UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Karasiewicz

Sprawy związane z poszukiwaniami za granicą.

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
Lilla
Podziękował/a: 43 razy
Podziękowano: 2 razy

Karasiewicz

Post autor: Lilla » ndz sty 04, 2015 8:26 am

Witam wszystkich w Nowym Roku,
Powtarzam się, ale może ktoś mi pomoże:
Mam Akt zgonu. dwa Akty ślubów ( w Polsce i w Chicago)jednak nie wiem nic więcej o moim pradziadku.
Tzn. Nie mam Aktu urodzenia ( urodził się w Skulsku), nie wiem gdzie przebywał w USA od roku 1920 do roku 1942. Wiem z Aktu zgonu, że w Chicago przebywał 10 lat ( zginął w elewatorze zbożowym w sierpniu 1952 r).Szukam jakichkolwiek informacji o Jego rodzicach i rodzeństwie.

Na pewno byłoby coś w Cenzusach z 1920,1930 i 1940r, ale w jakim mieście szukać, same znaki zapytania ????

Proszę o pomoc, mój pradziadek to Józef M Karasiewicz ur. około 1888-1895 ( w Akcie ślubu w Polsce w 1909r miał 21 lat czyli ur. około 1888r, a w Akcie zgonu w 1952r miał 57 lat czyli ur. około 1895r.
W Akcie ślubu w Polsce syn Józefy, a w Akcie zgonu syn Józefa i Marianny ????

Proszę o pomoc w poszukiwaniach.
Pozdrawiam Lilla

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emigracja”