UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Mormoni - mikrofilmy
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 29 razy
- Podziękowano: 15 razy
- Kontakt:
Re: Mormoni - mikrofilmy
Witam,
Zawsze można sprawdzić co zawiera dany mikrofilm na stronie internetowej Mormonów. Wpisujemy jedynie numer mikrofilmu:
http://www.familysearch.org/Eng/Library ... umns=*,0,0
Pozdrawiam
Zawsze można sprawdzić co zawiera dany mikrofilm na stronie internetowej Mormonów. Wpisujemy jedynie numer mikrofilmu:
http://www.familysearch.org/Eng/Library ... umns=*,0,0
Pozdrawiam
Justyna z Morawickich Krogulska
justyna@morawicki.pl
MORAWICKI, KROGULSKI, RYL, Binder, Bolechowski, Brajbisz, Dynus, Golik, Kliś, Kostecki, Kroll, Kryściński, Kuligowski, Łuskino, Malski, Młyński, Nidecki, Niechcielski, Pokutyński, Rachalewski, Sikorski, Weiss, ...
justyna@morawicki.pl
MORAWICKI, KROGULSKI, RYL, Binder, Bolechowski, Brajbisz, Dynus, Golik, Kliś, Kostecki, Kroll, Kryściński, Kuligowski, Łuskino, Malski, Młyński, Nidecki, Niechcielski, Pokutyński, Rachalewski, Sikorski, Weiss, ...
Witam
podałem jedynie numery gdyż na tych mikrofilmach są różne miejscowości i różne okresy. Szczegóły, jak pisze Justyna, trzeba szukać już bezpośrednio w katalogach.
Pozdrawiam
JD
podałem jedynie numery gdyż na tych mikrofilmach są różne miejscowości i różne okresy. Szczegóły, jak pisze Justyna, trzeba szukać już bezpośrednio w katalogach.
Pozdrawiam
JD
Witam
do końca maja w CHR w Warszawie będą pod moim nazwiskiem poniższe mikrofilmy:
2398606, 2004864, 2267573, 2257574, 2125349.
Pozdrawiam
JD
do końca maja w CHR w Warszawie będą pod moim nazwiskiem poniższe mikrofilmy:
2398606, 2004864, 2267573, 2257574, 2125349.
Pozdrawiam
JD
-
- Podziękował/a: 7 razy
- Podziękowano: 7 razy
Witam,
jakby co to mogę zerknąć w mikrofilmy Jana oczywiście jeżeli nadal zgadza się na ich wgląd. Będę u Mormonów w sobotę
Pozdrawiam
Stan
jakby co to mogę zerknąć w mikrofilmy Jana oczywiście jeżeli nadal zgadza się na ich wgląd. Będę u Mormonów w sobotę

Pozdrawiam
Stan
Popek, Pawęzowska, Redo, Dąbrowska, Grabińska, Placek, Urbaniak, Laskowski, Mamaj
http://www.popek.info
Działoszyce, Dzierążnia, Sancygniów i okolice
http://www.popek.info
Działoszyce, Dzierążnia, Sancygniów i okolice
-
- Podziękował/a: 20 razy
Witam serdecznie
Na stronie Mormonów szukałam filmów z Kościóła rzymsko-katolickiego Parafjia Św. Mikołaja w Inowrocławiu i natrafiłam na następującą pozycję:
Akta małżeństw 1818-1821 -- Odwrócenie 1841-1850 -- Akta małżeństw 1822-1877......
Czy ktoś orientuje się co to znaczy Odwrócenie
Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję
Na stronie Mormonów szukałam filmów z Kościóła rzymsko-katolickiego Parafjia Św. Mikołaja w Inowrocławiu i natrafiłam na następującą pozycję:
Akta małżeństw 1818-1821 -- Odwrócenie 1841-1850 -- Akta małżeństw 1822-1877......
Czy ktoś orientuje się co to znaczy Odwrócenie

Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję
Monika
Poszukuję: Kujawy - Kolczyński, Wiśniewski, Kry(u)ger, Mański, Lepkowski, Rzymkowski;
Błonie, Babice, Sochaczew - Dąbrowski, Wojciechowski, Kamiński, Walczewski;
Warszawa , Włocławek - Blumberg, Laskowski; Różan - Kołodziejski, Grabowski
Poszukuję: Kujawy - Kolczyński, Wiśniewski, Kry(u)ger, Mański, Lepkowski, Rzymkowski;
Błonie, Babice, Sochaczew - Dąbrowski, Wojciechowski, Kamiński, Walczewski;
Warszawa , Włocławek - Blumberg, Laskowski; Różan - Kołodziejski, Grabowski
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 5 razy
- Kontakt:
zapewne jest to kopia zrobiona ,,od konca'' (lata w odwrotnej kolejnosci, ale pozycje w obrebie roku w kolejnosci wlasciwej) -- spotkalem
pare takich ksiag
pozdr WM
pare takich ksiag
pozdr WM
Pozdrawiam WM
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 2 razy
- Kontakt:
Mam wielką prośbę do genealogów odwiedzających czytelnię CHR w Warszawie. W ostatnią sobotę przeglądałem mikrofilm z parafii w Ostrzeszowie i niestety zapis chrztu mojej prababci wyszedł na moim zdjęciu nieostro. Jest on o tyle ważny dla mnie, że tuż nad nim widnieje adnotacja o dacie i parafii w Niemczech, w której prababcia brała ślub. Niestety z mojego zdjęcia nie da się tego odczytać. W czytelni, gdy zrobiłem zdjęcie, wydawało się ostre, a w domu okazało się, że niestety wyszedł klops.
Gdyby ktoś był w najbliższym czasie w CHR, proszę o zrobienie zdjęcia w/w zapisu. Mikrofilm nr 1191439 jest w szufladzie w przegródce z moim nazwiskiem. Zawiera (idąc od końca mikrofilmu) urodzenia z parafii Ostrzeszów z lat 1889-1894, śluby z lat 1850-1889, urodzenia z lat 1878-1889 i zgony z lat 1870-1879. Chrzest miał miejsce w 1888 roku i widnieje pod numerem aktu 57. Imię prababci - Józefa. Obok w kratce dane jej matki: Balbina Kaczmarek.
Z góry dziękuję
Gdyby ktoś był w najbliższym czasie w CHR, proszę o zrobienie zdjęcia w/w zapisu. Mikrofilm nr 1191439 jest w szufladzie w przegródce z moim nazwiskiem. Zawiera (idąc od końca mikrofilmu) urodzenia z parafii Ostrzeszów z lat 1889-1894, śluby z lat 1850-1889, urodzenia z lat 1878-1889 i zgony z lat 1870-1879. Chrzest miał miejsce w 1888 roku i widnieje pod numerem aktu 57. Imię prababci - Józefa. Obok w kratce dane jej matki: Balbina Kaczmarek.
Z góry dziękuję
Danielu, odwiedziłem dziś CHR w Wawie i przy okazji wykonałem zdjęcia o które prosiłeś. Czytnik chyba nie był najlepszy ale są czytelne, więc jeśli sprawa jeszcze aktualna - podrzuć maila na prv.
pozdrawiam
Artur
Poszukuję informacji o rodzinach: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję informacji o rodzinach: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
-
- Podziękował/a: 50 razy
Witam.
Proszę o radę co mogę zrobić /czy powiadomić CHR ? a jeśli tak to jak to zrobić/ jeśli w zamówionym mikrofilmie oprócz mojej parafii zgodnie z zamówieniem, znajdują się 3 inne parafie ; chodzi mi o poprawienie opisu mikrofilmu; te parafie to;zamówione Zambski a gratis - Zatory,Zakrzewo,Zakroczym.
Proszę o radę co mogę zrobić /czy powiadomić CHR ? a jeśli tak to jak to zrobić/ jeśli w zamówionym mikrofilmie oprócz mojej parafii zgodnie z zamówieniem, znajdują się 3 inne parafie ; chodzi mi o poprawienie opisu mikrofilmu; te parafie to;zamówione Zambski a gratis - Zatory,Zakrzewo,Zakroczym.
Pozdrawiam serdecznie
-----------------------
Bogumiła
szukam;Chorchos,Maliszewski/a/,Sudziński/a/,Bąk - Zambski,Długosiodło,Goworowo,Lubiel
Stańczak,Cierlica,Dąbek - Szelków,Obryte,Dzierżenin,Wyszków,Kamieńczyk
-----------------------
Bogumiła
szukam;Chorchos,Maliszewski/a/,Sudziński/a/,Bąk - Zambski,Długosiodło,Goworowo,Lubiel
Witam
Bogumiło, jak rozumiem sprawdzałaś już tutaj (po numerze mikrofilmu) - >
http://www.familysearch.org/eng/library ... umns=*,0,0
czy na tym mikrofilmie nie powinno być czegoś jeszcze?
Jeśli nie powinno, to moim zdaniem jak najbardziej wypada zawiadomić CHR.
Bogumiło, jak rozumiem sprawdzałaś już tutaj (po numerze mikrofilmu) - >
http://www.familysearch.org/eng/library ... umns=*,0,0
czy na tym mikrofilmie nie powinno być czegoś jeszcze?
Jeśli nie powinno, to moim zdaniem jak najbardziej wypada zawiadomić CHR.
pozdrawiam
Artur
Artur
-
Na mikrofilmie są tylko daty skrajne parafii Zambski.
Na temat innych nie ma wzmianki , a jeśli ktoś ich szuka ?
Zrobię jak radzisz.
Na temat innych nie ma wzmianki , a jeśli ktoś ich szuka ?
Zrobię jak radzisz.
Pozdrawiam serdecznie
-----------------------
Bogumiła
-----------------------
Bogumiła
-
- Podziękował/a: 1 raz
- Podziękowano: 33 razy
Zanim napiszesz obejrzezyj to:
http://www.familysearch.org/eng/library ... no=2103628
jart o tym pisze - na wielu filmach Mormonow sa inne parafie, nie tylko przez Ciebie zamawiane.
Przyklad w/w film 2103828, ale filmy 1496773 i 1958788 tez zawieraja inne parafie.
http://www.familysearch.org/eng/library ... no=2103628
jart o tym pisze - na wielu filmach Mormonow sa inne parafie, nie tylko przez Ciebie zamawiane.
Przyklad w/w film 2103828, ale filmy 1496773 i 1958788 tez zawieraja inne parafie.
MireQ
parafie: Karczmiska, Wilków, Kazimierz Dolny
parafie: Karczmiska, Wilków, Kazimierz Dolny
-
Dziękuję Mirku.
Nie wiedziałam,że tak też można sprawdzić, ciągle uczę się czegoś nowego.
Nie wiedziałam,że tak też można sprawdzić, ciągle uczę się czegoś nowego.

Pozdrawiam serdecznie
-----------------------
Bogumiła
-----------------------
Bogumiła
Witam
Do 8 października pod moim nazwiskiem w Warszawie są następujące mikrofilmy:
1/ 2004865 rk par. Bełz (+Bednarów)
2/1768038, 1768046, 1768347, rk Czerniowce (Bukowina)
3/ 2084350, 2090360, 2084351, 2165690 rk par. Mogilno
Sam będę je przeglądał dopiero 6, 7, 8 października
Pozdrawiam
JD
Do 8 października pod moim nazwiskiem w Warszawie są następujące mikrofilmy:
1/ 2004865 rk par. Bełz (+Bednarów)
2/1768038, 1768046, 1768347, rk Czerniowce (Bukowina)
3/ 2084350, 2090360, 2084351, 2165690 rk par. Mogilno
Sam będę je przeglądał dopiero 6, 7, 8 października
Pozdrawiam
JD