APP O/Konin pisze:Pracownia naukowa Oddziału w Koninie Archiwum Państwowego w Poznaniu będzie zamknięta w okresie od 13 czerwca do 9 września 2011 r.
Szczegóły: http://poznan.ap.gov.pl/index.php?optio ... atest-news
Moderator: Moderatorzy
APP O/Konin pisze:Pracownia naukowa Oddziału w Koninie Archiwum Państwowego w Poznaniu będzie zamknięta w okresie od 13 czerwca do 9 września 2011 r.
Ze źródeł dobrze poinformowanych (patrz w Internecie -> Poznań Project) mogę Ci podać takie informacje związanych z Wilamowem:Ynicz pisze:Witam!
Byłbym wdzięczny za sprawdzenie dwóch aktów z AP Konin .
4) Józef Rożniata - Góry - parafia Wilamów - rok 1838/1839 zespół : 826
5) Józefa Kuźnik (z Kuźników) - Góry - parafia Wilamów - rok 1840/1841 zespół : 826
Z góry dzięki ; )
Fajnie by było, gdyby się jeszcze udało przed tym zamknięciem ..
Niemożliwe, w AP Konin są tylko duplikaty, oryginalne księgi USC z Konarzewa są z pewnością w AP Poznań, przejrzyj całą listę od początku do końca, zapewne lata się powtórzą.jacek98764 pisze:Na stronie AP Poznań - poniżej opisu do każdej księgi widnieje w uwadze informacja, że księga ślubów z 1882r. z USC Konarzewo, znajduje się w AP Konin.
Przypominam się po prawie 3 miesiącach..Ynicz pisze:Witam!
Byłbym wdzięczny za sprawdzenie dwóch aktów z AP Konin .
4) Józef Rożniata - Góry - parafia Wilamów - rok 1838/1839 zespół : 826
5) Józefa Kuźnik (z Kuźników) - Góry - parafia Wilamów - rok 1840/1841 zespół : 826
Moje doświadczenia są takie, że szczególnie planując wyjazd do małych ośrodków, warto zadzwonić i się upewnić, że danego dnia nie ma jakiejś nietypowej sytuacji np. krótki remont, szkolenie całego personelu, umówiona wizyta grupy naukowców czy coś w tym rodzaju. Już dwa razy mi się zdarzyło pojechać w takie miejsca w zwykły powszedni dzień i pocałować klamkęLilla pisze:Witam. Mam pytanie, żeby samemu przeglądać księgi w AP w Koninie trzeba się wcześniej zapisać, czy można w jednym dniu pojechać i przeglądać? Jak to wygląda?