UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Dworniczak, Racki, Grzybicki, Rutkowski, Jagodziński...

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
karrrol08
Podziękował/a: 4 razy

Dworniczak, Racki, Grzybicki, Rutkowski, Jagodziński...

Post autor: karrrol08 » ndz sty 04, 2009 7:22 pm

Poszukuję osób o tych nazwiskach:

Racki, Grzybicki, Rutkowski, Kaniecki, Browarek, Lipiński, Gawryś, Brokos, Margalski, Jackowski, Trzciałkowski, Nyga, Wesołek, Bartlewski, Kilanowski, Chojnacki. Pudliński, Zieliński - Mława, Żuromin i okolice na Mazowszu (m.in. Lipowiec Kościelny, Turza Wielka, Turza Mała, Józefowo, Szreńsk, Lewiczyn, Chojnowo, Krępa, Rumoka, Trzaski, Złotowo...)

Adrya, Pełka, Lewandowski, Gawryś - Działdowo, Iłowo, Narzym

Brokos, Cejchowski - Lidzbark, Boleszyn

Dworniczak, Jagodziński, Grześkowiak, Adamski, Nadolny, Kaczmarek - Dolsk, Gostyń, Śrem i okolice w Wielkopolsce (m.in. Dalabuszki, Lubiatówko, Szczodrochowo, Kunowo, Tworzymirki, Gola, Pudliszki...)

Ceglarz - Żerniki, Tulce koło Poznania

Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże... :)
Ostatnio zmieniony wt lip 05, 2011 10:19 am przez karrrol08, łącznie zmieniany 8 razy.
Pozdrawiam :) Karol Dworniczak

Poszukuję osób o nazwiskach: Dworniczak, Jagodziński, Adamski, Grześkowiak, Racki, Grzybicki, Rutkowski, Kaniecki, Brokos, Browarek, Gawryś, Lipiński, Margalski, Adrya, Pełka, Lewandowski...

Awatar użytkownika

ampig
Podziękował/a: 8 razy
Podziękowano: 144 razy

Re: Dworniczak, Racki, Grzybicki, Rutkowski, Jagodziński...

Post autor: ampig » śr lip 29, 2009 4:16 pm

Witaj Karolu
W metrykach urodzenia dzieci, pradziadka mojego męża występują jako świadkowie Jagodzińscy,ziemianie z Iwanowic w
pow.kaliskim:Jakób-w roku 1869 liczy sobie lat 40,a w 1872 ma lat 50,niestety nie wiem czy chodzi o jednego i tego samego
Jakóba :niewiem: .W aktach z 1888 i 1891 występuje Władysław Jagodziński i liczy 30 i 32 lata,natomiast przy zgłoszeniu zgonu jednego z dzieci w roku 1889 występuje jako zgłaszający Józef Jagodziński liczący 30 lat.Wszyscy ziemianie
zamieszkali jw.
Może te informacje Ci się przydadzą :D

pozdrawiam Grażyna

AUTOR TEMATU
karrrol08

Post autor: karrrol08 » pt sie 07, 2009 5:08 pm

Witaj Grażyno :)
Niestety jak na razie te imiona nic mi nie mówią...a szkoda...
Mam jednak wrażenie, że nie jest to moja rodzina, gdyż nazwisko Jagodziński jest jednak nazwiskiem dość popularnym, a odległość między okolicami Kalisza i Gostynia mała też nie jest.

Dziękuję jednak za próby pomocy.

Pozdrawiam :)
Karol

Bea
Podziękował/a: 199 razy
Podziękowano: 183 razy

Post autor: Bea » wt lip 20, 2010 2:52 pm

hej,
a mnie interesuje niejaki Adalbert (vel Wojciech) Jagodziński, który w 1867 poślubia w Żoniu pannę Annę Bury (?).
Nie wiem gdzie zamieszkują później, ale raczej w bliższych lub dalszych okolicach Poznania (jak nie w samym Poznaniu).
Mają m.in. córkę Agnieszkę Franciszkę, która wyruszyła na podbój Ameryki i tam już została :pa: i założyła rodzinę (dość liczną, bo miała 11-cioro dzieci).

Może ktoś z Państwa na w swoim wywodzie przodków Adalberta Jagodzińskiego bądź jego małżonkę Annę z domu Bury (?).

pozdrawiam
Beata

Awatar użytkownika

moyra777
Podziękowano: 8 razy

Post autor: moyra777 » śr paź 19, 2011 7:25 pm

Dzien dobry,

Poszukuje potomkow Mikolaja Jagodzinskiego i Franciszki Mizgalskiej (slub 1893, Czempin) moze cos te dane Ci mowia?

http://www.parafiaczempin.pl/mikolaj,ja ... rob.html#a
Pozdrawiam Agnieszka

Szukam:
Ślęzak-MP
Majewski,Domownik,Szczubelski-LB
"moje biedy"
Żinówka, Ostrowscy, Tyborowscy - PL
Koziołkiewicz,Rudniccy-WP
Maciejewscy, Byczkowscy, Karscy- LD
http://www.mizgalska.com/genealogy

bartek19980
Podziękował/a: 2 razy

Post autor: bartek19980 » ndz sie 03, 2014 1:33 pm

Wiele Jagodzińskich było w Słupi Nadbrzeżnej w dzisiejszym województwie świętokrzyskim.

-- Post scalono 03 sie 2014, 13:34 --

Oraz w pobliskich wioskach.

Awatar użytkownika

Waldemar
Podziękował/a: 20 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Waldemar » ndz sie 03, 2014 7:05 pm

karrrol08 pisze:Poszukuję osób o tych nazwiskach:
Racki, Grzybicki, Rutkowski, Kaniecki, Browarek, Lipiński, Gawryś, Brokos, Margalski, Jackowski, Trzciałkowski, Nyga, Wesołek, Bartlewski, Kilanowski, Chojnacki. Pudliński, Zieliński - Mława, Żuromin i okolice na Mazowszu (m.in. Lipowiec Kościelny, Turza Wielka, Turza Mała, Józefowo, Szreńsk, Lewiczyn, Chojnowo, Krępa, Rumoka, Trzaski, Złotowo...)
Adrya, Pełka, Lewandowski, Gawryś - Działdowo, Iłowo, Narzym
Brokos, Cejchowski - Lidzbark, Boleszyn
Witaj.
W Poczekalni i ,,Metryki" na forum ,,genealodzy pl" możesz sprawdzać skany ksiąg z parafii z zasobu APW Warszawa o/Mława.
Waldemar
Szukam:
Chorążewicz-Kurpie,Mazowsze,Białoruś,USA
Felau-Mazowsze,USA
Kosakowski-Świedziebnia
Sadecki-Mazowsze
Kontor-Mazury

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”