UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Par. ewang-augs w Kielcach indeksy małzeństw 1838-60
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 649
- Podziękował/a: 75 razy
- Podziękowano: 41 razy
Par. ewang-augs w Kielcach indeksy małzeństw 1838-60
Witam
Spisałem ręcznie roczne spisy i skorowidz małżenstw z parafii Kielce z lat 1838-1860.
Zamiarem jest wklepanie w excell i przekazanie do Geneteki poniewaz wiem ze zajmie to troche czasu to niecierpliwym mogę tu odpowiedzieć.
Spisałem ręcznie roczne spisy i skorowidz małżenstw z parafii Kielce z lat 1838-1860.
Zamiarem jest wklepanie w excell i przekazanie do Geneteki poniewaz wiem ze zajmie to troche czasu to niecierpliwym mogę tu odpowiedzieć.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
- Podziękował/a: 70 razy
- Podziękowano: 169 razy
Re: Par. ewang-augs w Kielcach indeksy małzeństw 1838-60
Dzien Dobry Jurek,
Poprosze Cie o sprawdzenie nazwiska "Jardel".
W pokoleniu "Jardeli protestantow" urodzonym po 1800 roku bylo kilka dziewczynek. Skorowidze sa spisane nazwiskami chlopcow, moze przy okazji to nazwisko wpadnie Ci w oko ?
Podziekowania
Bozenna
Poprosze Cie o sprawdzenie nazwiska "Jardel".
W pokoleniu "Jardeli protestantow" urodzonym po 1800 roku bylo kilka dziewczynek. Skorowidze sa spisane nazwiskami chlopcow, moze przy okazji to nazwisko wpadnie Ci w oko ?
Podziekowania
Bozenna
"moja bieda" - Księgi metrykalne 4-ego Pułku Strzelców Pieszych 1820 -1832, Twierdza Zamość, kapelan Kajetan Strasz - gdzie ?
-
Bożenno
niestety nie ma slubow ani męskich ani żeńskich na to nazwisko w tym okresie. Najbliższe brzmieniowo to Jerke a wiec o błąd to trudno podejrzewać.
niestety nie ma slubow ani męskich ani żeńskich na to nazwisko w tym okresie. Najbliższe brzmieniowo to Jerke a wiec o błąd to trudno podejrzewać.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
przepraszam osoby którym obiecałem szybka publikacje na genetece. moze uda sie do końca maja, ale chetnie tu odpowiem.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
Czy mogłabym poprosić o sprawdzenie nazwiska Kless lub Klös (Klöss) - być może Laurenty nie wiem jak brzmi niemiecka wersja tego imienia - był to chyba poddany austriacki.
Dziękuję
Maria
Dziękuję
Maria
Poszukuję: Giżyccy - Adam, Jan, Stanisław - Podole, Mazowsze, inne?
Dubiczyński
Ratomski - Białoruś
Pietraszewicz
Dubiczyński
Ratomski - Białoruś
Pietraszewicz
-
Mario
gdzies chyba przegapiłem zawiadomienie o wpisie w ten temat, stąd opóźnienie przepraszam.
Niestety w spisach małzeństw z lat 1838-1860 par ewang w Kielcach nazwisko Klos (ani w zbliżonej postaci) nie wystepuje ani jako męża, ani jako żony.
gdzies chyba przegapiłem zawiadomienie o wpisie w ten temat, stąd opóźnienie przepraszam.
Niestety w spisach małzeństw z lat 1838-1860 par ewang w Kielcach nazwisko Klos (ani w zbliżonej postaci) nie wystepuje ani jako męża, ani jako żony.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
Witam,
Prośba o sprawdzenie nazwiska RATZ,
pozdrawiam,
Jurek
Prośba o sprawdzenie nazwiska RATZ,
pozdrawiam,
Jurek
pozdrawiam,
Jurek
Poszukuję: Brzeziecki, Werle, Ratz
Jurek
Poszukuję: Brzeziecki, Werle, Ratz
-
Skończyłem wreszcie sprawę i część tych slubów w oparciu o spisy roczne już wysłałem do geneteki a pozostałe w oparciu o sumariusz pójdzie pod koniec tygodnia. Więc niedługo go pewnie Marta opublikuje ale jak się komuś spieszy to proszę pytać
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel