Moderator: Moderatorzy
Elu a jakies imiona po wyskakuje mi duzo rekordow....Elpa pisze:Witam. Czy jest tam nazwisko Pachulski / Pachulska?
Z góry uprzejmie dziękuję za sprawdzenie.
Pozdrawiam. Ela
Baas,Baas pisze:Witam,
Możesz sprawdzić szczegóły Jana Seweryna z tych wyników: http://tinyurl.com/yb4dqh2 ? (chodzi o tego urodzonego w 1887 roku)...
oraz Seweryna ze znakiem zapytania urodzonego w 1864 roku również z w/w listy.
Z góry dziękuję ;-)
Elu to bedziesz musiala troche poczekac.... bo jest ponad 1000 stron do przejrzenia.... tam nie podaja w urodzeniach i slubach i zgonach z imionami tylko trzeba przegladac indeksy z danych lat.... moze w weekend popatrze.Elpa pisze:Odpowiedź na pytanie w poście.NazwiskoPachulski. Przykro mi, ale nie znam żadnego imienia kuzynów dziadka i rodzeństwa pradziadka, a wiem że wyjechali. Mogły to być imiona, jakby to nazwał ksiądz - chrześcijańskie.
Ela
Narazie znalazlam tylko zgon Henryka jezeli to on.ciapylek pisze:Witaj Agnieszko.
czy możesz sprawdzić :
Józef kołpas Szmigielski lub Szmigielski ur.1904r w Wilnie i Henryk Kołpas Szmigielski lub Szmigielski ur.1912r w Wilnie.
Z góry serdecznie dziękuję.
Grażyna.
Marysiu niestety, nie ma nic dodatkowego oprocz tego pewno co masz.... te listy tutaj sa dosc ubogie... moge ci ja przeslac jezeli chcesz...pelma pisze:Agnieszko Kochana !
Z nieba mi spadasz :-)
Na liście pasażerów figuruje moja babka Dorota Kozakiewicz. Płynęła z Glasgow na pokładzie "Caledonii" do Nowego Yorku, 1911 rok. Czy mogłabyś podać dane, jakie figurują przy jej nazwisku ? Cudownie byłoby, gdyby widniało tam coś więcej, niż w ship manifeście wystawionym już na Ellis Island, szczególnie interesują mnie dane dotyczące jej miejsca urodzenia, ostatniego adresu europejskiego itd. Gubernia wileńska, to wiem.
Nie mam pojęcia, co tam mogłoby jeszcze kryć się, ale za każdą literkę będę ogromnie wdzięczna !
Pozdrawiam i czekam z bijącym sercem
Marysia