UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
USC godne polecenia
Moderator: Moderatorzy
Re: USC godne polecenia
Polecam USC Lądek pow. słupecki
Pani sprawdziła mi rok śmierci mojej prababci (przeszukała kilka lat) i przesłała listownie (2 razy) interesujący mnie akt. Wszystko bez płacenia. I tu ogromny minus dla poczty polskiej bo pierwszy list zaginął, a drugi doszedł po prawie tygodniu od nadania.
Pani sprawdziła mi rok śmierci mojej prababci (przeszukała kilka lat) i przesłała listownie (2 razy) interesujący mnie akt. Wszystko bez płacenia. I tu ogromny minus dla poczty polskiej bo pierwszy list zaginął, a drugi doszedł po prawie tygodniu od nadania.
Pozdrawiam
Basia Nowak
Basia Nowak
Brak mi niemal słów uznania i podziękowania dla USC w Bieczu, a zwłaszcza pani kierownik! Przemiła i wielce uczynna osoba. Potrafi i chce doradzić, i wertuje cierpliwie księgi w poszukiwaniu wpisów, choć wielokrotnie znam tylko ogólny przedział czasowy, bez dokładnych dat.
Pozdrawiam
Anna
Anna
-
- Podziękował/a: 20 razy
- Podziękowano: 29 razy
USC Rozprza
Dziś dostałem trzy kserokopie za 15 zł. Wszystkie formalności załatwiłem przez internet. Pani wyszukała mi dwa akty zgonu moich pradziadków i aktu ślubu siostry mojego dziadka. Przy okazji dowiedziałem o datach śmierci siostry i jej męża. Najlepsze jest to, że znałem tylko przedział dziesięciu lat, gdzie trzeba szukać aktów zgonu i pomyliłem się o ... kolejne dziesięć. A co do ślubu, to nawet nie wiedziałem, kiedy się urodziła dziadka siostra, jak nazywał się jej mąż, ani kiedy był ich ślub.
Wielkie podziękowania.
Dziś dostałem trzy kserokopie za 15 zł. Wszystkie formalności załatwiłem przez internet. Pani wyszukała mi dwa akty zgonu moich pradziadków i aktu ślubu siostry mojego dziadka. Przy okazji dowiedziałem o datach śmierci siostry i jej męża. Najlepsze jest to, że znałem tylko przedział dziesięciu lat, gdzie trzeba szukać aktów zgonu i pomyliłem się o ... kolejne dziesięć. A co do ślubu, to nawet nie wiedziałem, kiedy się urodziła dziadka siostra, jak nazywał się jej mąż, ani kiedy był ich ślub.
Wielkie podziękowania.
Krzysztof Bartosik
Szukam: Alama, Ludwiczak, Płomiński, Blada, Olejnik, Turlejski, Chmielewski.
Miejsowości: Kamieńsk, Barczkowice, Pytowice, Koźniewice, Kurzymąka, Piła Ruszczyńska, Gomunice, Kletnia, Świerczyńsko, Rozprza, Borszewice
Szukam: Alama, Ludwiczak, Płomiński, Blada, Olejnik, Turlejski, Chmielewski.
Miejsowości: Kamieńsk, Barczkowice, Pytowice, Koźniewice, Kurzymąka, Piła Ruszczyńska, Gomunice, Kletnia, Świerczyńsko, Rozprza, Borszewice
-
- Podziękowano: 1 raz
Witajcie!
Drodzy Moi! Ja polecam U.S.C Duszniki - znakomita Pani Kierownik, która udzieli informacje w każdy sposób. Polecam również U.S.C Lwówek, Kuślin, Szamotuły, Nowy Tomyśl, - jest bardzo miło usłyszeć ciekawą odpowiedź zwrotną
Naprawdę polecam z całego Serca.!!
JACEK SZAJKOWSKI
Drodzy Moi! Ja polecam U.S.C Duszniki - znakomita Pani Kierownik, która udzieli informacje w każdy sposób. Polecam również U.S.C Lwówek, Kuślin, Szamotuły, Nowy Tomyśl, - jest bardzo miło usłyszeć ciekawą odpowiedź zwrotną
Naprawdę polecam z całego Serca.!!
JACEK SZAJKOWSKI
-
- Podziękował/a: 5 razy
- Podziękowano: 1 raz
Dąbrowa Górnicza.
Zwróciłam się o akt urodzenia mojej mamy - wg dokumentów miał to być rok 1914. Uprzejme panie przeszukały księgi 1914-24, a potem wstecz i znalazły. Mama się troszkę w latach późniejszych odmłodziła.
Zwróciłam się o akt urodzenia mojej mamy - wg dokumentów miał to być rok 1914. Uprzejme panie przeszukały księgi 1914-24, a potem wstecz i znalazły. Mama się troszkę w latach późniejszych odmłodziła.
Pozdrawiam
Danuta
Danuta
Witam
Polecam fachowosć i kompetencje Kierownika USC w Świeciu n.Wisłą.W mojej sprawie wykazał się jak najdalej idącą pomoc i fachowymi poradami.
Uważam , że obecnie jest przykład godny szacunku ,a petent nie jest uciązliwym owadem.
Pozdrawiam
Romuald Wiencek
Polecam fachowosć i kompetencje Kierownika USC w Świeciu n.Wisłą.W mojej sprawie wykazał się jak najdalej idącą pomoc i fachowymi poradami.
Uważam , że obecnie jest przykład godny szacunku ,a petent nie jest uciązliwym owadem.
Pozdrawiam
Romuald Wiencek
USC w Szczecinku, profesjonalne podejście z frontem do interesanta, Pani Basia, Pani Tereska oraz Pani Beata zawsze pomoga, udzielom porad
-
USC w Katowicach. Nie znałem daty śmierci brata mojego pradziadka, wiedziałem, że zmarł po 1948 roku. Po moim piśmie akt zgonu został odnaleziony i po rozmowie telefonicznej, oprócz odpisu skróconego aktu zgonu otrzymałem informację o przypisku. Gorąco polecam.
-
- Podziękował/a: 8 razy
- Podziękowano: 19 razy
- Kontakt:
Potwierdzam! USC w Grudziądzu jest "debest"!Topol pisze:Witam,
do listy urzędów przyjaznych genealogom - amatorom zalicza
się USC Grudziądz. Miła, bezproblemowa obsługa. :kwitnie: :kwitnie:
-
- Podziękował/a: 41 razy
- Podziękowano: 315 razy
- Kontakt:
USC w Narolu jest bardzo godne polecenia
Wszystko bezproblemowo, mimo mojej niepełnoletności Pani w Urzędzie z miłą chęcią mi pomogła
11/10
Ta Pani po prostu wychodzi poza skalę.

Wszystko bezproblemowo, mimo mojej niepełnoletności Pani w Urzędzie z miłą chęcią mi pomogła

11/10

Pozdrawiam,
Marcin Marynicz, syn Adama, wnuk Adama, prawnuk Franciszka, 2xprawnuk Andrzeja, 3xprawnuk Jana, 4xprawnuk Wojciecha, 5xprawnuk Szymona
Mój blog genealogiczny : http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com
-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 5 razy
USC Trojanów - suuuuupppppeeerrrrr!!!!!! Przemiła Pani kierownik.
Pozdrawiam,
Przemek
Pozdrawiam,
Przemek
"Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, Zapomnij o mnie."
-
- Podziękował/a: 23 razy
- Podziękowano: 7 razy
USC Mińsk Mazowiecki i USC Przykona-Przemili ,wspaniali i wielce uczynni urzędnicy.
Pozdrawiam
Marzena
Pozdrawiam
Marzena
Ostatnio zmieniony wt lut 22, 2011 9:44 pm przez mena_u, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Podziękował/a: 1 raz
- Podziękowano: 13 razy
USC w Nowym Mieście nad Pilicą. Szybko (kilka dni) przeszukali lata 1926-1945 odnaleźli dwa akty zgonów i za darmo przesłali pocztą do domu na podany adres! 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Piotr - potomek mazowieckich chłopów, wielkopolskich mieszczan i litewskiej szlachty
USC Wiązowna
Poszukiwany akt zgonu bez znajomości daty śmierci. Podałem jedynie przedział 40 lat. Prośba wysłana drogą elektroniczną i po niespełna 30 dniach otrzymałem bezpłatnie, mailowo, skan aktu zgonu z 1930 roku.
Bardzo miłe zaskoczenie
pozdrawiam
Kuba
Poszukiwany akt zgonu bez znajomości daty śmierci. Podałem jedynie przedział 40 lat. Prośba wysłana drogą elektroniczną i po niespełna 30 dniach otrzymałem bezpłatnie, mailowo, skan aktu zgonu z 1930 roku.
Bardzo miłe zaskoczenie
pozdrawiam
Kuba