UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Zapiski na pudełku forumowym

Luźne dyskusje na każdy temat (prawie nie moderowane)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
kion
Podziękował/a: 2 razy
Podziękowano: 12 razy
Kontakt:

Zapiski na pudełku forumowym

Post autor: kion » sob sty 14, 2012 8:11 am

Był czas kiedy Kion wspoltworzyl to forum. Dawien dawna to bylo i mily to byl czas, choc obleczony w przerozne wahania nastrojow zyciowych. A jednak wracam tu ostatnio, bo wiele to osob poznalem bliskich mi, serdecznych :)

Kion zeni sie teraz i zamyka pewien rozdzial swojej wlasnej genealogii, burzliwej, acz niepowtarzalnej. Kiedys ostanie sie, wszystek owych przygod zyciowych opisany w ksiazce, ktora ma sie w swojej edycji ku koncowi. I zarowno forgen, jak i genpol beda mialy tam swoje miejsce. I wiele osob zwiazanych z tymi portalami znajdzie swoje miejsce w tej amatorskiej zapewne, ale nader zyciowo szczerej historii- dla niektorych wspominek ledwie (nie pogniewajcie sie), dla niektorych znajdzie sie i rozdzial, dwa. Czasem malostka sie wydaje, acz nie jest, jak male forum i grupa ludzi moze zmienic zycie jednostki. Uwiezcie mi, historie budowane dzieki Tomkowi, Waldkowi, Witkowi i innym sa warte ogarka i kawalka piora.

A tymczasem zaglebiajmy sie w przeszlosc. Nie zapominajac przy tym, ze i my kiedys bedziemy przodkami. I czym wiecej czasu poswiecimy na spisanie wlasnych, niepowtarzalnych wspomnien, tym wieksza "frajde" beda mialy nasze prawnuki ze "swojego pradziadka/prababci". Tworzmy "geneo", po to przeciez sie tym pasjonujemy :)

Jednoczesnie publicznie dziekuje Włodkowi i Tomkowi za pomoc, ktora mi kiedys udzielili. Dzieki nim moje skromne ja wciaz buduje zycie i zawdzieczam Im szczegol, ze jestem i wciaz moge spisywac pasjonujaca historie swojego zycia dla swoich dzieci i wnukow :)
"Chaos to partytura będąca zapisem rzeczywistości"

Awatar użytkownika

Bozenna
Podziękował/a: 70 razy
Podziękowano: 169 razy

Re: Zapiski na pudełku forumowym

Post autor: Bozenna » sob sty 14, 2012 10:14 am

Dzien Dobry Maciek :lol: ,
Zdjecie w profilu zmienione, ale styl ten sam.
Witaj kolego z dawnych i wesolych dni.
Zostan z nami,
Bozenna
"moja bieda" - Księgi metrykalne 4-ego Pułku Strzelców Pieszych 1820 -1832, Twierdza Zamość, kapelan Kajetan Strasz - gdzie ?

Awatar użytkownika

Krzysztof Rondo
Podziękowano: 165 razy

Post autor: Krzysztof Rondo » sob sty 14, 2012 2:11 pm

Macieju, cieszę się bardzo, że znowu jesteś z nami, brakowało tu ciebie.
A przy okazji ożenku, przyjmij me najszczersze życzenia długich lat wspólnego pożycia i... licznego potomstwa.
Krzysztof

Awatar użytkownika

Iwona-Irena
Podziękował/a: 40 razy
Podziękowano: 18 razy
Kontakt:

Post autor: Iwona-Irena » sob sty 14, 2012 10:40 pm

Nareszcie jesteś! Wszystkiego naj,naj ...
Pozdrawiam Iwona Łaptaszyńska.

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
kion
Podziękowano: 12 razy
Kontakt:

Post autor: kion » pn sty 16, 2012 11:46 am

Dziękuję za miłe słowa. To miłe, że ktoś tu jeszcze pamięta o mnie :)
"Chaos to partytura będąca zapisem rzeczywistości"

Awatar użytkownika

Święcicki_Józef
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Święcicki_Józef » wt sty 17, 2012 5:49 pm

Ja nie tylko pamiętam ale i często wspominam. Wszak dzięki Tobie i Twojej prośbie po raz pierwszy w życiu przekroczyłem progi AD we Włocławku. A potem to już samo poleciało...
Miło żeś znów aktywny.
No i wszystkiego Naaaaj na nowej drodze...
Z pozdrowieniami
Józef Święcicki

Szukam/mam: Święcicki oraz Dobrzański, Gromadzki, Kalinowski, Nakonowski, Rosiński, Sowiński, Szlejter i inne...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”