Kalendarz Pielgrzymstwa Polskiego z 1840 r. zawiera spis Polaków zamieszkujących w 1839 r. Francję, Szwajcarię i Belgię
http://rcin.org.pl/Content/18478/WA248_ ... vol3-o.pdf
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Spis Polaków mieszkających w 1839 r. we Francji
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękowano: 18 razy
Re: Spis Polaków mieszkających w 1839 r. we Francji
Witam !
Super publikacja !
Od dłuższego czasu poszukuję listy - spisów Polaków , którzy mieszkali we Francji i jeszcze na dodatek tego jeździli do Niemiec do pracy, okres lata 1890-1910?
W internecie może istnieją takie publikację? Niestety jeszcze do nich nie dotarłem
Pozdrawiam
Marek
Super publikacja !
Od dłuższego czasu poszukuję listy - spisów Polaków , którzy mieszkali we Francji i jeszcze na dodatek tego jeździli do Niemiec do pracy, okres lata 1890-1910?
W internecie może istnieją takie publikację? Niestety jeszcze do nich nie dotarłem

Pozdrawiam
Marek
-
AUTOR TEMATU - Posty: 115
- Podziękował/a: 42 razy
- Podziękowano: 2 razy
Re: Spis Polaków mieszkających w 1839 r. we Francji
Witam,
tę publikację znalazłem trochę przypadkowo, warto jednak szukać dalej, bo jak widać - coraz więcej ciekawych rzeczy pojawia się w internecie
Powodzenia !
tę publikację znalazłem trochę przypadkowo, warto jednak szukać dalej, bo jak widać - coraz więcej ciekawych rzeczy pojawia się w internecie

Janusz
Andrasz, Greger, Czarnecki, Wereszczyński, Rudnicki, Ostrowski, Żarczyński, Bielawski, Misky, Runge, Doliński
Andrasz, Greger, Czarnecki, Wereszczyński, Rudnicki, Ostrowski, Żarczyński, Bielawski, Misky, Runge, Doliński