Witam Państwa !
Od kilku lat korzystam z informacji Ancestry. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że zarówno w tym roku jak i poprzednim, niektórych stron, na których były dane o mojej rodzinie, nie ma !! Dotyczy to głównie Censusów z 1910 r. i 1920. Również z 1940. Pisałam w tej sprawie do Ancestry, ale Ancestry zastosowała metodę "spychową" i skierowała mnie do Sztokholmu. Tam również pisałam, bo się po prostu uparłam; zapłaciłam przecież pieniądze i nie mam żadnego z tego pożytku. Ci ze Sztokholmu z kolei powiedzieli, że wszystko sprawdzili i nie widzą żadnych przeszkód w korzystaniu przeze mnie z ich bazy. Innymi słowy, wszystko jest ok. A to nieprawda! W marcu 2014 r. kończy mi się wykupiony abonament
W związku z tym, chciałam zapytać , czy komuś z Państwa przytrafiło się coś podobnego ? I co tu dalej z tym począć ? Czas płynie, a ja stoję z poszukiwaniami w miejscu.
Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedź.
Wanda
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Zablokowane strony genealogiczne na Ancestry
Moderator: Moderatorzy