UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Family Tree Builder - MyHeritage
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 20 razy
- Podziękowano: 22 razy
- Kontakt:
Re: Family Tree Builder - MyHeritage
na pewno nie mają ograniczeń osoby "poszkodowane" upadkiem moikrewni.pl (myheritage ich pochłonął) -> wymóg regulaminowy.
Pozdrawiam
Maciej Mendela
Pozdrawiam
Maciej Mendela
Witam,
do tej pory tworzyłem drzewo online na stronie myheritage.pl. Ostatnio zainstalowałem FTB i uruchomiłem opcję Plik->Odtwórz projekt->Odtwórz z witryny rodzinnej online aby ściągnąć dane wprowadzone wcześniej na stronie. Faktycznie drzewo pobrało się do programu, sprawdziłem możliwości programu i go zamknąłem. Po jakimś czasie wszedłem na stronę aby wprowadzić kolejne dane i okazało się, że straciłem możliwość edycji drzewa online, inni członkowie witryny również. Czy może ktoś miał również taki problem i wie jak go rozwiązać? Bardziej zależy mi na udostępnieniu edycji członkom witryny niż używaniem FTB. W menu zarządzanie drzewami mam tylko jedno drzewo ze źródłem FTB.
--
Już nieaktualne - po wysłaniu maila na support dostałem informacje o odblokowaniu edycji. W wersji 6.0 programu będzie synchronizacja dwukierunkowa, z programu na witrynę i odwrotnie.
do tej pory tworzyłem drzewo online na stronie myheritage.pl. Ostatnio zainstalowałem FTB i uruchomiłem opcję Plik->Odtwórz projekt->Odtwórz z witryny rodzinnej online aby ściągnąć dane wprowadzone wcześniej na stronie. Faktycznie drzewo pobrało się do programu, sprawdziłem możliwości programu i go zamknąłem. Po jakimś czasie wszedłem na stronę aby wprowadzić kolejne dane i okazało się, że straciłem możliwość edycji drzewa online, inni członkowie witryny również. Czy może ktoś miał również taki problem i wie jak go rozwiązać? Bardziej zależy mi na udostępnieniu edycji członkom witryny niż używaniem FTB. W menu zarządzanie drzewami mam tylko jedno drzewo ze źródłem FTB.
--
Już nieaktualne - po wysłaniu maila na support dostałem informacje o odblokowaniu edycji. W wersji 6.0 programu będzie synchronizacja dwukierunkowa, z programu na witrynę i odwrotnie.
Pozdrawiam
Adam Kędzierski
Szukam: Kędzierski - Chylin, Smaszew, Grzymiszew (Ruda)
Adam Kędzierski
Szukam: Kędzierski - Chylin, Smaszew, Grzymiszew (Ruda)
jesli drzewo jest z FTB jest publikowane czyli z komputera jak cos zmienimy pyta sie o czy opublicowac zmiany
to potem takie drzewo nie mozna je edytowac online.
Pozdr
robert
to potem takie drzewo nie mozna je edytowac online.
Pozdr
robert
-
- Podziękował/a: 90 razy
- Podziękowano: 46 razy
- Kontakt:
Witam !
Bardzo proszę o instrukcję: jak wyłączyć funkcję ,,SmartMatches..
Mam już dość tej funkcji
Szukam,szukam i nie mogę znalezć.
Chyba trzeba napisać do tamtejszego Admina...
Bardzo proszę o instrukcję: jak wyłączyć funkcję ,,SmartMatches..

Szukam,szukam i nie mogę znalezć.
Chyba trzeba napisać do tamtejszego Admina...
Pozdrawiam.
Kalina
Nazwiska:
Kaliński - Podlasie
Tyszka - Ókolice Lomży ,par.Szczepankowo
Kalina
Nazwiska:
Kaliński - Podlasie
Tyszka - Ókolice Lomży ,par.Szczepankowo
-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 1 raz
Chciałam zapytać czy ktoś ma lub miał kłopoty z zapraszaniem do swojej witryny myheritage osób z adresem "...@op.pl" lub "...@wp.pl"? U mnie problem się powtarza nawet po interwencji w dziale technicznym.
Pozdrawiam,
Agnieszka Mierzejewska
Pozdrawiam,
Agnieszka Mierzejewska
Badam: Mierzejewscy,Banach, Ban, Grzech, Pazik, Grzewka, Dudek, Stec, Soliwoda, Sotek
-
- Podziękował/a: 144 razy
- Podziękowano: 55 razy
Agnieszko.
Zapraszałam osoby z rodziny z adresem wp. onet-u i gmaila bez problemu.
Zapraszałam osoby z rodziny z adresem wp. onet-u i gmaila bez problemu.
Pozdrawiam serdecznie
Donata Pająk
Donata Pająk
-
- Podziękował/a: 7 razy

Dziś po dość długiej nieobecności na family tree builder program ześwirował albo ja nie wiadomo co naklikałam.
Proszę o pomoc!!!!
W programie utworzone mam dwa drzewa rodziny Bocheńskich i Tokarzów . Drzewo rodziny Bocheńskich jest ok natomiast w drzewie drugiej rodziny jakieś cuda. Wydaje mi się że połączyło mi listę osób z jednego i drugiego drzewa. Utworzyły się powiązania rodzinne takie jak np Moim meżem jest moja prababka a moimi dziecmi dalsi krewni. Nie wiem czy da się to jakoś uratować???
Cd. Wlączając program raz jeszcze przy zdjęciu mojej mamy są dane mojego dziadka a jej żoną jest moja prababcia
haha nie wiem czy się śmiać czy płakać Pomóżcie!!!:D
Pozdrawiam Natalia
Pozdrawiam
Natalia Chromik(z d. Nakoneczny)
Natalia Chromik(z d. Nakoneczny)
Witam!
Mam 2 pytania dotyczące programu FTB:
1.Czy w programie FTB jest możliwość "scalania" klilku drzew zapisanych w osobnych plikach (zakładając, że np. powtarza się w tych drzewach kilka postaci)?
2.Czy można zmieniać ID poszczególnych osób na liście?
Pozdrawiam,
Michał.
Mam 2 pytania dotyczące programu FTB:
1.Czy w programie FTB jest możliwość "scalania" klilku drzew zapisanych w osobnych plikach (zakładając, że np. powtarza się w tych drzewach kilka postaci)?
2.Czy można zmieniać ID poszczególnych osób na liście?
Pozdrawiam,
Michał.
Ostatnio zmieniony sob lis 17, 2012 11:15 am przez Mike_M2, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Ratunku,po zaktualizowaniu do nowej wersji zamiast mojego drzewa wyrosło mi drzewo Kennedych.
Co zrobiłam nie tak.
Alicja
Ratunku,po zaktualizowaniu do nowej wersji zamiast mojego drzewa wyrosło mi drzewo Kennedych.
Co zrobiłam nie tak.
Alicja
-
- Podziękował/a: 8 razy
- Podziękowano: 19 razy
- Kontakt:
Używam MyHeritage (tylko MyHeritage, nie FTB) "od zawsze" i wydawało mi się, że wiem o tym programie wszystko. A tu nagle mała rafa...
Otóż mam dwóch braci ożenionych z dwiema siostrami. Nie ma z taką edycją żadnego problemu do momentu wszakże, kiedy chce dodać obydwu siostrom tych samych rodziców. Oczywiście daje się to zrobić, ale chcę, aby program "wiedział", że osoby o takim samym imieniu i nazwisku są w gruncie rzeczy tymi samymi osobami! A z tym już gorzej
Jakieś pomysły?
Otóż mam dwóch braci ożenionych z dwiema siostrami. Nie ma z taką edycją żadnego problemu do momentu wszakże, kiedy chce dodać obydwu siostrom tych samych rodziców. Oczywiście daje się to zrobić, ale chcę, aby program "wiedział", że osoby o takim samym imieniu i nazwisku są w gruncie rzeczy tymi samymi osobami! A z tym już gorzej

Jakieś pomysły?
-
- Podziękowano: 6 razy
Witam,
miałam trochę inną sytuację, jednak myślę, że tu również powinno zadziałać. Jeśli są już oba małżeństwa, proszę najpierw dodać rodziców siostry X, a następnie kliknąć na plusik pod siostrą Y, wybrać polecenie: połącz z istniejącą osobą, a następnie: przyłącz: Y do rodzica i wpisać tych samych rodziców, co ma siostra X. Być może program na drzewie narysuje tych rodziców dwukrotnie, jednak powinno pojawić się przy nich pomarańczowe kółko z cyfrą 2, oznaczające, że "ta osoba pojawia się dwa razy w drzewie".
Mam nadzieję, że się uda.
Pozdrawiam,
Monika
miałam trochę inną sytuację, jednak myślę, że tu również powinno zadziałać. Jeśli są już oba małżeństwa, proszę najpierw dodać rodziców siostry X, a następnie kliknąć na plusik pod siostrą Y, wybrać polecenie: połącz z istniejącą osobą, a następnie: przyłącz: Y do rodzica i wpisać tych samych rodziców, co ma siostra X. Być może program na drzewie narysuje tych rodziców dwukrotnie, jednak powinno pojawić się przy nich pomarańczowe kółko z cyfrą 2, oznaczające, że "ta osoba pojawia się dwa razy w drzewie".
Mam nadzieję, że się uda.

Pozdrawiam,
Monika
-
- Podziękował/a: 8 razy
- Podziękowano: 19 razy
- Kontakt:
Bingo!mmoonniiaa pisze:...wybrać polecenie: połącz z istniejącą osobą, a następnie: przyłącz: Y do rodzica i wpisać tych samych rodziców, co ma siostra X.
Dziękuję za pomoc

-
- Podziękował/a: 144 razy
- Podziękowano: 55 razy
Monika pisze:
"...jednak powinno pojawić się przy nich pomarańczowe kółko z cyfrą 2, oznaczające, że "ta osoba pojawia się dwa razy w drzewie".
Na którejś z poprzednich stron tego wątku pisałam o podobnej sytuacji w swoim drzewku.
Mężczyzna poślubia kobietę, a po jej śmierci żeni się ponownie z jej rodzoną siostrą.
Ów mężczyzna pojawia się mi dwa razy w drzewku właśnie z cyfrą +2 w pomarańczowym kółeczku.
Czyli prawidłowo, biorąc pod uwagę powyższy cytat?
"...jednak powinno pojawić się przy nich pomarańczowe kółko z cyfrą 2, oznaczające, że "ta osoba pojawia się dwa razy w drzewie".
Na którejś z poprzednich stron tego wątku pisałam o podobnej sytuacji w swoim drzewku.
Mężczyzna poślubia kobietę, a po jej śmierci żeni się ponownie z jej rodzoną siostrą.
Ów mężczyzna pojawia się mi dwa razy w drzewku właśnie z cyfrą +2 w pomarańczowym kółeczku.
Pozdrawiam serdecznie
Donata Pająk
Donata Pająk
-
- Podziękowano: 6 razy
Dokładnie tak, w moim drzewie jest identyczna sytuacja: ślub pewnego mężczyzny z kobietą, a nastepnie z jej siostrą. I to właśnie ten mężczyzna jest posiadaczem tego pomarańczowego kółeczka. Program rysuje etykietę tego mężczyzny dwukrotnie, jednak "wie", że to tak naprawdę jedna, ta sama osoba. I o to chodzi.Donata Pająk pisze:Monika pisze:

Pozdrawiam,
Monika