UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Lista osób potrzebujących zdjęcie
Moderator: Moderatorzy
Re: Lista osób potrzebujących zdjęcie
Bardzo proszę o zrobienie zdjęcia nagrobka Kazimierza Cieśli pochowanego na cmentarzu Kraków Podgórze. Jest to kwatera VI rz. 24 miejsce 17. Gdyby ktoś z Państwa mógł mi pomóc - będę bardzo wdzięczna i z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam - Barbara
-
Różańscy -cmentarz w Łopacinie, Glinojecku-woj. mazowieckie
Witam 
Poszukuję zdjęć nagrobków :
Różańskich - z cmentarza w Łopacinie i Glinojecku przy kościele św. Stanisława (Chrystusa Odkupiciela Człowieka)
Borowych - z cmentarza w Glinojecku.
Z góry dziękuję za pomoc.

Poszukuję zdjęć nagrobków :
Różańskich - z cmentarza w Łopacinie i Glinojecku przy kościele św. Stanisława (Chrystusa Odkupiciela Człowieka)
Borowych - z cmentarza w Glinojecku.
Z góry dziękuję za pomoc.

Z pozdrowieniami Rafał z Gdańska 

-
Witam!
Proszę o zrobienie zdjęć nagrobków na cmentarzu Komunalnym w Kozienicach.Jest to grób podwójny Jadwigi i Piotra Bielaczyc.Znajduje się w sektorze 3 nr. grobu 679/2. Z góry dziękuję i pozdrawiam Irena
Proszę o zrobienie zdjęć nagrobków na cmentarzu Komunalnym w Kozienicach.Jest to grób podwójny Jadwigi i Piotra Bielaczyc.Znajduje się w sektorze 3 nr. grobu 679/2. Z góry dziękuję i pozdrawiam Irena
Ostatnio zmieniony czw lis 05, 2009 3:09 pm przez irena_bydgoszcz, łącznie zmieniany 1 raz.
Burzyńscy-Wydymer,Wołyń
Irena Bucław
Bydgoszcz
Poszukuję:Wawrzynowicz-Wyrka,Wołyń
Burzyńscy-Wydymer,Wołyń
Witam serdecznie,
chciałabym zapytać, czy byłaby możliwość sprawdzenia istnienia grobów i zrobienia ew. zdjęć w miejscowościach:
Drzeczkowo (wielkopolska, w powiecie leszczyńskim, w gminie Osieczna) na nazwisko Jakub Mieloch zm. 27.09.1898 r.
Pysząca (wielkopolska, pow. Śrem) Mieloch szczególnie Katarzyna Mieloch zm. 21.12.1908 r. (zmarła w Polesiu)
Polesie (wielkopolska, pow. Kościan) Przybylski
Potarzyca (wielkopolska, pow. Jarocin) Grembowski
Stara Obra (wielkopolska, pow. Krotoszyn) Korach
Przygodzice (wielkopolska, pow. Ostrów) Hajdzionny/Hajdziony
Orkowo (wielkopolska, pow. Śrem) Mieloch, Snuszka
Przepraszam, że zamieszczam tyle miejscowości, ale to oczywiście do wyboru, może ktoś będzie w pobliżu. Pozwoliłam sobie na podanie nazwisk, ponieważ mam nadzieję, że nie są to duże cmentarze i jeśli któryś grób jeszcze pozostał to dobrze byłoby mieć możliwość jego odnalezienia.
Jeśli to za dużo to z góry przepraszam
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ania
chciałabym zapytać, czy byłaby możliwość sprawdzenia istnienia grobów i zrobienia ew. zdjęć w miejscowościach:
Drzeczkowo (wielkopolska, w powiecie leszczyńskim, w gminie Osieczna) na nazwisko Jakub Mieloch zm. 27.09.1898 r.
Pysząca (wielkopolska, pow. Śrem) Mieloch szczególnie Katarzyna Mieloch zm. 21.12.1908 r. (zmarła w Polesiu)
Polesie (wielkopolska, pow. Kościan) Przybylski
Potarzyca (wielkopolska, pow. Jarocin) Grembowski
Stara Obra (wielkopolska, pow. Krotoszyn) Korach
Przygodzice (wielkopolska, pow. Ostrów) Hajdzionny/Hajdziony
Orkowo (wielkopolska, pow. Śrem) Mieloch, Snuszka
Przepraszam, że zamieszczam tyle miejscowości, ale to oczywiście do wyboru, może ktoś będzie w pobliżu. Pozwoliłam sobie na podanie nazwisk, ponieważ mam nadzieję, że nie są to duże cmentarze i jeśli któryś grób jeszcze pozostał to dobrze byłoby mieć możliwość jego odnalezienia.
Jeśli to za dużo to z góry przepraszam
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ania
-
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 14 razy
Witam!
Interesują mnie groby rodu Goś w miejscowościach Brok i Małkinia Górna, ale (jeżeli takowe są) z okresu XIX wieku. Proszę o kontakt i ewentualne zdjęcia na priv.
Edek
Interesują mnie groby rodu Goś w miejscowościach Brok i Małkinia Górna, ale (jeżeli takowe są) z okresu XIX wieku. Proszę o kontakt i ewentualne zdjęcia na priv.
Edek
-
- Podziękował/a: 23 razy
- Podziękowano: 12 razy
Witam!
Jeśli ktoś miałby mozliwość zrobienia zdjęć na cmentarzu w miejscowości Miedzierza, gmina Smyków, woj.świętokrzyskie,to byłbym bardzo wdzięczny.Chodzi o nazwisko Bańkowski i Barczyński.
Pozdrawiam!
Rafał
Jeśli ktoś miałby mozliwość zrobienia zdjęć na cmentarzu w miejscowości Miedzierza, gmina Smyków, woj.świętokrzyskie,to byłbym bardzo wdzięczny.Chodzi o nazwisko Bańkowski i Barczyński.
Pozdrawiam!
Rafał
Ostatnio zmieniony pn cze 07, 2010 2:36 pm przez rafael, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
Rafał
Mój "problem":
par. Błotnica - poszukiwane księgi sprzed 1808r. z powodu gniazda rodzinnego moich kilku gałęzi przodków
Ossów (obecnie Stary Osów)- może ktoś natknął się w innych parafiach?
Rafał
Mój "problem":
par. Błotnica - poszukiwane księgi sprzed 1808r. z powodu gniazda rodzinnego moich kilku gałęzi przodków
Ossów (obecnie Stary Osów)- może ktoś natknął się w innych parafiach?
Witam!
Zwracam się z prośbą do osób mieszkających w Lublinie i okolicach o zrobienie paru fotek kościoła parafialnego w Piaskach i na tamtejszym cmentarzu.
Odnośnie cmentarza nie podaję konkretnego grobu, ponieważ nie wiem nawet czy taki się zachował, więc nie będę prosić o przeczesywanie całego cmentarza
Chodzi mi raczej o parę ogólnych zdjęć.
Z góry dziękuję osobie, która zechce spełnić moją prośbę
Zwracam się z prośbą do osób mieszkających w Lublinie i okolicach o zrobienie paru fotek kościoła parafialnego w Piaskach i na tamtejszym cmentarzu.
Odnośnie cmentarza nie podaję konkretnego grobu, ponieważ nie wiem nawet czy taki się zachował, więc nie będę prosić o przeczesywanie całego cmentarza

Chodzi mi raczej o parę ogólnych zdjęć.
Z góry dziękuję osobie, która zechce spełnić moją prośbę

-
- Podziękował/a: 45 razy
- Podziękowano: 10 razy
Witam.
Czy mógłby ktoś z Państwa wykonać zdjęcia na cmentarzu w Iwanowicach k. Krakowa pochowanych tam osób o nazwisku Ciepała. Zdjęcie grobu Józefa *1866 + 1951 r I Marcjanny +1919 r już posiadam.
Za grzeczność z góry dziękuję.
Ela
Czy mógłby ktoś z Państwa wykonać zdjęcia na cmentarzu w Iwanowicach k. Krakowa pochowanych tam osób o nazwisku Ciepała. Zdjęcie grobu Józefa *1866 + 1951 r I Marcjanny +1919 r już posiadam.
Za grzeczność z góry dziękuję.
Ela
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 10:23 pm przez Elpa, łącznie zmieniany 1 raz.
Ela
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.
-
- Podziękował/a: 49 razy
- Podziękowano: 32 razy
- Kontakt:
Witam!
Bardzo bym prosił o wykonanie kilku zdjęć na dwóch wiejskich cmentarzach (obydwa woj. łódzkie):
- w Zadzimiu -> groby osób o nazwisku Tomczyk (pamiętam, że jeden jest pod koniec pierwszej alejki, idąc w prawo od wejścia, obok wielkich, starych drzew; drugi grób gdzieś w głębi cmentarza po lewej stronie od wejście)
- w Niemysłowie -> groby osób o nazwisku Kubiak
Cmentarze nie są duże, więc sądzę, że odnalezienie grobów nie będzie trudne
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
Bardzo bym prosił o wykonanie kilku zdjęć na dwóch wiejskich cmentarzach (obydwa woj. łódzkie):
- w Zadzimiu -> groby osób o nazwisku Tomczyk (pamiętam, że jeden jest pod koniec pierwszej alejki, idąc w prawo od wejścia, obok wielkich, starych drzew; drugi grób gdzieś w głębi cmentarza po lewej stronie od wejście)
- w Niemysłowie -> groby osób o nazwisku Kubiak
Cmentarze nie są duże, więc sądzę, że odnalezienie grobów nie będzie trudne

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc

Ostatnio zmieniony sob lis 07, 2009 3:33 pm przez Czyżewski_Bartłomiej, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Bartłomiej Czyżewski
Zapraszam na bloga:
http://mojagenealogia.blogspot.com/
Moje biedy:
http://mojagenealogia.blogspot.com/2011 ... hiwum.html
Bartłomiej Czyżewski
Zapraszam na bloga:
http://mojagenealogia.blogspot.com/
Moje biedy:
http://mojagenealogia.blogspot.com/2011 ... hiwum.html
-
Witam,
Proszę o zdjęcie na cmentarzu w:
Młodojewo (wielkopolskie)
nazwisko Mrozińska/i, Sypniewska/i, Zastawa, Pułrul/Półról/Półrul
Proszę o zdjęcie na cmentarzu w:
Młodojewo (wielkopolskie)
nazwisko Mrozińska/i, Sypniewska/i, Zastawa, Pułrul/Półról/Półrul
Ostatnio zmieniony sob lis 07, 2009 3:43 pm przez Marta_Mroz, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam, Marta
-
- Podziękowano: 1 raz
- Kontakt:
Jak zauważyłam tu na forum oraz na Genpolu - chyba mamy wspólnych krewnychazymek5 pisze:Witam!
Edek

"Moi" Mariańscy przybyli z Broku lub jego okolic (w grę wchodzi również pobliska gmina Orło) - wynika to z kilku dokumentów. Ale za wcześnie jeszcze dla mnie tam szukać. Muszę lepiej przebadać powiat kowelski

Jednak jeśli znajdzie się ktoś chętny do pomocy Edkowi, prosiłabym również, aby zerknął przy okazji, czy są na tych cmentarzach nagrobki z nazwiskiem Mariańscy z podobnego okresu - XIX w. Zawsze będzie jakaś informacja na przyszłość. Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam
Małgorzata Mariańska
Szukam - Piotr Albrecht i Elżbieta Golden - ślub przed 1884 r. - gdzie??
Małgorzata Mariańska
Szukam - Piotr Albrecht i Elżbieta Golden - ślub przed 1884 r. - gdzie??
-
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 14 razy
Jak zauważyłam tu na forum oraz na Genpolu - chyba mamy wspólnych krewnych
A już na pewno przodkowie nasi pochodzą z tych samych okolic na Wołyniu (powiat kowelski). Teraz okazuje się, że na Wołyń przybyli też z podobnych terenów. - pisze Małgosia Mariańska z Chełma
I jak nie wierzyć w magię internetu
Znalazłem następny odłam swego rodu. Ponawiam więc prosbę o wykonanie zdjęć grobów rodu Goś i Mariańskich w miejscowościach Brok, Małkinia Górna, Orło z okresu XIX wieku.
Edek

I jak nie wierzyć w magię internetu

Edek
Cmentarz w Nysie - nazwisko Rosch i Wurst
Chciałabym prosić "Forumowiczów" z Nysy o spisanie tekstu widniejącego na tablicy nagrobnej znajdującej się w starej części cmentarza przy Al. Wojska Polskiego w Nysie.
Tablica ta (2 części ??) pochodząca z jednego z grobów jest obecnie przymocowana do zewnętrznej części starej kaplicy. Są na niej dwa nazwiska: Robert Rosch i Anna Rosch. Interesuje mnie cały tekst, a szczególnie daty dot. zmarłych osób.
Podobna prośba dotyczy tablicy nagrobnej leżącej w tej samej części cmentarza, na której widnieje nazwisko Georg Wurst i Alfons Wurst. Czy można odczytać daty urodzenia lub zgonu? Jeśli to możliwe proszę również o wykonanie zdjęcia tych nagrobków.
Z góry dziękuję za pomoc :)
Jolanta
Tablica ta (2 części ??) pochodząca z jednego z grobów jest obecnie przymocowana do zewnętrznej części starej kaplicy. Są na niej dwa nazwiska: Robert Rosch i Anna Rosch. Interesuje mnie cały tekst, a szczególnie daty dot. zmarłych osób.
Podobna prośba dotyczy tablicy nagrobnej leżącej w tej samej części cmentarza, na której widnieje nazwisko Georg Wurst i Alfons Wurst. Czy można odczytać daty urodzenia lub zgonu? Jeśli to możliwe proszę również o wykonanie zdjęcia tych nagrobków.
Z góry dziękuję za pomoc :)
Jolanta
-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 21 razy
- Kontakt:
Re: Cmentarz w Nysie - nazwisko Rosch i Wurst
Jakiś czas temu wraz z koleżanką z OTG robiliśmy zdjęcia na tym cmentarzu. Co prawda zdjęcia gdzieś mam, ale chwilowo nie mogę ich znaleźć, więc podam tylko to, co mam przepisane z tych zdjęć:
Wurst Alfons * 22 czerwiec 1897 + 25 grudzień 1930
Wurst Georg * 29 kwiecień 1899 + 10 maj 1921
W moim spisie nie ma nikogo o nazwisku Rosch ale jest :
Kosch Robert 4.8.1866-27.12.18— nieczytelne
Kosch Anna ur. Hochgeladen, 26.7.1780-24.02.1841

Spis z tego cmentarza - http://www.otg.mojeforum.net/temat-vt31 ... sc&start=0
W moim spisie nie ma nikogo o nazwisku Rosch ale jest :
Kosch Robert 4.8.1866-27.12.18— nieczytelne
Kosch Anna ur. Hochgeladen, 26.7.1780-24.02.1841

Spis z tego cmentarza - http://www.otg.mojeforum.net/temat-vt31 ... sc&start=0
- Podziękował/a: 17 razy
- Podziękowano: 130 razy
Re: Cmentarz w Nysie - nazwisko Rosch i Wurst
Pozdrawiam Jola TLipińska
Pitka, Kurzweil, Gaberle, Faszowicz-Farensbach,Grohmann.
Córka Włodzimierza, wnuczka Stanisława, prawnuczka Franciszka, 2xprawnuczka Stanisława, 3xpra Franciszka, 4xpra Tomasza, 5xprawnuczka Leona, 6xpra Ignacego
Pitka, Kurzweil, Gaberle, Faszowicz-Farensbach,Grohmann.
Córka Włodzimierza, wnuczka Stanisława, prawnuczka Franciszka, 2xprawnuczka Stanisława, 3xpra Franciszka, 4xpra Tomasza, 5xprawnuczka Leona, 6xpra Ignacego