Witaj zetko,
Przez wakacje miałem problemy z serwerem. Postaram się go uruchomić w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam
Rafał Jakieła
PS.
Generalnie Marianna Szymańska jest w tym drzewie ostatnią w tej linii,
ponieważ w akcie urodzenia jej syna nic nie ma skąd pochodziła,
więc nie mam jak dalej szukać. Podejrzewam, że pochodziła z Łodzi albo gdzieś spod Łodzi.
Myślałem, że właśnie jak dotrę to potomków jej czterech córek to się coś dowiem.
Jeśli chodzi o jej męża Kacpra Krawczyka, to też mało wiem.
Prawdopodobnie pochodził z Turka, ale nie jest to sprawdzona informacja.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Jakieła i Cisek
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 4 razy
Re: Jakieła i Cisek
Witam,
Antoni Filip Szymański ur. w Piotrkowie - syn Ignacego i Katarzyny Waleszczyńskiej, być może miał jakieś rodzeństwo w Łodzi? Była to rodzina tkaczy, tak jest napisane w jego akcie ślubu z 1874 z Teresą Gasse (też z rodziny tkaczy)
Pozdrawiam
Halina
Antoni Filip Szymański ur. w Piotrkowie - syn Ignacego i Katarzyny Waleszczyńskiej, być może miał jakieś rodzeństwo w Łodzi? Była to rodzina tkaczy, tak jest napisane w jego akcie ślubu z 1874 z Teresą Gasse (też z rodziny tkaczy)
Pozdrawiam
Halina
Re: Jakieła i Cisek
Witamrafjak pisze:Poszukuję nazwisk
Jakieła, Lenkiewicz, Głód, Parylak - Jasionka
Krawczyk, Szymański - Łódź
Siuda, Grzegorczyk - Górno k. Kielc
Kruk, Zgoła, Grajek, Bartel - Poznań i okolice
Januszczak, Fesnak - Kuźmina
Cisek, Dec, Noworol, Kloc, Całka, Musur, Babiarz, Wróbel - Rakszawa i oklice
Pozdrawiam
Rafał Jakieła
Mam w swoim drzewie nazwisko Zgoła z Lusowa, Lubonia, Żabikowa.
Pozdrawiam
Izabela
-
- Podziękował/a: 16 razy
- Podziękowano: 7 razy
Re: Bartel
Witam,
okolice Poznania nie leza w prawdzie w okregu mojej rodziny, a i nazwisko Bartel nie calkiem jest tym, ktorego ja poszukuje, ale jednak chcialabym o nie zapytac. Czy jest mozliwe, ze w formie "podstawowej" jest to raczej Bartela?
Dziekuje i pozdrawiam,
Renia
okolice Poznania nie leza w prawdzie w okregu mojej rodziny, a i nazwisko Bartel nie calkiem jest tym, ktorego ja poszukuje, ale jednak chcialabym o nie zapytac. Czy jest mozliwe, ze w formie "podstawowej" jest to raczej Bartela?

Dziekuje i pozdrawiam,
Renia
Pozdrawiam,
Renia
Poszukuje:
Bartela/Bartyla, Rzepka, Salamon, Dorczynski z okolic: Praszka/Gana i Olesno/Sternalice;
rodz. Marie Krause - Wroclaw;
Kansy, Reimann - Gorzow Slaski.
Renia
Poszukuje:
Bartela/Bartyla, Rzepka, Salamon, Dorczynski z okolic: Praszka/Gana i Olesno/Sternalice;
rodz. Marie Krause - Wroclaw;
Kansy, Reimann - Gorzow Slaski.