Rusz! Z ciekawości i dla potomychwuja pisze:Co do zasadniczego problemu - ponieważ zdarza sie to prawdopodobnie tylko mnie i to tylko przy otwieraniu zapisanych sesji, to dopóki ktoś mi nie zgłosi problemu , to chyba nic nie będę ruszał.

Moderator: Moderatorzy
Rusz! Z ciekawości i dla potomychwuja pisze:Co do zasadniczego problemu - ponieważ zdarza sie to prawdopodobnie tylko mnie i to tylko przy otwieraniu zapisanych sesji, to dopóki ktoś mi nie zgłosi problemu , to chyba nic nie będę ruszał.
No już dobrze, dobrze.wicy pisze:Rusz!
Ja używam Opery ale tej pod Windowsa i nigdy z czymś takim się nie spotkałem. Być może to specyfika Opery Linuksowej.wicy pisze:Rusz! Z ciekawości i dla potomychwuja pisze:Co do zasadniczego problemu - ponieważ zdarza sie to prawdopodobnie tylko mnie i to tylko przy otwieraniu zapisanych sesji, to dopóki ktoś mi nie zgłosi problemu , to chyba nic nie będę ruszał.Być może to problem widoczny w Operze (nie mam), więc jeśli ktoś będzie z niej korzystał może mieć podobne niespodzianki.
Jednak nie. Otwarcie zapisanej sesjii w Operze skutkuje tym samym błędem co poprzednio. Spróbuję zamienićwooc pisze: Tak więc, jeśli to przypuszczenie jest słuszne, problem zniknie w 1.2.6 (tuż przed Świętami).....
Kod: Zaznacz cały
<meta charset="UTF-8">
<meta charset="UTF-8" />
Trzeba szukać źródła błędu dalej. Jaka wersja Opery?wuja pisze:Jednak nie. Otwarcie zapisanej sesjii w Operze skutkuje tym samym błędem co poprzednio.
Jest to błąd w webtrees. Już zgłoszony jednak jeszcze nie naprawiony.andrzejg pisze:Pytanie mam odnośnie działania poczty w Webtrees. ... Problem tylko u mnie czy tez wina skryptu ?
Sprawdzone na: Opera, Chrome, Mozilla Firefox
wooc pisze: Trzeba szukać źródła błędu dalej. Jaka wersja Opery?
Wersja
11.60
Kompilacja
1185
Platforma
Linux
System
i686, 2.6.37.6-0.9-desktop
Identyfikacja przeglądarki
Opera/9.80 (X11; Linux i686; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.60
<meta charset="UTF-8">
<meta charset="UTF-8" />
Odwiedzając Twoją stronę nie mam żadnych problemów z przewijaniem drzewa.rrafaell pisze:Mam wersję 1.2.6. Mam problem z interaktywnym drzewem. Gdy kliknę w tę opcję, to pokaże się część drzewa, ale bez możliwości "przewijania". W wersji 1.2.4 było OK.
Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Session_Exception'
Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Session_Exception' with message 'Zend_Session is currently marked as read-only.' in /home/users/.../public_html/krewni/library/Zend/Session/Namespace.php:322 Stack trace: #0 /home/users/.../public_html/krewni/login.php(73): Zend_Session_Namespace->__set('locale', 'pl') #1 {main} thrown in /home/users/.../public_html/krewni/library/Zend/Session/Namespace.php on line 322
Czy masz jakieś niestandardowe moduły zainstalowane?wuja pisze:Bug #901076jest podobno rozwiązany w 1.2.6.Kod: Zaznacz cały
Zdarzyło mi się dwukrotnie wczoraj i dzisiaj podczas logowania
Nie, wyczyściłem folder na serwerze i rozpakowaną wersję 1.2.6 skopiowałem na serwer (pomniejszoną o zbędne pliki językowe)wooc pisze:Czy masz jakieś niestandardowe moduły zainstalowane?
Nie znam się, ale na czuja widzę (zważywszy na wcześniejsze problemy), że masz notoryczne problemy z obsługą sesji pod Operą.wuja pisze:Bug #901076jest podobno rozwiązany w 1.2.6.Kod: Zaznacz cały
Zdarzyło mi się dwukrotnie wczoraj i dzisiaj podczas logowania:Kod: Zaznacz cały
Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Session_Exception' with message 'Zend_Session is currently marked as read-only.' in /home/users/.../public_html/krewni/library/Zend/Session/Namespace.php:322 Stack trace: #0 /home/users/.../public_html/krewni/login.php(73): Zend_Session_Namespace->__set('locale', 'pl') #1 {main} thrown in /home/users/.../public_html/krewni/library/Zend/Session/Namespace.php on line 322