Wiem, a nawet jestem dogłębnie przekonany, że czytam po polsku, ale ni cholery nic nie rozumiemmisty69 pisze:Troche zawile, co?:-)

Potrzebuję chyba na to więcej czasu niż mi się początkowo zdawało

--
Pozdrawiam,
Marcin
Moderator: Moderatorzy
Wiem, a nawet jestem dogłębnie przekonany, że czytam po polsku, ale ni cholery nic nie rozumiemmisty69 pisze:Troche zawile, co?:-)
Ciekawe - na pokolenie liczą 15 lat... szybko im to szłoObaj panowie mieli wspólnego przodka, który żył ok. 200 lat – i 13 pokoleń – wcześniej.
https://www.familytreedna.com/group-joi ... oup=PolishFamily Tree DNA (FTDNA) sizzling summer specials begin today 05 June and end 25 June!! Kits need to be ordered and paid for by 30 June.
paternal Y-DNA37 for $119 (Regular Project discounted price would be $149)
paternal Y-DNA67 for $199 (Regular Project discounted price would be $239)
Y-DNA37+mtDNA for $159 (Combined paternal & maternal test would cost $238 w/normal Project discount)
Podejrzewam że do powstania nowych linii mogło dojść około 7-10 pokoleń temumisty69 pisze:Sebastian w takim przypadku wystarczy jak zrobisz badanie swojego DNA na 37 markerach, a pozostalym osobom conajmniej po 12-25-37 markerow. W przypadku np zgodnosci na 12 markerach mozesz im upgradowac do 37. Tak chyba bedzie najtaniej.
W czerwcu moze byc promocja. Ydna37 to aktualnie koszt 149$ (ostatnio w promocji cena 119$+6$ za przesylke). ydna12 - 99$
Jesli sa Twoja rodzina w linii meskiej to powinniscie miec zgodnosc od 33-37/37 markerow. Wszystko zalezy od tego jak dawno temu rozlaczyly sie wasze linie.
misty69
Odradzam kupowanie testów niższych niż Y37 - strata czasu i pieniędzy.misty69 pisze:Sebastian w takim przypadku wystarczy jak zrobisz badanie swojego DNA na 37 markerach, a pozostalym osobom conajmniej po 12-25-37 markerow. W przypadku np zgodnosci na 12 markerach mozesz im upgradowac do 37. Tak chyba bedzie najtaniej.