UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
AK - Okręg Radomsko-Kielecki
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 361
- Podziękował/a: 36 razy
- Podziękowano: 23 razy
AK - Okręg Radomsko-Kielecki
Witam,
posiadam wydanie Kieleckiego Towarzystwa Naukowego z 1999 r. poz. Armia Krajowa-Okręg Radomsko-Kielecki. Są to materiały z sesji naukowej pod red. A. Massalskiego i S. Meduckiego. Jest indeks nazwisk, zatem służę zainteresowanym.
posiadam wydanie Kieleckiego Towarzystwa Naukowego z 1999 r. poz. Armia Krajowa-Okręg Radomsko-Kielecki. Są to materiały z sesji naukowej pod red. A. Massalskiego i S. Meduckiego. Jest indeks nazwisk, zatem służę zainteresowanym.
Pozdrawiam,
Bożenna
Bożenna
-
- Podziękował/a: 7 razy
- Podziękowano: 5 razy
Re: AK - Okręg Radomsko-Kielecki
Witaj Bożenno
Proszę o sprawdzenie nazwisk : Jasik , Latos , Selega , Szeląg , Wyroda .
Bardzo przepraszam , że tak dużo

Proszę o sprawdzenie nazwisk : Jasik , Latos , Selega , Szeląg , Wyroda .
Bardzo przepraszam , że tak dużo

Z serdecznymi pozdrowieniami z Kargowej
Ilona
Ilona
-
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 3 razy
Bożenno
Jest szansa na prośbę ze "starego" wątku
Pozdrawiam
Jacek
Jest szansa na prośbę ze "starego" wątku
Pozdrawiam
Jacek
Pozdrawiam
Jacek
Jacek
-
- Podziękował/a: 7 razy
- Podziękowano: 5 razy
Bożenno,
dziękuję Ci za odpowiedź

dziękuję Ci za odpowiedź

Z serdecznymi pozdrowieniami z Kargowej
Ilona
Ilona
-
Jak widzisz jest szansa i tu i tam
Franciszek Zaborski,
rozddz.:"Od walki bieżącej do akcji "Deszcz" (geneza oddziału)
III. W lasach suchedniowskich
..."Dnia 13 sierpnia 1944, po przejściu rzeki Kamiennej, już w lasach starachowickich k. gajówki Pleśniawka pod Gadką, w starciu z obławą kałmucką ginie kpr./pchor. "Pospolity"- Jan Malik. Stacjonująca w tym samym masywie kompania ppor. "Wrzosa" - Andrzeja Bielańskiego, uchylała się od walki i odchodziła na wschód. Wcześniej nie wykraczano poza rejon Wąchocka-Skarżyska-Mirca. Stąd rekrutowało się gros żołnierzy. Do mobilizacji stan osobowy nie przekraczał 40 ludzi. Byli oni zgrupowani w plutony po komendą pchor."Koklesa"-Franciszka Zaborskiego i pchor. "Rafała" -Juliana Kosińskiego. Obowiązki z-cy dowódcy pełnił ppor. "Korab"- Roman Chrzanowski. Pododdział unikał większych starć z wrogiem, intensywnie się szkoląc i staczając drobne potyczki, zdobywając broń i oporządzenie"...
Ufff, mówiłam, że grubsza robota
Teraz czas na fotkę dla Ciebie

Franciszek Zaborski,
rozddz.:"Od walki bieżącej do akcji "Deszcz" (geneza oddziału)
III. W lasach suchedniowskich
..."Dnia 13 sierpnia 1944, po przejściu rzeki Kamiennej, już w lasach starachowickich k. gajówki Pleśniawka pod Gadką, w starciu z obławą kałmucką ginie kpr./pchor. "Pospolity"- Jan Malik. Stacjonująca w tym samym masywie kompania ppor. "Wrzosa" - Andrzeja Bielańskiego, uchylała się od walki i odchodziła na wschód. Wcześniej nie wykraczano poza rejon Wąchocka-Skarżyska-Mirca. Stąd rekrutowało się gros żołnierzy. Do mobilizacji stan osobowy nie przekraczał 40 ludzi. Byli oni zgrupowani w plutony po komendą pchor."Koklesa"-Franciszka Zaborskiego i pchor. "Rafała" -Juliana Kosińskiego. Obowiązki z-cy dowódcy pełnił ppor. "Korab"- Roman Chrzanowski. Pododdział unikał większych starć z wrogiem, intensywnie się szkoląc i staczając drobne potyczki, zdobywając broń i oporządzenie"...
Ufff, mówiłam, że grubsza robota

Teraz czas na fotkę dla Ciebie

Pozdrawiam,
Bożenna
Bożenna
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 8 razy
Witam serdecznie,
W poprzednim wątku niestety nie udało się odnaleźć żadnego/żadnej Kiemony, ale może tutaj się uda
Z góry dziękuję za pomoc
W poprzednim wątku niestety nie udało się odnaleźć żadnego/żadnej Kiemony, ale może tutaj się uda

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam!
Łukasz Rzeszotek
Poszukuję informacji na temat osób o nazwiskach: Rzeszotek, Krakowiak, Kłosowicz, Kiemona, Kemona
Łukasz Rzeszotek
Poszukuję informacji na temat osób o nazwiskach: Rzeszotek, Krakowiak, Kłosowicz, Kiemona, Kemona
-
Łukaszu,
zanim założyłam nowe wątki to Twoje nazwisko sprawdziłam wszędzie. Sprawdziłam też nazwisko Kemona, bo takie znam. Przykro mi, niema.
zanim założyłam nowe wątki to Twoje nazwisko sprawdziłam wszędzie. Sprawdziłam też nazwisko Kemona, bo takie znam. Przykro mi, niema.
Pozdrawiam,
Bożenna
Bożenna
Bożenno,
czy w tej publikacji jest coś więcej o Janie Grabowskim "Wczele" ?
Jest bardzo prawdopodobne że to mój dziadek
Czy są gdzieś dostępne informacje jak np. data urodzenia albo imię ojca żeby mieć pewność że ten Jan to właśnie mój dziadek?
czy w tej publikacji jest coś więcej o Janie Grabowskim "Wczele" ?
Jest bardzo prawdopodobne że to mój dziadek

Czy są gdzieś dostępne informacje jak np. data urodzenia albo imię ojca żeby mieć pewność że ten Jan to właśnie mój dziadek?
Pozdrawiam Iza
-
Bożenno,
pięknie dziękuję Ci za odpowiedź i tu i tam
Serdecznie pozdrawiam
Jacek
pięknie dziękuję Ci za odpowiedź i tu i tam
Serdecznie pozdrawiam
Jacek
Pozdrawiam
Jacek
Jacek
-
Witam,
dla Grzegorza:
w tej pozycji nazwisk podanych przez Ciebie nie znalazłam. Nazwisko Wrona znalazłam w "Jodle", ale tam jest ich 4.
Dla Jurka,
w tej poz. Twoich nie znalazłam. Nazwisko Nawrocki figuruje w "Jodle", 3 mężczyzn i jedna Kobieta. Ale o tym to chyba wiesz.
dla Grzegorza:
w tej pozycji nazwisk podanych przez Ciebie nie znalazłam. Nazwisko Wrona znalazłam w "Jodle", ale tam jest ich 4.
Dla Jurka,
w tej poz. Twoich nie znalazłam. Nazwisko Nawrocki figuruje w "Jodle", 3 mężczyzn i jedna Kobieta. Ale o tym to chyba wiesz.
Pozdrawiam,
Bożenna
Bożenna
-
Bożenno,
pięknie dziękuję za zdjęcie
Serdecznie pozdrawiam
Jacek
pięknie dziękuję za zdjęcie