Również udanych wakacji życzę!

Moderator: Moderatorzy
M -Urbanice pow. wieluński, gm. Wydrzyn parafia Ruda wg. http://dir.icm.edu.pl/pl/Slownik_geogra ... Tom_VI/545bal-wierzb pisze:witam,
Jeżeli moja prośba nie jest trudna lub czasochłonna to proszę o pomoc specjalistów od AP Łódź w takim temacie: Pradziadek urodził się w Urbanicach w 1864 roku. Proszę o pomoc w weryfikacji celu - czy to parafia Ruda? Przeszukałam /pewnie nie najdokładniej/ internet i wszystko wskazuje, że najbliższy kościół był w Rudzie ale....
pozdrawiam, Basia
Młyn Urbanice pozycja 10 pod hasłem Młyniskoofski pisze:
poprawię trochę Andrzeja, gdyż podał link do Słownika Geograficznego ... ale chyba nie dla Urbanic
Witam!Ynicz pisze:Witam!
Ponownie proszę o sprawdzenie dla mnie trzech aktów (tylko numery)
1) Maria Kubiak - c.Pawła i Antoniny z Kuźnickich - Borki - parafia Szadek - rok 1894/1895 . zespół : 1691
2) Antonina Kuźnicka - c.Tomasza i Marianny Nastarowicz - Borki - parafia Szadek - rok 1873/ styczeń 1874 zespół : 1691
3) Paweł Kubiak - s.Kazimierza i Franciszki Micugi (Micuga) - Borki - parafia Szadek - rok 1867/ styczeń 1868 zespół : 1691
Cóż za piękny finał! Tylko Wam pozazdrościćannastregiel7 pisze:Witaj Krewniaku...
Żanetazetka pisze:Być może i mnie się poszczęści .....
Bardzo proszę (kolejny raz przypominam się ) osoby, które bywają w AP Łódź o zerknięcie do spisów parafii Złoczew. Szukam nazwiska EKIELMAN jest to nazwisko, które chyba nie występuje w obecnych czasach tym trudniej jest je odnaleźć - chodzi o lata 1850-1880