Moje pytanie jest nazwisko "Kęsikowskiego" jest to, że oryginalna nazwa, z którego pochodzi moje nazwisko? czy jest to rozszerzona wersja "Kęsikowski" w języku polskim? Czy ktoś proszę mi pomóc i wyjaśnić? Czy mam się patrząc od "Kęsikowskiego"lub krótszej wersji do moich korzeni rodziny? Dziękuję za rozmowę.
Szukam żadnych żyjących krewnych ur. Kęsikowski zarówno z Łodzi, Gdańsku i Kaliszu. Mój dziadek był Ladislau (Wladislau)Kęsikowski urodził się około 1880 roku wyemigrował do Brazylii, e około 1900, ożenił się z Clara Smolka Sobania. Jego siostry Maria i Julia, a nie bracia Jan i Adam, , Ale nie wiedzą, że Jan urodził się w Warszawie w 1874 roku. Mój wuj Venceslaw Kęsikowski (syn Jana) urodził się w Kaliszu. Mam informacje, że mój dziadek Wladyslau Kęsikowski, Urodził się w Warcie Polska, ale nie wiem, żadnych dat. Mój pradziadek był Adam Kęsikowski i ożenił się z Julią Rychter (Richter).
Dziękuję i pozdrawiam, Daniel Kęsikowski.
Notatka moderatora |
Witamy na forum ... postaraj się zapoznać z zasadami jakie tu panują. - Zamieszczaj posty we właściwych działach , właściwych tematach i nadawaj im cokolwiek znaczące tytuły. - nie zamieszczaj tych samych postów w różnych miejscach bo nazywa sie to crossposting i nie jest dobrze widziany... |