Witam!
Jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja z księgami z Andrychowa? Pytam, bo okazało się, że mój pradziadek, co do którego domniemywałem, że urodził się gdzieś na Kresach, okazuje się, że pochodził właśnie z Andrychowa (rocznik 1862). Ciekaw jestem czy miał jakieś rodzeństwo i co się stało z jego rodzicami. Aby się jednak tego dowiedzieć, nieodzowne są księgi i dostęp do nich, stąd też moje pytanie - czy sytuacja od zeszłego roku legła zmianie?
Pozdrawiam
Krystian
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Brak danych o pow. wadowickim w bazie "Pradziada"
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 44 razy
- Podziękowano: 41 razy
Re: Brak danych o pow. wadowickim w bazie "Pradziada"
O ile wiem jeszcze się nic nie zmieniło. Z tak młodymi księgami jeśli znasz +/- datę to nie powinno być problemu ale o regularnym przeglądnięciu strona po stronie, zapomnij.
Andrzej
Andrzej
Parafrazując: Śpieszmy się pytać ludzi, tak szybko odchodzą
-
- Podziękował/a: 56 razy
- Podziękowano: 34 razy
- Kontakt:
To fatalna wiadomość - bo akurat jedyną datą, którą znam jest data urodzenia pradziadka, a reszty nie znam i nie mogę ich określić nawet +/- . No chyba, że +/- 50 lat 

Pozdrowienia
Krystian
Krystian
-
Dzień dobry,Wielebnowski pisze:Jeżeli chodzi o Żywiec ,księgi są w parafii od 1662r.
Dostęp jest o tyle utrudniony bo kancelaria jest czynna codziennie przez 1 godzinę.
W najbliżeszym czasie wybieram się do Żywca ,jesli masz jakieś potrzeby pisz na PW.
Nie wiem czy temat jest jeszcze aktualny, ale będę wdzięczna jak ktoś z Państwa był i opisze doświadczenia z Archiwum Parafii Żywieckiej.
W tej chwili ze względu na malutkiego syna nie mogę sobie pozwolić na dłuższe podróże, a tak się akurat składa że spora część mojej rodziny pochodzi właśnie stamtąd.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje,
Michalina
Pozdrawiam,
Michalina
Poszukuję: Wileńszczyzna-Hawdurowicz, Biełous, par. Maniowy - Bańka, Oleksy, Babiak, Krężel, par. Żywiec - Szczerbiński, Jeziorski, Szczygliński, par. Kałusz - Pasternak, Fediów, par. Krzcięcice - Zubek, Musiał, Pietrzyk
Michalina
Poszukuję: Wileńszczyzna-Hawdurowicz, Biełous, par. Maniowy - Bańka, Oleksy, Babiak, Krężel, par. Żywiec - Szczerbiński, Jeziorski, Szczygliński, par. Kałusz - Pasternak, Fediów, par. Krzcięcice - Zubek, Musiał, Pietrzyk