UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Szukam Biesiadzińskich

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
sławomir b
Podziękował/a: 2 razy

Szukam Biesiadzińskich

Post autor: sławomir b » ndz maja 15, 2016 9:09 pm

Witam.

Poszukuję osób o nazwisku Biesiadziński - ska.
Jeżeli ktoś z kolegów/koleżanek spotkał się z tym nazwiskiem to czekam na wieści.
Moi przodkowie pochodzili z Kujaw, ale nie wykluczone że przeprowadzili się z innej części kraju.
dziękuję i pozdrawiam.
Sławek

RobertF
Podziękowano: 1 raz

Re: Szukam Biesiadzińskich

Post autor: RobertF » pn maja 23, 2016 12:44 pm

Witam,
Mam przodków o podobnym nazwisku Biesiacki/Biesiadzki (różne zapisy tego nazwiska) z terenów okolicznych miasta Łodzi - ustaliłem że jest to rodzina o rodowodzie mieszczańskim i "przywędrowała" na początku XIX wieku do Łodzi z miasta Działoszyce.
Pozdrawiam
Robert

Pijanowska
Podziękował/a: 9 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Pijanowska » pn maja 23, 2016 1:03 pm

Na cmentarzu komunalnym w Wągrowcu znajduje się grób: Jerzy Biesiadziński - 22.04.1943 - 11.12.1985. Może Ci się przyda? Pozdrawiam

AUTOR TEMATU
sławomir b
Podziękował/a: 2 razy

Post autor: sławomir b » sob maja 28, 2016 6:51 pm

Witaj Pijanowska.
Dzięki wielkie za info od Jerzym - mam go w swojej bazie - to bardzo daleki kuzyn. Jestem w stałym kontakcie z jego żoną.
Jerzy przeprowadził się z Włocławka - bo tam jest spora cześć osób o tym nazwisku - ale jeszcze ich nie udało mi się wszystkich połączyć.
Jak spotkasz się z tym nazwiskiem jeszcze w przyszłości to będę wdzięczny za informację.
Pozdrowionka z Bydgoszczy.

Dodano po 12 minutach 27 sekundach:
Cześć RobertF.
Dzięki wielkie za info.
Spotkałem się z tym skrótem nazwiska - ale jeszcze nie połączyłem z moim drzewem - nie wykluczone że moi przodkowie są z tej linii również.
Póki co moi przodkowie byli z Lubania, Włocławka.
Ale dzięki za info.
Jak coś wpadnie Tobie w oko o tych nazwiskach to będę wdzięczny za wiadomość.
Pozdrawiam
Sławek B

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mam wykaz”