UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Jak to rozczytać?

Wolne forum wymiany myśli, doświadczeń i wiedzy

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
jolaTL
Podziękował/a: 17 razy
Podziękowano: 130 razy

Jak to rozczytać?

Post autor: jolaTL » czw kwie 08, 2010 2:57 pm

Witam!
Mam takie szczęście, że posiadam dosyć bogate archiwum, ale… nie całkiem potrafię sobie z nim poradzić.
Na piśmie z roku 1829 do mojej prapraprababki Anny z domu Gaberle, mój prapradziadek Stanisław Nartowski, rozpisał drzewko swoje matki –Gaberle, blisko 180 lat temu.
Może udałoby się komuś to rozczytać?

Obrazek
Pozdrawiam Jola TLipińska

Pitka, Kurzweil, Gaberle, Faszowicz-Farensbach,Grohmann.
Córka Włodzimierza, wnuczka Stanisława, prawnuczka Franciszka, 2xprawnuczka Stanisława, 3xpra Franciszka, 4xpra Tomasza, 5xprawnuczka Leona, 6xpra Ignacego

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
jolaTL
Podziękował/a: 17 razy
Podziękowano: 130 razy

Re: Jak to rozczytać?

Post autor: jolaTL » pn mar 04, 2013 11:50 am

Obrazek
A jednak sie udało i rozgryzłam w końcu co mój pradziad był łaskaw nabazgrać. W dodatku mam na to potwierdzenie w zapisach ksiąg metrykalnych.
Pozdrawiam Jola TLipińska

Pitka, Kurzweil, Gaberle, Faszowicz-Farensbach,Grohmann.
Córka Włodzimierza, wnuczka Stanisława, prawnuczka Franciszka, 2xprawnuczka Stanisława, 3xpra Franciszka, 4xpra Tomasza, 5xprawnuczka Leona, 6xpra Ignacego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wymiana doświadczeń”