool, England
Roll: T-14768
Ten jechal do brata Wladyslawa do Montrealu, byl z Paczapince. W domu zostal brat Jozef.
w Montrealu rodzi sie w 1930 Stanislaw Wladyslaw Kaczorowski syn Wladyslawa i Tekli, w 1935 Jan Jozef.
Co do miejsc gdzie mozesz sie dowiedziec, to po pierwsze najpierw trzeba ustalic gdzie naprawde pojechal, gdzie mieszkal. Wtedy teoretycznie mozesz napisac o pomoc do towarzystw genealogicznych, ktore Ci podalam jezeli to Winnipeg. Bez dokladnej daty zgonu nie bedziesz wstanie uzyskac aktu zgonu z urzedu miasta.
Co do kontaktu do 1947 roku, czy pozostala jakas korespondencja, np. zeby byl adres?
Moze warto napisac do Kaczorowskich, ktorych adresy Ci podalam. Moze to sa potomkowie. To jest najprostszy sposob.