UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Family Tree Builder - MyHeritage
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 161
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 4 razy
- Kontakt:
Family Tree Builder - MyHeritage
Witam,
już pisałem na temat tego programu na GENPOL'u,
ale chyba warto go przypomnieć.
Całkowicie darmowy program o bardzo dużej funkcjonalności.
Odczytuje oczywiście format GEDCOM.
Do pobrania tu:
http://www.myheritage.pl/family-tree-builder
Jedyne co trzeba to zarejestrować się na stronach MyHeritage
bez konieczności podawania wszystkich danych.
Pozdrawiam
Rafał Jakieła
już pisałem na temat tego programu na GENPOL'u,
ale chyba warto go przypomnieć.
Całkowicie darmowy program o bardzo dużej funkcjonalności.
Odczytuje oczywiście format GEDCOM.
Do pobrania tu:
http://www.myheritage.pl/family-tree-builder
Jedyne co trzeba to zarejestrować się na stronach MyHeritage
bez konieczności podawania wszystkich danych.
Pozdrawiam
Rafał Jakieła
-
- Podziękował/a: 13 razy
- Podziękowano: 15 razy
- Kontakt:
Sam program jest całkiem przyzwoity, jeśli ma się zamiar pracować tylko na własnym komputerze. Gorzej już jest jednak ze współpracą z portalem 'MyHeritage', a takie jest założenie tworców. Ale to nie wada programu FTB ale samego portalu.
Pozdrawiam
Wojciech Gracz
Pozdrawiam
Wojciech Gracz
Pozdrawiam, Wojtek
-------------------------
https://wojciechgracz.pl
Taki już los poszukiwaczy, zanim się znajdzie grudkę złota, trzeba przesiać tony piasku.
Taki już los poszukiwaczy, zanim się znajdzie grudkę złota, trzeba przesiać tony piasku.
-
- Podziękował/a: 22 razy
- Podziękowano: 1 raz
Re: Family Tree Builder - MyHeritage
Miłoszu,
faktycznie,program jest bardzo ciekawy,oraz funkcjonalny.Jest
darmowy,ale tylko w wersji podstawowej-szkoda.Przez to są ograniczone możliwości.Przykładowo nie masz rozpoznawania twarzy,
ograniczona ilość osób w drzewie,oraz ilość członków,która może
się zarejestrować na stronie.
Pozdrawiam
Roman Przybyłowicz
faktycznie,program jest bardzo ciekawy,oraz funkcjonalny.Jest
darmowy,ale tylko w wersji podstawowej-szkoda.Przez to są ograniczone możliwości.Przykładowo nie masz rozpoznawania twarzy,
ograniczona ilość osób w drzewie,oraz ilość członków,która może
się zarejestrować na stronie.
Pozdrawiam
Roman Przybyłowicz
Roman Przybyłowicz
Witam
przy imporcie gedcom z Paf5 do family tree builder pojawiają się w nim podwójnie imiona. Można korygować to rekord po rekordzie, ale jak uniknąć takiej sytuacji generalnie.
pozdrawiam
J.Dejna
przy imporcie gedcom z Paf5 do family tree builder pojawiają się w nim podwójnie imiona. Można korygować to rekord po rekordzie, ale jak uniknąć takiej sytuacji generalnie.
pozdrawiam
J.Dejna
-
- Podziękował/a: 77 razy
- Podziękowano: 20 razy
Witam
Czy program Family Tree Bulider, który można pobrać ze strony MyHeritagema, posiada możliwość tworzenia plików do umieszczenia w interenecie, w formacie html ?
Pozdrawiam
Maria
Czy program Family Tree Bulider, który można pobrać ze strony MyHeritagema, posiada możliwość tworzenia plików do umieszczenia w interenecie, w formacie html ?
Pozdrawiam
Maria
Ostatnio zmieniony pt cze 20, 2008 4:30 pm przez MariaŁopaciuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Maria Łopaciuk
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
-
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 2 razy
Mam pytanie odnośnie tego programu. Wygenerowałem raport książkowy dla rodziny. Niestety, jest w języku angielskim bez polskich znaków. Wersję programu pobrałem ze strony internetowej. Czy w pełnej wersji (płatnej) ten raport jest już po polsku z polskimi znakami?
Andrzej Dobkiewicz
Świdnica
Nazwiska w mojej genealogii: Dobkiewicz (Litwa, Łotwa), Wudniak (Kujawy, Berlin), Thulie, Horski i Gerczak (Busk i Lwów), Stankiewicz (Litwa), Kólczyński (Kujawy), Justyniak, Cebula i Żmija (krakowskie).
Świdnica
Nazwiska w mojej genealogii: Dobkiewicz (Litwa, Łotwa), Wudniak (Kujawy, Berlin), Thulie, Horski i Gerczak (Busk i Lwów), Stankiewicz (Litwa), Kólczyński (Kujawy), Justyniak, Cebula i Żmija (krakowskie).
-
- Podziękował/a: 13 razy
- Podziękowano: 15 razy
- Kontakt:
Moim zdaniem jest tylko jedna wersja programu i jest ona bezpłatna. Niestety raport książkowy jest faktycznie tylko w jezyku angielskim. Płatne jest tylko użytkowanie platformy internetowej MyHeritage dla profilu powyżej 1000 osób (lub powyżej 15 uzytkowników lub pow. 250MB)Andrzej 1966 pisze: Czy w pełnej wersji (płatnej) ten raport jest już po polsku z polskimi znakami?
Pozdrawiam
Wojtek
Pozdrawiam, Wojtek
-
- Podziękował/a: 56 razy
- Podziękowano: 34 razy
- Kontakt:
Wersja programu faktycznie jest tylko jedna, natomiast co do raportu książkowego to są dwie wersje - darmowa mocno ograniczona i pełna ze wszystkimi bajerami. Niestety co do wyboru języka to polskiego nie ma wśród nich, są natomiast (cytat dosłowny) - Catalan, English (US/UK), Danish, Dutch, French, German, Italian, Norwegian, Portuguese (European/Brazilian), Spanish, and Swedish.
Pełne info o raporcie książkowym - http://www.tcgr.bufton.org/tcgrftb.htm
Pełne info o raporcie książkowym - http://www.tcgr.bufton.org/tcgrftb.htm
Pozdrowienia
Krystian
Krystian
-
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 2 razy
Dzięki za odpowiedź
Andrzej Dobkiewicz
Świdnica
Świdnica
-
Witam!
A może,ktoś się orientuję,czy raport książkowy będzie kiedyś w języku polskim.Do kogo
napisać z tym zapytaniem i na jaki adres?
Pozdrawiam
Roman Przybyłowicz
A może,ktoś się orientuję,czy raport książkowy będzie kiedyś w języku polskim.Do kogo
napisać z tym zapytaniem i na jaki adres?
Pozdrawiam
Roman Przybyłowicz
Roman Przybyłowicz
-
- Podziękował/a: 56 razy
- Podziękowano: 34 razy
- Kontakt:
Tego czy będzie polska wersja niestety nie znalazłem na stronie producenta. A adres mailowy do producenta jest udostępniany wraz z programem, nie publikują go na stronie internetowej ze względów bezpieczeństwa (jakich dokładnie i dlaczego - tego nie napisali). Poza tymi niedogodnościami (głównie językowymi - ja na razie posługuję się wersją angielską) raport uważam za jeden z ciekawszych (i to w wersji free, ciekawe jak to wygląda w wersji pełnej)
Pozdrowienia
Krystian
Krystian
-
- Podziękowano: 3 razy
- Kontakt:
Nie wiem dokładnie jak wygląda raport z Family Tree Builder, ale jeśli chodzi o raporty narracyjne po polsku, to pozwolę sobie przypomnieć, że tworzenie takich umożliwia mój program Geneabook 
Pozdrawiam
Piotrek

Pozdrawiam
Piotrek
-
Witaj Piotrze!
Czy mógłbyś,coś więcej napisać o Twoim programie o raportach narracyjnych.Czy można
go zastosować do programu Family Tree Builder?
Pozdrawiam
Roman Przybyłowicz
Czy mógłbyś,coś więcej napisać o Twoim programie o raportach narracyjnych.Czy można
go zastosować do programu Family Tree Builder?
Pozdrawiam
Roman Przybyłowicz
Roman Przybyłowicz
-
- Podziękowano: 3 razy
- Kontakt:
Teoretycznie można mój program wykorzystać z każdym innym pozwalającym na eksport do pliku gedcom. Zaraz ściągnę FTB i sprawdzę kompatybilność, ewentualnie dopracuję program tak aby to współgrało ze sobą.
więcej informacji o Geneabook na www.software.skalecki.net
Pozdrawiam
Piotr Skałecki
więcej informacji o Geneabook na www.software.skalecki.net
Pozdrawiam
Piotr Skałecki