UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Prosba - Cmentarz Powazki w Warszawie
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 458
- Podziękował/a: 27 razy
- Podziękowano: 20 razy
Prosba - Cmentarz Powazki w Warszawie
Witam - kopiuje tutaj tresc mojego postu z innego dzialu, powinnam napisac tutaj
za pierwszym razem.
Mojej babci bratowa pochowana jest na Powazkach, Maria Tymkowska, kwatera 145-4. 5497
Zmarla 1981, czerwiec.
Czy bylby ktos uprzejmy i sprawdzil przy okazji czy grob istnieje, czy jest prolongowany, czy jest zadbany ? Bardzo prosze o fotki. Jesli nie bedzie mozna sprawdzic czy jest prolongowany to nie ma problemu, napisze list do zarzadu cmentarza. Najwazniejsze dla mnie sa fotki.
Dziekuje bardzo, bardzo i pozdrawiam.
za pierwszym razem.
Mojej babci bratowa pochowana jest na Powazkach, Maria Tymkowska, kwatera 145-4. 5497
Zmarla 1981, czerwiec.
Czy bylby ktos uprzejmy i sprawdzil przy okazji czy grob istnieje, czy jest prolongowany, czy jest zadbany ? Bardzo prosze o fotki. Jesli nie bedzie mozna sprawdzic czy jest prolongowany to nie ma problemu, napisze list do zarzadu cmentarza. Najwazniejsze dla mnie sa fotki.
Dziekuje bardzo, bardzo i pozdrawiam.
Pozdrowienia Hania
Poszukuje nazwiska Thiem, Thieme, Timme oraz starego zegara reki Niezielinskiego ze Zbaszynia
Poszukuje nazwiska Thiem, Thieme, Timme oraz starego zegara reki Niezielinskiego ze Zbaszynia
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
Re: Prosba - Cmentarz Powazki w Warszawie
Haniu, byłam dziś na Powązkach, ale nie znalazłam żadnej tablicy z tym nazwiskiem. Jest kilka grobów w tym rzędzie, niektóre nawet zadbane, na których nie ma tablic. Musisz chyba napisać do administracji i zapytać o grób.
Chyba, że chodziło Ci o Powązki d. wojskowe, tam nie byłam.
Chyba, że chodziło Ci o Powązki d. wojskowe, tam nie byłam.
Pozdrawiam
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
Maria
-
Witam Mario -
Dziekuje serdecznie, ze pojechalas na cmentarz i obeszlas teren gdzie powinien byc grob.
Otoz otrzymalam taka informacje z Warszawy od pani, ktora zajmuje sie nekrologami warszawskimi i pochowanymi na Powazkach. Poinformowala mnie, ze dane, ktore otrzymalam pochodza
z inskrypcji nagrobnej. Niestety nie wiem kiedy ta inskrypcja byla spisana, moze pare lat temu a dzis juz grobu nie ma, wszystko jest mozliwe.
Bede musiala napisac do zarzadu cmentarza powazkowskiego i zapytac o sytuacje grobu.
Nie mysle, ze chodzi tutaj o wojskowy, choc glowy nie dam sobie uciac.
Mario jeszcze raz dziekuje
slicznie.
Pozdrowienia
Dziekuje serdecznie, ze pojechalas na cmentarz i obeszlas teren gdzie powinien byc grob.
Otoz otrzymalam taka informacje z Warszawy od pani, ktora zajmuje sie nekrologami warszawskimi i pochowanymi na Powazkach. Poinformowala mnie, ze dane, ktore otrzymalam pochodza
z inskrypcji nagrobnej. Niestety nie wiem kiedy ta inskrypcja byla spisana, moze pare lat temu a dzis juz grobu nie ma, wszystko jest mozliwe.
Bede musiala napisac do zarzadu cmentarza powazkowskiego i zapytac o sytuacje grobu.
Nie mysle, ze chodzi tutaj o wojskowy, choc glowy nie dam sobie uciac.
Mario jeszcze raz dziekuje

Pozdrowienia
Pozdrowienia Hania
-
Haniu, moja zasługa nie jest aż tak wielka, zbliża się 1 sierpnia i byłam zapalić świeczki na grobie rodzinnym. Ale obeszłam całą Twoją kwaterę.
Widocznie miałaś pecha, bo dla większości zanotowanych grobów serwis nekrologi warszawskie ma zdjęcia zrobione. Ja od nich dostałam kilka zdjęć, które mi ułatwiły poszukiwania.
Widocznie miałaś pecha, bo dla większości zanotowanych grobów serwis nekrologi warszawskie ma zdjęcia zrobione. Ja od nich dostałam kilka zdjęć, które mi ułatwiły poszukiwania.
Pozdrawiam
Maria
Maria
-
Witam Mario - skontaktowalam sie jeszcze raz z ta pania z Warszawy i przyslala mi fotke tego
grobu robiona w 2010, napisala, ze jesli teraz nie ma tego nagrobka to moze rodzina zmienila, co moim zdaniem mogla uczynic bo nagrobek byl w 2010 roku w nie najlepszym stanie /fotka/.
Mario, mam wielka prosbe ponownie, jesli bedziesz tam to prosze rozgladnij sie za grobem gdzie beda nazwiska, Tymkowska, Hejna, Mojzykiewicz, Tomaszewska bo takie nazwiska sa na tablicy nagrobnej ze zdjecia, ktore otrzymalam. Jesli zmienili nagrobek to moze tylko zostawili nazwisko Tomaszewsk Stanislawa i Edmund.
Dziekuje bardzo i pozdrawiam.
grobu robiona w 2010, napisala, ze jesli teraz nie ma tego nagrobka to moze rodzina zmienila, co moim zdaniem mogla uczynic bo nagrobek byl w 2010 roku w nie najlepszym stanie /fotka/.
Mario, mam wielka prosbe ponownie, jesli bedziesz tam to prosze rozgladnij sie za grobem gdzie beda nazwiska, Tymkowska, Hejna, Mojzykiewicz, Tomaszewska bo takie nazwiska sa na tablicy nagrobnej ze zdjecia, ktore otrzymalam. Jesli zmienili nagrobek to moze tylko zostawili nazwisko Tomaszewsk Stanislawa i Edmund.
Dziekuje bardzo i pozdrawiam.
Pozdrowienia Hania
-
Oczywiście, tam niedaleko są moi bliscy pochowani, więc bywam tam dosyć często.
Wysłałam Ci prywatną wiadomość
Wysłałam Ci prywatną wiadomość
Pozdrawiam
Maria
Maria
-
Haniu, sprawdź pocztę, znalazłam. Zdjęcie bardzo pomogło 

Pozdrawiam
Maria
Maria
-
Mario jestes Wielka !!!
Serdecznie Tobie dziekuje za piekne fotki a przedewszystkim za to,
ze pojechalas jeszcze raz i odnalazlas grob.
Jestem Ci wielce zobowiazana.
Pozdrawiam serdecznie

ze pojechalas jeszcze raz i odnalazlas grob.
Jestem Ci wielce zobowiazana.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrowienia Hania
-
Mario -
Wielkie DZIEKI za Twoja pomoc
Dziekuje bardzo, ze nie zapomnialas o mojej prosbie i pojechalas zostawic liscik na grobie i do tego jeszcze dostalam super fotke grobu w snieznej szacie.
Jestes Solidna Firma
Pozdrawiam serdecznie
Wielkie DZIEKI za Twoja pomoc

Dziekuje bardzo, ze nie zapomnialas o mojej prosbie i pojechalas zostawic liscik na grobie i do tego jeszcze dostalam super fotke grobu w snieznej szacie.
Jestes Solidna Firma

Pozdrawiam serdecznie

Pozdrowienia Hania