Juz jemu poslalam ta informacje z informacja, ze to Ty poszukalas info.
Pozdrowienia i zycze milego wekendu.
Moderator: Moderatorzy
Hania pisze:Nie ma innych informacji na internecie dlatego, .............ze najpewniej ... zmarl przed zalozeniem w Stanach Social Security, co mialo miejsce w sierpniu 1935 i dlatego Pradziadka nie ma w Social Security Index.
Witaj Mario,MariaŁopaciuk pisze:Krysiu,
Proszę o sprawdzenie zawartych infornmacji
- coś mi się wydaje,że to nie mój krewny urodzony w 1887 r ale ....
World War I Draft Registration Cards, 1917-1918
PreviewName: Jan Krawczyk
County: Hampden
State: Massachusetts
Z góry bardzo dziekuję
Krystyna 47 pisze:Czy to ma być ten Jan?
Skan jest mało czytelny.
Tomaszu,niestety nie ma nic więcej o Otto.juszkat_tomasz pisze:Krysiu jeszcze raz dziękuję za informacje Nie masz czegoś więcej o Otto Juschkat? bo ja znalazłem na innych stronkach o Otto wiem że był bratem mojego pradziadka no ale ten o którym Ty piszesz ma inną żonę. Masz może możliwość sprawdzić gdzie i kiedy się urodził. Masz może dostęp do jakiś szczegółów osób o nazwisku Juschkat? Miłej niedzieli
Droga Grażyno,nie zbieram danych które podałam na Forum a tym samym nie pamiętam o jaką listę pasażerską chodzi.grazkusia pisze:Droga pani Krysiu
Doskonale pamietam i jeszcze raz dziękuję za znalezienie moich Maszkiewiczów.
,mam jeszcze ogromna prośbę ,okazało się że popłynął też Barczewski z Bielawek lub z Radzik .Niestety nie znam imienia wiem że był tam dwa razy. raz był z żoną Julią a drugi raz jak pojechał to nie wrócił. Bardzo proszę o sprawdzenie. Z góry bardzo dziękuję.
Grażyna
Zapewne masz na myśli Social Security Number (SSN). Baza SSDI nie zawiera informacji o wszystkich osobach zmarłych, którym nadano SSN. Baza jest mocno niekompletna dla zgonów przed 1962 r. kiedy to system skomputeryzowano. W przypadku osoby urodzonej ok. 1887 r. i zmarłej w 1950 r. nie ma pewności, że miała nadany SSN zwłaszcza jeśli była np. farmerem.MariaŁopaciuk pisze: czy powinnam znaleźć Social Security Index swojego krewnego zmarłego w 1950 roku w stanie Massachusetts w wieku 63 lat ?