Witam,
jestem w posiadaniu korespodencji rodziny: Kosieradzkich, Samborskich i Pogorzelskich.
Głównie są to kartki pocztowe około ~30 pochodzą z okresu 1913r. do 1982r, plus nieduża kolekcja "czystych" pocztówek, są też zdjęcia.
Pocztówki były znalezione w Suchożebrach pow. siedlecki.
Podejrzewam (z kartek), że jest to zbiór Klementyny Kosieradzkiej później Samborskiej.
Główne miejscowości z pocztówek to: Suchożebry (stacja Podnieśno), Strzała (pow. siedlecki), Siedlce, Zambrów, Końskie, Warszawa i Wiatka (Вятка) Rosja.
Nazwiska: Kosieradzki, Pogorzelski, Samborski, Czerniakowski, Michalski, Błędowski.
Zainteresowanym przekażę informację.
Kilka wybranych kartek: http://forgen.pl/forum/viewtopic.php?f= ... 154#p87154
Pozdrawiam
Jarek
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Korespondencja: Kosieradzkich, Samborskich i Pogorzelskich
Moderator: Moderatorzy
Korespondencja: Kosieradzkich, Samborskich i Pogorzelskich
Piórkowski - Leszczyn (Leszczyno)/Leszczyn Szlachecki, Walczak - Kleniewo, Kostuń - Gąbin/Pułtusk, Majchrzak - Woźniki, Stawski - Lelice, Dyjach - Kocudza
-
- Podziękował/a: 1 raz
Re: Korespondencja: Kosieradzkich, Samborskich i Pogorzelski
Witam bardzo proszę o informację o korespondencji Pogorzelskich.
Aleksandra
Aleksandra
Re: Korespondencja: Kosieradzkich, Samborskich i Pogorzelski
Bardzo proszę o korespondencje Kosieradzkich i Czerniakowskich. Z jakiego okresu pochodzi. Poszukuję rodziny w Suchożebrach, prawdopodobnie adresatów tych kartek.
Pozdrawiam
Anna Kosieradzka
Pozdrawiam
Anna Kosieradzka
-
Re: Korespondencja: Kosieradzkich, Samborskich i Pogorzelskich
Czy można poprosić o Pogorzelskich :)
Mój email: kp(at)hot.pl
Pozdrawiam
Krzysztof Pogorzelski
Mój email: kp(at)hot.pl
Pozdrawiam