UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
AP Włocławek
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 128
- Podziękował/a: 8 razy
- Podziękowano: 3 razy
- Kontakt:
AP Włocławek
Witam
Miałabym ogromną prośbę do kogoś kto bywa lub mieszka we Włocławku o sprawdzenie aktu urodzenia. Chodziło by o lata 1890-94 parafia Rypin. Poszukiwana osoba to Jan Stankiewicz. Jest poszukiwana by ustalić Rodziców. Z innego aktu urodzenia - Heleny Stankiewicz wynika, że byli to Franciszek i Katarzyna z Rogackich, ale może być również imię ojca Stanisław, które pojawiło się w akcie małżeństwa Heleny.
Będę wdzięczna za pomoc
Miałabym ogromną prośbę do kogoś kto bywa lub mieszka we Włocławku o sprawdzenie aktu urodzenia. Chodziło by o lata 1890-94 parafia Rypin. Poszukiwana osoba to Jan Stankiewicz. Jest poszukiwana by ustalić Rodziców. Z innego aktu urodzenia - Heleny Stankiewicz wynika, że byli to Franciszek i Katarzyna z Rogackich, ale może być również imię ojca Stanisław, które pojawiło się w akcie małżeństwa Heleny.
Będę wdzięczna za pomoc
-
- Podziękował/a: 52 razy
- Podziękowano: 26 razy
Re: AP Włocławek
Witam
Mam wielką prośbę do osób korzystających z zasobów tego archiwum.Trudna sytuacja materialna nie pozwala mi osobiście udać się do Włocławka.Chodzi o wynotowanie informacji z dwóch aktów:
1.Parafia Boniewo-1847 r.Akt małżeństwa Szymon Skrzydliński i Magdalena Modrzejewski
2.Parafia Zgłowiączka-1811r.Akt małżeństwa Michał Skrzydliński i Anna Balikowa
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Piotr Kowalski
Mam wielką prośbę do osób korzystających z zasobów tego archiwum.Trudna sytuacja materialna nie pozwala mi osobiście udać się do Włocławka.Chodzi o wynotowanie informacji z dwóch aktów:
1.Parafia Boniewo-1847 r.Akt małżeństwa Szymon Skrzydliński i Magdalena Modrzejewski
2.Parafia Zgłowiączka-1811r.Akt małżeństwa Michał Skrzydliński i Anna Balikowa
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Piotr Kowalski
Szukam:
ch Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r
ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej -przed 1800 r
zg Ludwika Kowalskiego - po 1819 r
zgony Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1819 r
Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
Witaj.
Nie byłem we Włocławku, ale mogę zerknąć w sumariusze p. Boniewo, jest Twój akt i oto co przy nim napisane: 1847, akt nr 2, Osiecz Wielki, 7 lutego, Skrzydliński Szymon, kawaler, lat 21, zamieszkały w OW, syn Michała i Anny oraz Modrzejewska Magdalena, panna, lat 22, zam. OW, c. Jana i Marianny. Świadkami byli Jan Czyżewski 42, sołtys i Tomasz Szparaga 33, fornal, obaj z OW.
Pozdrawiam, Andrzej Wójtowicz
Nie byłem we Włocławku, ale mogę zerknąć w sumariusze p. Boniewo, jest Twój akt i oto co przy nim napisane: 1847, akt nr 2, Osiecz Wielki, 7 lutego, Skrzydliński Szymon, kawaler, lat 21, zamieszkały w OW, syn Michała i Anny oraz Modrzejewska Magdalena, panna, lat 22, zam. OW, c. Jana i Marianny. Świadkami byli Jan Czyżewski 42, sołtys i Tomasz Szparaga 33, fornal, obaj z OW.
Pozdrawiam, Andrzej Wójtowicz
-
Dzięki Andrzeju
Proszę jeszcze tylko o miejsca urodzeń małżonków i może jeszcze jakieś inne informacje zawarte w aktach(np.czy rodzice żyli wtedy jeszcze?) i będzie super.
Z góry dziękuję
Piotr Kowalski

Proszę jeszcze tylko o miejsca urodzeń małżonków i może jeszcze jakieś inne informacje zawarte w aktach(np.czy rodzice żyli wtedy jeszcze?) i będzie super.
Z góry dziękuję
Piotr Kowalski
Szukam:
-
Witam
Jeszcze raz bardzo proszę osoby korzystające z AP Włocławek o pomoc w mojej sprawie.
Pozdrawiam Piotr
Jeszcze raz bardzo proszę osoby korzystające z AP Włocławek o pomoc w mojej sprawie.
Pozdrawiam Piotr
Szukam:
-
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 2 razy
Witaj Piotrze!!!
Jeśli mój mąż w poniedziałek odnajdzie Twoich przodków, skany aktów małżenstwa prześlę Ci na e - mail. Cierpliwości i sprawę załatwimy myślę pomyślnie.
Pozdrawiam
Podaj mi swój e-mail.
Jeśli mój mąż w poniedziałek odnajdzie Twoich przodków, skany aktów małżenstwa prześlę Ci na e - mail. Cierpliwości i sprawę załatwimy myślę pomyślnie.
Pozdrawiam
Podaj mi swój e-mail.
Jolanta Bielicka
-
Witaj Piotrze!!!
W Archiwum Państwowym we Włocławku nie zachowały się akta metrykalne z parafii Boniewo z lat 1826 - 1868, a więc nie posiadam mozliwości odczytania aktu małżeństwa z roku 1847 Szymona Skrzydlińskiego i Magdaleny Modrzejewskiej.
Proponuję napisać w tej sprawie do Archiwum Diecezjanego i podaję adres:
Archiwum Diecezjalne
ul. Gdańska 2/4
87 - 800 Włocławek
tel. 54 - 231-11-12 lub tel. Dyrektora 609 - 883 -124
e-mail: archiwum@diecezja.wloclawek.pl
Pozdrawiam
W Archiwum Państwowym we Włocławku nie zachowały się akta metrykalne z parafii Boniewo z lat 1826 - 1868, a więc nie posiadam mozliwości odczytania aktu małżeństwa z roku 1847 Szymona Skrzydlińskiego i Magdaleny Modrzejewskiej.
Proponuję napisać w tej sprawie do Archiwum Diecezjanego i podaję adres:
Archiwum Diecezjalne
ul. Gdańska 2/4
87 - 800 Włocławek
tel. 54 - 231-11-12 lub tel. Dyrektora 609 - 883 -124
e-mail: archiwum@diecezja.wloclawek.pl
Pozdrawiam
Jolanta Bielicka
-
Witaj Bogusiu!!!Boguslawa_Matusiak pisze:Witam
Będę wdzięczna za pomoc
W Archiwum Państwowym we Włoławku, z akt metrykalnych parafii Rypin z lat 1890 - 1900 spisałam następujące osoby z rodziny Stankiewicz:
I. Jan Stankiewicz ur.27.08.1897r w Rypinie. Syn Franciszka i Katarzyny Rogackiej, ich ślub odbył się w Rypinie 21.05.1893r.
II.I żoną Franciszka Stankiewicza była Ewa Rzepecka ( 1860 - 12.02.1893 w Rypinie).
III. Franciszek Stankiewicz z Ewą Rzepecką miał syna Jgnacego (ur. w styczniu 1892r - zmarł 20.06.1892 wRypinie)
IV. Franciszek Stankiewicz z Katarzyną Rogacką miał jeszcze córkę Helenę ( ur.10.01.1895 w Rypinie - 03.04.1983 Bydgoszcz) i syna Bronisława ( ur.08.11.1900)
Pozdrawiam
Jolanta Bielicka
-
- Podziękował/a: 49 razy
- Podziękowano: 32 razy
- Kontakt:
Pani Jolanto - bardzo dziękuję za pomoc 

Ostatnio zmieniony śr kwie 21, 2010 10:01 pm przez Czyżewski_Bartłomiej, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Bartłomiej Czyżewski
Zapraszam na bloga:
http://mojagenealogia.blogspot.com/
Moje biedy:
http://mojagenealogia.blogspot.com/2011 ... hiwum.html
Bartłomiej Czyżewski
Zapraszam na bloga:
http://mojagenealogia.blogspot.com/
Moje biedy:
http://mojagenealogia.blogspot.com/2011 ... hiwum.html
Witaj Jolu, w latach 1826-68 parafia Boniewo była połączona z parafią Lubomin i księgi metrykalne są w AP we Włocławku, jako Boniewo-Lubomin.
Pozdrawiam, Wójtowicz
Pozdrawiam, Wójtowicz
-
Witaj Andrzeju!!!Eder pisze:Witaj Jolu, w latach 1826-68 parafia Boniewo była połączona z parafią Lubomin i księgi metrykalne są w AP we Włocławku, jako Boniewo-Lubomin.
Pozdrawiam, Wójtowicz
Dziekuję za podpowiedż, nasi koledzy często nie podaja takich szczegółów gdzie dokładnie szukać ,stąd to nieporozumienie. Jutro mąż mój to odnajdzie.
Pozdrawiam
Jolanta Bielicka
-
AUTOR TEMATU - Posty: 128
- Podziękował/a: 8 razy
- Podziękowano: 3 razy
- Kontakt:
Witaj Jolu!
Najpiękniej jak umiem pragnę podziękować za przesłane kserokopie aktów które są wielką kopalnią informacji o których nie mieliśmy zielonego pojęcia np że Franciszek Stankiewicz był wdowcem i stracił malutkiego syna zanim ożenił się z Katarzyną Rogacką ale również postać Bronisława. Nowe fakty , nowe kierunki poszukiwań.
Bardzo bardzo dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie
Najpiękniej jak umiem pragnę podziękować za przesłane kserokopie aktów które są wielką kopalnią informacji o których nie mieliśmy zielonego pojęcia np że Franciszek Stankiewicz był wdowcem i stracił malutkiego syna zanim ożenił się z Katarzyną Rogacką ale również postać Bronisława. Nowe fakty , nowe kierunki poszukiwań.
Bardzo bardzo dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie
Witam,
potrzebuję pomocy w odszukaniu jednego aktu z parafii Piotrków Kujawski. Gdyby ktoś wybierał się do AP Włocławek i zechciał mi pomóc, proszę o kontakt na PW.
Pozdrowienia Ela
potrzebuję pomocy w odszukaniu jednego aktu z parafii Piotrków Kujawski. Gdyby ktoś wybierał się do AP Włocławek i zechciał mi pomóc, proszę o kontakt na PW.
Pozdrowienia Ela
-
Witam
Mam jeszcze jedną prośbę do osób korzystających z tego archiwum.Chodzi mi o jeden akt zgonu.
Parafia Zgłowiączka - Michał Skrzydliński rok 1825 nr aktu 25. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Piotrek
Mam jeszcze jedną prośbę do osób korzystających z tego archiwum.Chodzi mi o jeden akt zgonu.
Parafia Zgłowiączka - Michał Skrzydliński rok 1825 nr aktu 25. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Piotrek
Szukam: