UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
PAF
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 298
- Podziękował/a: 77 razy
- Podziękowano: 20 razy
PAF
Witam,
proszę o wskazówki jak dodać przodkowi drugie małżeństwo
proszę o wskazówki jak dodać przodkowi drugie małżeństwo
Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 8:44 pm przez MariaŁopaciuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Maria Łopaciuk
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
-
AUTOR TEMATU - Posty: 298
- Podziękował/a: 77 razy
- Podziękowano: 20 razy
Re: PAF
Wielkie dzięki Grzegorzu ! ! !GrzegorzB pisze:Klikasz prawym przyciskiem na osobę tam masz add spouse (dodaj małżonka), następnie wybierasz czy chcesz wybrać z listy osób czy doddać

Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 8:44 pm przez MariaŁopaciuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Maria Łopaciuk
Klikasz Plik, potem Eksportuj, potem dopilnuj, żeby na dole pod "zaznaczone osoby" podświetlone było "wszystko". Teraz już wystarczy kliknąć "eksport", nazwać plik gedcom, zdecydować, gdzie ma zostać zapisany i gotowe. A jak zaimportować do DG 2 - nie będę się wypowiadać, bo tego programu nie znam...marta123 pisze:Pozwole sobie też zadać pytanie odnośnie paf .Ściągnełam sobie wersje próbną DG 2 czy muszę wpisywać swoje osoby jeszcze raz czy jest możliwość importowania ich z paf do DG 2.Jeśli tak to jak to zrobić ?
Serdecznie pozdrawiam,
Justyna
Szukam:
Sobula - wszędzie
Guzik, Cieślik, Pyciński, Pietruszka, Ozga, Kękuś, Grabarczyk - okolice Krakowa
Szukam:
Sobula - wszędzie
-
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 1 raz
- Kontakt:
Mam mały kłopot
Drzewko ze strony Moi Krewni, dzięki pomocy krewniaków rozrosło się i to bardzo. Wyeksportowałam wszystkie dane w postaci GEDCOM, ale po otwarciu w PAF-5 na pierwszym miejscu (nie wiem jak to inaczej napisać) wyświetla się bratanica mojego pradziadka i od niej odchodzą jej gałęzie
A ja bym chciała, żebym to JA była osobą początkową w moim drzewku! Czy można pozamieniać nr RIN?

Drzewko ze strony Moi Krewni, dzięki pomocy krewniaków rozrosło się i to bardzo. Wyeksportowałam wszystkie dane w postaci GEDCOM, ale po otwarciu w PAF-5 na pierwszym miejscu (nie wiem jak to inaczej napisać) wyświetla się bratanica mojego pradziadka i od niej odchodzą jej gałęzie

pozdrawiam
Magda Koffnyt
Magda Koffnyt
Można - trzeba wprowadzić wszystko od nowakufferka pisze:Czy można pozamieniać nr RIN?

A więc: klikasz narzędzia -> właściwości -> plik i "widzisz RIN osoby początkowej w otwartym pliku". Kliknij "Użyj" i ustaw odpowiedni numer. Od tej pory powinnaś zawsze być jako pierwsza

Pozdrawiam,
Justyna
Szukam:
Sobula - wszędzie
Szukam:
Sobula - wszędzie
Mam problem z exportem pliku GEDCOM z PAF-a ,nie potrafię zapisać go we własnym komuterze ?
. NIe pojawia się tabelka w której mam wpisać pole Name i pole Adres ? Od razu jest okno do zapisu na dysku ? Czy powodem może być brak podłączenia drukarki ..( obecnie drukarka podłączona jest do innego komputera) .

Pozdrawiam Joanna Thorz
Poszukiwani; Przerwa, Piękny, Rosa( Wielkopolska) ,Thorz, Kraczla ( G.Śląsk)
Asiu!Joanna52 pisze:Mam problem z exportem pliku GEDCOM z PAF-a ,nie potrafię zapisać go we własnym komuterze ?. NIe pojawia się tabelka w której mam wpisać pole Name i pole Adres ? Od razu jest okno do zapisu na dysku ? Czy powodem może być brak podłączenia drukarki ..( obecnie drukarka podłączona jest do innego komputera) .
Przyznam, że nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi - zapewne dlatego, że jestem samoukiem amatorem i w teorii jestem kiepska...

U mnie przy eksporcie otwiera się okienko "eksport", gdzie należy zaznaczyć co konkretnie i do czego chcę wyeksportować, potem jak kliknę "eksport", pojawia się okienko z "eksport pliku gedcom jako" i tu należy nazwać plik i podać miejsce na dysku, gdzie chcę gedcom zapisać. Nic o żadnym imieniu i adresie się nie pojawia...

Chyba nie bardzo pomogłam...

Pozdrawiam,
Justyna
Szukam:
Sobula - wszędzie
Szukam:
Sobula - wszędzie
Dziękuję za oferowaną pomoc, już wszysko jest OK .Przyjechał syn 'poklikał' i poszło gładko .Co robiłam źle ? 

Pozdrawiam Joanna Thorz
-
- Podziękował/a: 2 razy
Witam,
mam pytanie do użytkowników PAF-a.
Czy można w obrębie rodziny ustawić kolenośc dzieci w/g daty urodzenia od najstarszego do najmłodszego?
Jak na razie to sa wymieniane w kolejości dodawania....
Czy można to zmienić
Pozdrawiam
Darek

mam pytanie do użytkowników PAF-a.
Czy można w obrębie rodziny ustawić kolenośc dzieci w/g daty urodzenia od najstarszego do najmłodszego?
Jak na razie to sa wymieniane w kolejości dodawania....

Czy można to zmienić

Pozdrawiam
Darek
Przybył - parafie: Tulce, Kórnik, Kleszczewo powiat śremski: Robakowo, Dachowa, Krzyżowniki, Skrzynki, Dziećmierowo, Kórnik, Poznań,
Lange- parafia Głuszyna: Wiórek, Babki, Rogalinek, Poznań
inne nazwiska Aumuller, Pieszyk, Zembski, Woźny
-
- Podziękował/a: 20 razy
- Podziękowano: 29 razy
Przycisk edytuj i porządkuj dzieci, na dole w okienku "porządek".
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Krzysztof Bartosik
Szukam: Alama, Ludwiczak, Płomiński, Blada, Olejnik, Turlejski, Chmielewski.
Miejsowości: Kamieńsk, Barczkowice, Pytowice, Koźniewice, Kurzymąka, Piła Ruszczyńska, Gomunice, Kletnia, Świerczyńsko, Rozprza, Borszewice
Szukam: Alama, Ludwiczak, Płomiński, Blada, Olejnik, Turlejski, Chmielewski.
Miejsowości: Kamieńsk, Barczkowice, Pytowice, Koźniewice, Kurzymąka, Piła Ruszczyńska, Gomunice, Kletnia, Świerczyńsko, Rozprza, Borszewice
-
- Podziękował/a: 2 razy
Donata, Krzysztof,
dziękuje za podpowiedź
dziękuje za podpowiedź
Przybył - parafie: Tulce, Kórnik, Kleszczewo powiat śremski: Robakowo, Dachowa, Krzyżowniki, Skrzynki, Dziećmierowo, Kórnik, Poznań,
-
- Podziękował/a: 17 razy
Witam
Muszę na nowo zainstalować w komputerze PAF.
Czy ktoś może mi podać z jakiej strony mogę ściągnąć spolszczenie programu.
Ta ,którą znałam wcześniej / tłumaczenie Pawła Szybiaka/ nie działa
Muszę na nowo zainstalować w komputerze PAF.
Czy ktoś może mi podać z jakiej strony mogę ściągnąć spolszczenie programu.
Ta ,którą znałam wcześniej / tłumaczenie Pawła Szybiaka/ nie działa
Pozdrawiam
Beata
Bogucki,Budziszewski,Bujko,Darka,Dzik,Gałązka,Gołota,Gwiazda,Kierzkowski,Kluczyński,Klusek,Kłopotowski,Kozieło,
Lenartowicz,Marciniak,Mazurek,Nowotka,Orłowski,Panecki,Skierkowski,Stepowicz,Subacz,Szczepanik,Śliski,Tumiński / Tuliński
Beata
Bogucki,Budziszewski,Bujko,Darka,Dzik,Gałązka,Gołota,Gwiazda,Kierzkowski,Kluczyński,Klusek,Kłopotowski,Kozieło,
Lenartowicz,Marciniak,Mazurek,Nowotka,Orłowski,Panecki,Skierkowski,Stepowicz,Subacz,Szczepanik,Śliski,Tumiński / Tuliński