UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Strona o mojej rodzinie - czyli rodzina Godos
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 94
- Podziękował/a: 1 raz
- Podziękowano: 1 raz
- Kontakt:
Strona o mojej rodzinie - czyli rodzina Godos
Po wielu latach poszukiwań i badań przeszłości rodziny, postanowiłem to wszystko, co wiem uporządkować. Wynikiem tego jest strona o mojej rodzinie http://www.rodzina-godos.pl. Zawiera ona informacje o rodzinie, księstwie łowieckim i wszystkim co dotyczy historii i dziejów rodziny. Zapraszam do zerknięcie i proszę o wszelkie możliwe uwagi. Każde dobre słowo, nawet krytyczne jest mile widziane 

Jacek Godos
W kręgu zainteresowań nazwisko Godos / Godosz w całej Polsce
-
- Podziękowano: 8 razy
- Kontakt:
Re: Strona o mojej rodzinie - czyli rodzina Godos
Na stronie w interesujący sposób pokazane jest tło historyczne. To mi się bardzo podoba, bo ludzie nabierają więcej autentyzmu. Nie są jedynie nazwiskami w drzewie genealogicznym. Widać, że w tą część prezentacji włożono sporo pracy.
Jeżeli chodzi o dalsze ulepszanie strony, to być może w niektórych miejscach warto wstawić dodatkowe ilustracje w postaci fragmentów drzewa genealogicznego. Graficzna ilustracja powinna ułatwić odbiór treści.
Moje gratulacje!
Jeżeli chodzi o dalsze ulepszanie strony, to być może w niektórych miejscach warto wstawić dodatkowe ilustracje w postaci fragmentów drzewa genealogicznego. Graficzna ilustracja powinna ułatwić odbiór treści.
Moje gratulacje!
-
- Kontakt:
Zastanawiałem się nad różnymi opcjami prezentacji graficznej gałęzi i linii rodzinnych, ale jak na razie pozostawiłem to dalszym rozmyślaniom
Faktem jest, że taka graficzna prezentacja ułatwia połapanie się w różnych liniach i powiązaniach rodzinnych. Pozostaje jeszcze wybór programu, co też nie jest bez znaczenia
. W każdym razie tę sprawę pozostawiam sobie na moment druku książki o rodzinie.

Jacek Godos
-
- Podziękował/a: 41 razy
- Podziękowano: 2 razy
Gratulacje
Ogrom wykonanej pracy i tak naprawdę tylko Ty najlepiej wiesz ile zgromadzenie tak szczegółowych danych zajęło czasu.Najważniejsze,że Ty jesteś zadowolony.Braki danych mamy wszyscy, bez względy na poszukiwany czas.
Wybór prezentacji,grafiki itd.,to indywidualna sprawa- ilu ludzi tyle pomysłów.
Każdy ma prawo do własnej prezentacji,więc najbardziej zgodne z własną wizją.
Życzę szybkiego wydrukowania książki i zasłużonej satysfakcji.
Pozdrawiam
Róża
Ogrom wykonanej pracy i tak naprawdę tylko Ty najlepiej wiesz ile zgromadzenie tak szczegółowych danych zajęło czasu.Najważniejsze,że Ty jesteś zadowolony.Braki danych mamy wszyscy, bez względy na poszukiwany czas.
Wybór prezentacji,grafiki itd.,to indywidualna sprawa- ilu ludzi tyle pomysłów.
Każdy ma prawo do własnej prezentacji,więc najbardziej zgodne z własną wizją.
Życzę szybkiego wydrukowania książki i zasłużonej satysfakcji.
Pozdrawiam
Róża
-
- Kontakt:
Dziękuję za dobre słowa. Strona nadal się rozwija bo opracowuję kolejne linie i je zamieszczam. Mam nadzieję, że dla "księżaków", szczególnie z okoli Łyszkowic będzie to ciekawe źródło informacji.
Jacek Godos