Stanisław Marian Karol Wodziński, syn Karola i Józefy z hr. Tyszkiewiczów Wodzińskich; zm. 24 II 1855 mając 2 lata (855:55)polhof pisze:Witam!Krzysztof Rondo pisze:Polecam wszystkim parającym się genealogią książkę pt. "Nekrologi "Kuriera Warszawskiego 1821-1939" opracowaną przez Andrzeja Tadeusza Tyszkę.
Dotychczas ukazały sie trzy tomy (tom I - obejmujący lata 1821-1845, tom II - lata 1846-1852 i tom III - lata 1853-1859), kolejny tom jest spodziewany za ok. dwa/trzy lata.
W 2001r kupiłem I-szy tom NKW i ... od tej pory stałem się fanem tego opracowania, gdyż właśnie tam znalazłem nekrolog jednej z moich 3x prababek, której miejsca zgonu nie mogłem nijak umiejscowić. Zachęcony tym przestudiowałem to opracowanie strona po stronie, nekrolog po nekrologu, i odnalazłem wiele interesujących mnie informacji genealogicznych.
Krzysztof
Moge prosić o sprawdzenie nazwiska Wodzyński-Wodziński (Stanisław,Aleksander i inne o których mogę nie wiedzieć)
Hanna.
Inni Wodzińscy także są ale z podanych przez Ciebie imion jest tylko ten jeden nekrolog.
Krzysztof