UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Nasi w mediach
Moderator: Moderatorzy
-
- Kontakt:
Re: Nasi w mediach
Witam,
Czysta przyjemność słuchać takiej audycji. Pasję było czuć w każdym zdaniu.
My wiemy, że genealogia jest bardzo ciekawa. Inni pewnie o tym dopiero
usłyszeli.
Pozdrawiam
Andrzej Techmański
Czysta przyjemność słuchać takiej audycji. Pasję było czuć w każdym zdaniu.
My wiemy, że genealogia jest bardzo ciekawa. Inni pewnie o tym dopiero
usłyszeli.
Pozdrawiam
Andrzej Techmański
-
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 14 razy
Witajcie!
Miło mi zakomunikować, że w dniu dzisiejszym(13.05.) w Radiu Wrocław po godz. 9,05 był wywiad z Prezesem Śląskiego Towarzystwa Genealogicznego Grzegorzem Mendyką. Przez prawie 15 minut przekazał wiele informacji dla początkujacych w poszukiwaniach historii swej rodziny. Wiele, ale tak przystępnie, aby potencjalnych poszukiwaczy nie wystraszyć lub zniechęcić( to moja ocena). I o dziwo, redaktorka prowadząca nie starała się być najważniejszą przed mikrofonem, co pozwoliło Grzegorzowi na "sprzedanie" wielu informacji genealogicznych.
Edek
Miło mi zakomunikować, że w dniu dzisiejszym(13.05.) w Radiu Wrocław po godz. 9,05 był wywiad z Prezesem Śląskiego Towarzystwa Genealogicznego Grzegorzem Mendyką. Przez prawie 15 minut przekazał wiele informacji dla początkujacych w poszukiwaniach historii swej rodziny. Wiele, ale tak przystępnie, aby potencjalnych poszukiwaczy nie wystraszyć lub zniechęcić( to moja ocena). I o dziwo, redaktorka prowadząca nie starała się być najważniejszą przed mikrofonem, co pozwoliło Grzegorzowi na "sprzedanie" wielu informacji genealogicznych.
Edek
-
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 235 razy
- Kontakt:
Jutro w "Kawie czy herbacie" ok 7, 40 (wyjazdówka w Skierniewicach) ma być troszkę o genealogii. O pierwszych krokach w genealogii będzie mówił członek PTG, Andrzej Kuziński, a ja będę robił za scenografię czyli tłum na rynku 

-
- Podziękował/a: 1 raz
- Podziękowano: 67 razy
Nagrywanie nastawione, wrzucę na youtube.
pozdrawiam
Wojtek
– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić kurwy i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej.
Wojtek
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej.
-
- Kontakt:
I tak Ci to zaraz zdejmą. Telewizor twardo pilnuje swoich praw
No, ale jeden dzień pewnością wytrzyma. To i ja siebie zobaczę, bo ostatnio nie miałem takich okazji.

No, ale jeden dzień pewnością wytrzyma. To i ja siebie zobaczę, bo ostatnio nie miałem takich okazji.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Wieczorkiem dodam pamiątkowe fotki ze Skierniewic.
Samo wejście było krótkie, ale dyżur przy telefonie przekroczył o 15 minut czas trwania całego programu.
Gdyby nie pracownicy techniczni, którzy rozmontowywali łącza telefoniczne, to pewnikiem trwał by jeszcze z godzinę.
Szkoda, że "dycydenci telewizora" siedząc w Warszawie nie widzieli tego zainteresowania, bo może by wyciągnęli z tego wnioski.
Prawdopodobnie spora część osób telefonujących zawita niebawem na nasze fora.
Będzie też prawdopodobnie ciąg dalszy rozmów o genealogii, ale już w lokalnej rozgłośni radiowej.
Jednym słowem, warto było porobić za scenografię
Samo wejście było krótkie, ale dyżur przy telefonie przekroczył o 15 minut czas trwania całego programu.
Gdyby nie pracownicy techniczni, którzy rozmontowywali łącza telefoniczne, to pewnikiem trwał by jeszcze z godzinę.
Szkoda, że "dycydenci telewizora" siedząc w Warszawie nie widzieli tego zainteresowania, bo może by wyciągnęli z tego wnioski.
Prawdopodobnie spora część osób telefonujących zawita niebawem na nasze fora.
Będzie też prawdopodobnie ciąg dalszy rozmów o genealogii, ale już w lokalnej rozgłośni radiowej.
Jednym słowem, warto było porobić za scenografię

-
- Podziękował/a: 1 raz
- Podziękowano: 67 razy
pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
- Podziękował/a: 11 razy
- Podziękowano: 1 raz
Nooo...
Ślicznie w siedem minut, a udało się tyle przekazać i zachęcić
BRAWO!
Ślicznie w siedem minut, a udało się tyle przekazać i zachęcić

BRAWO!
Pozdrawiam, Robert
-
- Kontakt:
Dziękuję Wojtku i Robercie.
Zdjęć na razie nie będzie, bo serwer nie wpuszcza postów z linkami z fotosika. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje?
Zdjęć na razie nie będzie, bo serwer nie wpuszcza postów z linkami z fotosika. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje?
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 36 razy
Waldku,
Mam nadzieję,że nie zirytowało Cię-kolejny raz-wyjaśnianie gen-pochodzenia Beaty Tyszkiewicz..?!Zauważyłem,że prowadzący wszystkich,,kaw"-w swym lenistwie lub....hmmmm...ograniczeniu-przywołują wciąż ten temat...
Dla mnie pomimo to-występowanie głównych bohaterów naszego portalu w tv jest jego-w pewnym sensie-nobilitacją i jest to super.Rozczarowany jestem tylko kolejną otoczką ,pewnym zasypem ludzi na tyczkach i szczególnym upodobaniem operatorów w przedstawianiu: jak się smaży jabłka w srebrnej folii...Nie potrafią panowie z tv uszanować tematu, historia,genealogia-wymagają takowej powagi. Skaczące dziewuszki nie pomagają w tym zbytnio...
Pozdrowienia i szacunek za promowanie(wszędzie)Forgenu.
T.
Mam nadzieję,że nie zirytowało Cię-kolejny raz-wyjaśnianie gen-pochodzenia Beaty Tyszkiewicz..?!Zauważyłem,że prowadzący wszystkich,,kaw"-w swym lenistwie lub....hmmmm...ograniczeniu-przywołują wciąż ten temat...
Dla mnie pomimo to-występowanie głównych bohaterów naszego portalu w tv jest jego-w pewnym sensie-nobilitacją i jest to super.Rozczarowany jestem tylko kolejną otoczką ,pewnym zasypem ludzi na tyczkach i szczególnym upodobaniem operatorów w przedstawianiu: jak się smaży jabłka w srebrnej folii...Nie potrafią panowie z tv uszanować tematu, historia,genealogia-wymagają takowej powagi. Skaczące dziewuszki nie pomagają w tym zbytnio...
Pozdrowienia i szacunek za promowanie(wszędzie)Forgenu.
T.
...Bo miłość nie zna pór dnia, a nadzieja nie ma końca,
tylko wiedza i niewiedza skrępowane są czasem i granicami.
tylko wiedza i niewiedza skrępowane są czasem i granicami.
-
- Kontakt:
-
- Podziękował/a: 278 razy
- Podziękowano: 128 razy
Gratuluję, Tobie przede wszystkim ,Waldku,
to duża sztuka powiedzieć w telegraficznym skrócie tak ,aby zainteresować porannego telewidza. A no cóż, koncepcja scenariusza zakłada dużą różnorodność ,ale nie zawsze dobrą jakość .I jak dobrze Tomek zauważył , nie zaszkodził w wypowiedziach Twoich operator miotający tą kamerą między tancerzami a kulinariami.
Tak co roku , Skierniewice obchodzą Święto Zbiorów swoich sadów .Osobiście podobało mi się takie może akademickie ale przemawiające porównanie , ale i wyjaśnienie Pana Andrzeja różnicy w pokroju drzewa żywego i pokroju drzewa genealogicznego. Pozdrawiam ,Helena
to duża sztuka powiedzieć w telegraficznym skrócie tak ,aby zainteresować porannego telewidza. A no cóż, koncepcja scenariusza zakłada dużą różnorodność ,ale nie zawsze dobrą jakość .I jak dobrze Tomek zauważył , nie zaszkodził w wypowiedziach Twoich operator miotający tą kamerą między tancerzami a kulinariami.
Tak co roku , Skierniewice obchodzą Święto Zbiorów swoich sadów .Osobiście podobało mi się takie może akademickie ale przemawiające porównanie , ale i wyjaśnienie Pana Andrzeja różnicy w pokroju drzewa żywego i pokroju drzewa genealogicznego. Pozdrawiam ,Helena

-
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 8 razy
Takie programy zmieniają nastawienia do genealogii.
Jedna z moich ciotek,kidy pytałem o"stare czasy"odpowiadała -"...a na co ci to-"
Wczoraj miałem telefon od Niej i padły słowa"-Masz fajne hobby"
Waldku ,dziękuję.
Bernard
Jedna z moich ciotek,kidy pytałem o"stare czasy"odpowiadała -"...a na co ci to-"
Wczoraj miałem telefon od Niej i padły słowa"-Masz fajne hobby"
Waldku ,dziękuję.
Bernard
Bernard Wdowiak
Bawolec,Wdowiak,Grądziel,Woźniak,Trociński,
Narojczyk ,Miśkiewicz .
Bawolec,Wdowiak,Grądziel,Woźniak,Trociński,
Narojczyk ,Miśkiewicz .
-
Telewizja TVN ma pokazać wywiad z Markiem Minakowskim w ramach programu
Dzień Dobry TVN w sobotę (28 listopada) - o poszukiwaniu przodków,