Proszę o tłumaczenie aktu urodzenia:
Rok aktu: 1903
Miejscowość (parafia): Horodnica(parafia Jałowicze)
Imię (dziecka/pana młodego/zmarłego): Maria
Nazwisko (dziecka/pana młodego/zmarłego): Matusiewicz
Link do zdjecia: http://agadd.home.net.pl/metrykalia/436 ... 5_0005.htm
Rodzice dziecka Marceli i Rozalia[/i]
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Jałowicze-Matusiewicz-Maria-1903
Moderator: Moderatorzy
Re: Jałowicze-Matusiewicz-Maria-1903
kolumny:
* napisano Jawiczewskim R.K. - pewnie błąd w nazwie miejsc., R.K. oznacza: rzymskokatolicki ew. Kościół Rosyjski tzn prawosławny...
** tak lub b. podobnie
- Nazwisko ochrzczonego: Maria Matusiewicz
- Nr: 10
- Rachuba urodzonych:
- płeć męska: -
- płeć żeńska: 5
- Data
- urodzenia: 12
- chrztu: 16
- Kiedy, gdzie, kto i kogo, chrzest wylko z wody czy z wszystkimi obrzędami tajemnicy?
16 maja 1903 r. w jawiczewskim R.K.* kościele parafialnym dziecię ochrzczone imieniem Maria przez ks. Antoniego Jasiena** (...) kościoła w Jałowiczach z wszelkimi obrzędami - Rodzice, kiedy i gdzie, w jakiej parafii ur. się chrzczony?
Chłop w gm. Jarosławicze** (jarosławiczewskiej)
Marcin i Rozalia dd Pierożynska Matusiewicz prawowitych małżonków córka, ur. 12 maja 1903 r. we wsi Wielkiej Horodnicy, par. jałowiczewska - Rodzice chrzestni z imienia i nazwiska, świadkowie chrztu Świętego:
rodzice chrzestni: Cyprian Kuzniecow i Tekla Karasiewicz dziewoja (pewnie miało być panna); świadkowie: Napoleon Pirożynski i Ludwika Pirożyńska dziewoja - Osobisty udział świadków wpis wedle potrzeb: -
* napisano Jawiczewskim R.K. - pewnie błąd w nazwie miejsc., R.K. oznacza: rzymskokatolicki ew. Kościół Rosyjski tzn prawosławny...
** tak lub b. podobnie
-
AUTOR TEMATU - Posty: 42
- Podziękował/a: 5 razy
- Podziękowano: 5 razy
Dziękuję za tłumaczenie,czy jest Pani pewna Marcina jako ojca dziecka?Powinien być Marceli.
Agnieszka córka Edwarda,syna Feliksa,który był synem Marcelego.Marceli był synem Stefana i wnukiem Wawrzyńca.
Przepraszam - mój błąd - ojciec Marceli M.. Czujność zawsze wskazana! Sprawdziłam resztę - matka - być może nazwisko wpisano poprawnie Pirożyńska - i tylko kleks z poprzedniej strony przebija, reszta nazw bez błędów (no, może szyk dziwaczny).
Jak widzisz sama - co nagle to po diable! Drugie tłumaczenie dopiero jak skończę to co mnie teraz pochłania.
Proszę, nie "pani" tylko marla - po prostu marla, a jeśli gdzieś cytujesz w całości lub części: 'tłumaczenie: marla forgen.pl'
Jak widzisz sama - co nagle to po diable! Drugie tłumaczenie dopiero jak skończę to co mnie teraz pochłania.
Proszę, nie "pani" tylko marla - po prostu marla, a jeśli gdzieś cytujesz w całości lub części: 'tłumaczenie: marla forgen.pl'