UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Lista osób potrzebujących zdjęcie

... z cmentarza, miasta lub dowolnego innego punktu

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika

barkal

Re: Lista osób potrzebujących zdjęcie

Post autor: barkal » czw paź 29, 2009 7:44 am

Bardzo proszę o zrobienie zdjęcia nagrobka Kazimierza Cieśli pochowanego na cmentarzu Kraków Podgórze. Jest to kwatera VI rz. 24 miejsce 17. Gdyby ktoś z Państwa mógł mi pomóc - będę bardzo wdzięczna i z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam - Barbara

case_logic

Różańscy -cmentarz w Łopacinie, Glinojecku-woj. mazowieckie

Post autor: case_logic » pn lis 02, 2009 4:58 pm

Witam :)

Poszukuję zdjęć nagrobków :

Różańskich - z cmentarza w Łopacinie i Glinojecku przy kościele św. Stanisława (Chrystusa Odkupiciela Człowieka)
Borowych - z cmentarza w Glinojecku.

Z góry dziękuję za pomoc. :)
Z pozdrowieniami Rafał z Gdańska :)

irena_bydgoszcz

Post autor: irena_bydgoszcz » czw lis 05, 2009 1:47 pm

Witam!
Proszę o zrobienie zdjęć nagrobków na cmentarzu Komunalnym w Kozienicach.Jest to grób podwójny Jadwigi i Piotra Bielaczyc.Znajduje się w sektorze 3 nr. grobu 679/2. Z góry dziękuję i pozdrawiam Irena
Ostatnio zmieniony czw lis 05, 2009 3:09 pm przez irena_bydgoszcz, łącznie zmieniany 1 raz.

Irena Bucław
Bydgoszcz

Poszukuję:Wawrzynowicz-Wyrka,Wołyń
Burzyńscy-Wydymer,Wołyń

Bibi1111

Post autor: Bibi1111 » pt lis 06, 2009 12:55 pm

Witam serdecznie,

chciałabym zapytać, czy byłaby możliwość sprawdzenia istnienia grobów i zrobienia ew. zdjęć w miejscowościach:

Drzeczkowo (wielkopolska, w powiecie leszczyńskim, w gminie Osieczna) na nazwisko Jakub Mieloch zm. 27.09.1898 r.
Pysząca (wielkopolska, pow. Śrem) Mieloch szczególnie Katarzyna Mieloch zm. 21.12.1908 r. (zmarła w Polesiu)
Polesie (wielkopolska, pow. Kościan) Przybylski
Potarzyca (wielkopolska, pow. Jarocin) Grembowski
Stara Obra (wielkopolska, pow. Krotoszyn) Korach
Przygodzice (wielkopolska, pow. Ostrów) Hajdzionny/Hajdziony
Orkowo (wielkopolska, pow. Śrem) Mieloch, Snuszka

Przepraszam, że zamieszczam tyle miejscowości, ale to oczywiście do wyboru, może ktoś będzie w pobliżu. Pozwoliłam sobie na podanie nazwisk, ponieważ mam nadzieję, że nie są to duże cmentarze i jeśli któryś grób jeszcze pozostał to dobrze byłoby mieć możliwość jego odnalezienia.

Jeśli to za dużo to z góry przepraszam
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ania

Awatar użytkownika

azymek5
Podziękował/a: 6 razy
Podziękowano: 14 razy

Post autor: azymek5 » pt lis 06, 2009 1:22 pm

Witam!
Interesują mnie groby rodu Goś w miejscowościach Brok i Małkinia Górna, ale (jeżeli takowe są) z okresu XIX wieku. Proszę o kontakt i ewentualne zdjęcia na priv.
Edek

rafael
Podziękował/a: 23 razy
Podziękowano: 12 razy

Post autor: rafael » pt lis 06, 2009 1:41 pm

Witam!
Jeśli ktoś miałby mozliwość zrobienia zdjęć na cmentarzu w miejscowości Miedzierza, gmina Smyków, woj.świętokrzyskie,to byłbym bardzo wdzięczny.Chodzi o nazwisko Bańkowski i Barczyński.
Pozdrawiam!
Rafał
Ostatnio zmieniony pn cze 07, 2010 2:36 pm przez rafael, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
Rafał

Mój "problem":
par. Błotnica - poszukiwane księgi sprzed 1808r. z powodu gniazda rodzinnego moich kilku gałęzi przodków
Ossów (obecnie Stary Osów)- może ktoś natknął się w innych parafiach?

Magdalena Smolska Kwinta

Post autor: Magdalena Smolska Kwinta » pt lis 06, 2009 7:47 pm

Witam!
Zwracam się z prośbą do osób mieszkających w Lublinie i okolicach o zrobienie paru fotek kościoła parafialnego w Piaskach i na tamtejszym cmentarzu.
Odnośnie cmentarza nie podaję konkretnego grobu, ponieważ nie wiem nawet czy taki się zachował, więc nie będę prosić o przeczesywanie całego cmentarza :)
Chodzi mi raczej o parę ogólnych zdjęć.

Z góry dziękuję osobie, która zechce spełnić moją prośbę :kwitnie:

Awatar użytkownika

Elpa
Podziękował/a: 45 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Elpa » sob lis 07, 2009 9:03 am

Witam.
Czy mógłby ktoś z Państwa wykonać zdjęcia na cmentarzu w Iwanowicach k. Krakowa pochowanych tam osób o nazwisku Ciepała. Zdjęcie grobu Józefa *1866 + 1951 r I Marcjanny +1919 r już posiadam.
Za grzeczność z góry dziękuję.
Ela
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 10:23 pm przez Elpa, łącznie zmieniany 1 raz.
Ela
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.

Awatar użytkownika

Czyżewski_Bartłomiej
Podziękował/a: 49 razy
Podziękowano: 32 razy
Kontakt:

Post autor: Czyżewski_Bartłomiej » sob lis 07, 2009 12:47 pm

Witam!

Bardzo bym prosił o wykonanie kilku zdjęć na dwóch wiejskich cmentarzach (obydwa woj. łódzkie):

- w Zadzimiu -> groby osób o nazwisku Tomczyk (pamiętam, że jeden jest pod koniec pierwszej alejki, idąc w prawo od wejścia, obok wielkich, starych drzew; drugi grób gdzieś w głębi cmentarza po lewej stronie od wejście)

- w Niemysłowie -> groby osób o nazwisku Kubiak

Cmentarze nie są duże, więc sądzę, że odnalezienie grobów nie będzie trudne :)
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :kwitnie:
Ostatnio zmieniony sob lis 07, 2009 3:33 pm przez Czyżewski_Bartłomiej, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Bartłomiej Czyżewski

Zapraszam na bloga:
http://mojagenealogia.blogspot.com/
Moje biedy:
http://mojagenealogia.blogspot.com/2011 ... hiwum.html

Awatar użytkownika

Marta_Mroz

Post autor: Marta_Mroz » sob lis 07, 2009 1:12 pm

Witam,
Proszę o zdjęcie na cmentarzu w:
Młodojewo (wielkopolskie)
nazwisko Mrozińska/i, Sypniewska/i, Zastawa, Pułrul/Półról/Półrul
Ostatnio zmieniony sob lis 07, 2009 3:43 pm przez Marta_Mroz, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam, Marta

Awatar użytkownika

gosia
Podziękowano: 1 raz
Kontakt:

Post autor: gosia » sob lis 07, 2009 10:38 pm

azymek5 pisze:Witam!
Interesują mnie groby rodu Goś w miejscowościach Brok i Małkinia Górna, ale (jeżeli takowe są) z okresu XIX wieku. Proszę o kontakt i ewentualne zdjęcia na priv.
Edek
Jak zauważyłam tu na forum oraz na Genpolu - chyba mamy wspólnych krewnych ;) A już na pewno przodkowie nasi pochodzą z tych samych okolic na Wołyniu (powiat kowelski). Teraz okazuje się, że na Wołyń przybyli też z podobnych terenów.
"Moi" Mariańscy przybyli z Broku lub jego okolic (w grę wchodzi również pobliska gmina Orło) - wynika to z kilku dokumentów. Ale za wcześnie jeszcze dla mnie tam szukać. Muszę lepiej przebadać powiat kowelski ;)
Jednak jeśli znajdzie się ktoś chętny do pomocy Edkowi, prosiłabym również, aby zerknął przy okazji, czy są na tych cmentarzach nagrobki z nazwiskiem Mariańscy z podobnego okresu - XIX w. Zawsze będzie jakaś informacja na przyszłość. Z góry bardzo dziękuję. :)
Pozdrawiam
Małgorzata Mariańska

Szukam - Piotr Albrecht i Elżbieta Golden - ślub przed 1884 r. - gdzie??

Awatar użytkownika

azymek5
Podziękował/a: 6 razy
Podziękowano: 14 razy

Post autor: azymek5 » wt lis 10, 2009 11:48 am

Jak zauważyłam tu na forum oraz na Genpolu - chyba mamy wspólnych krewnych ;) A już na pewno przodkowie nasi pochodzą z tych samych okolic na Wołyniu (powiat kowelski). Teraz okazuje się, że na Wołyń przybyli też z podobnych terenów. - pisze Małgosia Mariańska z Chełma

I jak nie wierzyć w magię internetu :!: Znalazłem następny odłam swego rodu. Ponawiam więc prosbę o wykonanie zdjęć grobów rodu Goś i Mariańskich w miejscowościach Brok, Małkinia Górna, Orło z okresu XIX wieku.
Edek

jolanta57

Cmentarz w Nysie - nazwisko Rosch i Wurst

Post autor: jolanta57 » pt lis 20, 2009 6:35 pm

Chciałabym prosić "Forumowiczów" z Nysy o spisanie tekstu widniejącego na tablicy nagrobnej znajdującej się w starej części cmentarza przy Al. Wojska Polskiego w Nysie.
Tablica ta (2 części ??) pochodząca z jednego z grobów jest obecnie przymocowana do zewnętrznej części starej kaplicy. Są na niej dwa nazwiska: Robert Rosch i Anna Rosch. Interesuje mnie cały tekst, a szczególnie daty dot. zmarłych osób.
Podobna prośba dotyczy tablicy nagrobnej leżącej w tej samej części cmentarza, na której widnieje nazwisko Georg Wurst i Alfons Wurst. Czy można odczytać daty urodzenia lub zgonu? Jeśli to możliwe proszę również o wykonanie zdjęcia tych nagrobków.
Z góry dziękuję za pomoc :)
Jolanta

Awatar użytkownika

Darek_S
Podziękował/a: 3 razy
Podziękowano: 21 razy
Kontakt:

Re: Cmentarz w Nysie - nazwisko Rosch i Wurst

Post autor: Darek_S » pt lis 20, 2009 7:36 pm

Jakiś czas temu wraz z koleżanką z OTG robiliśmy zdjęcia na tym cmentarzu. Co prawda zdjęcia gdzieś mam, ale chwilowo nie mogę ich znaleźć, więc podam tylko to, co mam przepisane z tych zdjęć:

Wurst Alfons * 22 czerwiec 1897 + 25 grudzień 1930
Wurst Georg * 29 kwiecień 1899 + 10 maj 1921

W moim spisie nie ma nikogo o nazwisku Rosch ale jest :
Kosch Robert 4.8.1866-27.12.18— nieczytelne
Kosch Anna ur. Hochgeladen, 26.7.1780-24.02.1841
Obrazek

Spis z tego cmentarza - http://www.otg.mojeforum.net/temat-vt31 ... sc&start=0

Awatar użytkownika

jolaTL
Podziękował/a: 17 razy
Podziękowano: 130 razy

Re: Cmentarz w Nysie - nazwisko Rosch i Wurst

Post autor: jolaTL » sob lis 21, 2009 3:05 pm

Mam zdjęcia płyty Wust.

Obrazek
Pozdrawiam Jola TLipińska

Pitka, Kurzweil, Gaberle, Faszowicz-Farensbach,Grohmann.
Córka Włodzimierza, wnuczka Stanisława, prawnuczka Franciszka, 2xprawnuczka Stanisława, 3xpra Franciszka, 4xpra Tomasza, 5xprawnuczka Leona, 6xpra Ignacego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebne zdjęcie...”