Witam,
chciałem prosić o pomoc w dotarciu do etymologii nazwiska Łysik i określić skąd moja rodzina dokładnie pochodzi.
Pozdrawiam,
Kamil Łysik
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Łysik
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 3
Re: Łysik
Witam,
dziękuję za odpowiedź, co oznacza 1720 czy pierwszy raz pojawiło się wtedy to nazwisko?
Pozdrawiam,
Kamil Łysik
dziękuję za odpowiedź, co oznacza 1720 czy pierwszy raz pojawiło się wtedy to nazwisko?
Pozdrawiam,
Kamil Łysik
-
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 14 razy
Re: Łysik
Witaj Kamil!
Jak wspomniałem Tobie wcześniej, teraz Twoja rola aby dotrzeć do metrykalii swego rodu i poprzez miejsca pobytu poszczególnych przodków ustalić skąd Twój ród pochodzi. Nie jest to sprawa na jeden tydzień ani rok. Nieraz ciągnie się latami. Genealog to człek cierpliwy. Powodzenia w poszukiwaniach.
Edek
Jak wspomniałem Tobie wcześniej, teraz Twoja rola aby dotrzeć do metrykalii swego rodu i poprzez miejsca pobytu poszczególnych przodków ustalić skąd Twój ród pochodzi. Nie jest to sprawa na jeden tydzień ani rok. Nieraz ciągnie się latami. Genealog to człek cierpliwy. Powodzenia w poszukiwaniach.
Edek