Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1869
Miejscowość: Radziejów
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Tomasz
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Ciepły
Link do zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f5d ... b588f.html
Proszę o przetłumaczenie aktu urodzenia
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Wojtek
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Radziejów-Ciepły-Tomasz-1869
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Re: Radziejów-Ciepły-Tomasz-1869
N 86
Radziejów
Działo się w mieście Radziejewie 17/29 października, 1869 roku o godzinie 10 rano. Stawił się Leopold Ciepły /Leopold Ciepły/ szewc lat 35 mający, w obecności szewca Franciszka Kopkiewicza lat 51 i rymarza Andrzeja Kozłowskiego lat 30 z miasta Radziejewa, i okazał nam dziecię płci męskiej, oświadczając że urodziło się w mieście Radziejewie 10/22 tego miesiąca i roku, z jego prawowitej małżonki Kunegundy z Dębińskich /Kunegundy z Dębińskich/ lat 28 mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym dziś odprawionym dano imię Tomasz /Tomasz/ a rodzicami jego chrzestnymi byli Andrzej Kozłowski i Eleonora Jabkowska. Akt ten niepiśmiennym stawającemu i świadkom przeczytany przez nas tylko podpisany został.
Ksiądz Edward Nażkiewicz ?
Pozdrawiam
Maria
Radziejów
Działo się w mieście Radziejewie 17/29 października, 1869 roku o godzinie 10 rano. Stawił się Leopold Ciepły /Leopold Ciepły/ szewc lat 35 mający, w obecności szewca Franciszka Kopkiewicza lat 51 i rymarza Andrzeja Kozłowskiego lat 30 z miasta Radziejewa, i okazał nam dziecię płci męskiej, oświadczając że urodziło się w mieście Radziejewie 10/22 tego miesiąca i roku, z jego prawowitej małżonki Kunegundy z Dębińskich /Kunegundy z Dębińskich/ lat 28 mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym dziś odprawionym dano imię Tomasz /Tomasz/ a rodzicami jego chrzestnymi byli Andrzej Kozłowski i Eleonora Jabkowska. Akt ten niepiśmiennym stawającemu i świadkom przeczytany przez nas tylko podpisany został.
Ksiądz Edward Nażkiewicz ?
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria